Izrael i Jordan

Rezervacijska lozinka:
Termini:
Broj osoba:
       
Broj soba:

IZRAEL I JORDAN
Jedinstveno putovanje po Svetoj zemlji! 

ISTAKNUTA PREDNOST PROGRAMA:
Samo kod nas uključen SPA na Mrtvom moru i žičara na Massadu -
jedna od najznačajnijih utvrda iz drevnih vremena koja je uklesana na platou velike stijene s koje se pruža pogled na Mrtvo more i okolinu.

1. dan: Let za Tel Aviv
uz rezervirani paket „Let i transfer“)
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb/Ljubljana dva sata prije leta. Prijava na let za Tel Aviv preko Istanbula. U kasnim poslijepodnevnim satima dolazak u Tel Aviv. Nakon obavljenih graničnih formalnosti
Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela u Tiberiasu. Smještaj u hotel, večera i noćenje

2. dan: Galilejsko jezero
Nakon doručka odlazak prema Galilejskom jezeru, gdje posjećujemo Brdo blaženstava na kojem je Isus održao znameniti govor o osam blaženstava. Na brdu se nalazi poznata osmerokutna crkva A. Baluzzija iz 20. stoljeća. Vožnja prema Kafarnaumu, Isusovom gradu. Slijedi obilazak crkvice nad Petrovom kućom, ostataka naselja od prije dvije tisuće godina i stare sinagoge u kojoj je Isus naučavao. Fakultativno vožnja brodom po Galilejskom jezeru i riblji ručak. Povratak u Tiberias, večera i noćenje.

3. dan: Haifa - Nazaret
Doručak. Odlazak do Haife, kratka panoramska vožnja gradom s predivnim parkom Bahai (izvana). 
Zatim krećemo do Muhrake, vrha brda Karmel, gdje se prema Bibliji Ilija borio s Baalovim sljedbenicima. Nastavljamo do Nazareta, mjesta Isusova djetinjstva i mladosti. Obilazak Bazilike navještenja izgrađene na mjestu na kojem se nalazila Marijina kuća. Nakon razgleda slijedi vožnja preko graničnog prijelaza Sheik Husseinu Jordan do Ammana. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan: Petra
Nakon doručka slijedi vožnja do Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je
UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Prvo ćemo se popeti do grobnice u stijeni Ed-Deir. S vrha se pruža pogled na dolinu Arava i Aronovo brdo. Zatim ćemo silazeći obići najvažnije ostatke ovog čudesnog grada: kolonadu s Temenosom i hramom Qasr el-Bint, hram krilatih lavova, kamene grobnice i crveno pročelje al-Khazne. Povratak
u Amman, večera i noćenje.

5. dan: Amman - Betlehem
Doručak. Slijedi panoramska vožnja po Ammanu, a zatim nastavljamo do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Georgija, u kojoj možete vidjeti najstariji sačuvani kartografski prikaz Svete Zemlje i okolnog područja (560 n.e.). Slijedi odlazak na planinu Nebo,
najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obečanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Posjetit ćemo i tradicionalno mjesto krštenja na rijeci Jordan. Nastavljamo do Betlehema preko graničnog prijelaza Most Allenby. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan: Jeruzalem
Doručak. Odlazak na Maslinsku goru i prvi panoramski pogled na stari i novi dio Jeruzalema. Zatim ćemo prošetati do Gatesmanskog vrta i Crkve svih naroda. Odavde kroz Lavlja vrata ulazimo u stari Jeruzalem. Slijedimo postaje križnog puta Via Dolorosa koji završava u Bazilici Svetoga groba. Zatim kroz muslimansku tržnicu i obnovljenu židovsku četvrt stižemo do Zapadnog zida (Zida placa). U nastavku slijedi vožnja kroz Novi Jeruzalem i povratak u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: Qumran, Ein Gedi, Masada - SPA u Mrtvom moru
Doručak. Danas nas izlet vodi do najvećih znamenitosti na području Mrtvog mora. Najprije ćemo posjetiti spilje u blizini sela Qumran. U njima su nađeni čuveni Svici s Mrtvog mora. Zatim odlazimo do prirodnog rezervata - oaze Ein Gedi gdje ćemo prošetati uz vodopad i izvore uz koje se nalazi bujna vegetacija u kontrastu s pustinjskim krajolikom koji je okružuje. Nastavljamo uz Mrtvo more do Masade - jednog od najznačajnijih lokaliteta u Izraelu. Uspon žičarom i obilazak lokaliteta. Slijedi povratak
na ručak (uključen u cijenu) u Ein Gedi SPA gdje možete uživati u hidromasažnim kupkama mineralne vode, ljekovitom blatu ili pokušati zaplivati u vodi Mrtvog mora. Uključeno je i korištenje ručnika za plažu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan: Povratni let
(uz rezervirani paket „Let i transfer“)
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke i prijava na let Tel Aviv - Ljubljana preko Istanbula. Dolazak u Ljubljanu u kasnim poslijepodnevnim satima.

VAŽNO: Hrvatskim državljanima za ulazak u Izrael nije potrebna viza. Za ulazak u Jordan viza je potrebna, dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji kopiju putovnice s osnovnim podacima. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

Cijena uključuje:

- 7 noćenja u hotelima s 3* u dvokrevetnoj sobi
- 7 polupansiona (doručak + večera)
- Prijevozi prema programu u udobnim i klimatizranim autobusima
- 6 vođenih izleta:
  • Galilejsko jezero
  • Haifa i Nazaret
  • Petra
  • Amman
  • Jeruzalem
  • Qumran, Massada (uključena žičara)
  • SPA Ein Gedi (uključen ručak i korištenje ručnika)
- Vizu za Jordan
- Lokalnog vodič na hrvatskom ili slovenskom jeziku
- Pripremu, organizacija putovanja i jamčevina


Cijena ne uključuje:
- Paket "Let i transfer"
- Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- Izlazna taksa za Izrael i Jordan
- Napojnice za lokalne vodiče i vozače
- Go Opti dijeljeni transfer ili parking u Ljubljani
- Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
  (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

Paket „Let i transfer“ cijena 2.500 kn  po osobi
- Asistenciju u zračnoj luci polaska
- Povratni let u ekonomskoj klasi na liniji
- Ljubljana - Tel Aviv - Ljubljana preko Istanbula s uključenim pristojbama - prijevoznik Turkish Airlines
- 1 komad prtljage max. 30 kg po putniku
- 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (55x40x23 cm)
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka.

• Paket putnog osiguranja: 250 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na destinaciji do 15.000€
˗ osiguranje prtljage do 250€
˗ osiguranje od otkaza

• Go Opti dijeljeni transfer (oba smjera): 299 kn po osobi

• Parking u zračnoj luci Ljubljana: od 270 kn  

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.499 kn
 

- Izlazna taksa za Izrael i Jordan ukupno oko 44 USD (plaća se na licu mjesta)

- Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 30 EUR po osobi

Dokumenti potrebni za putovanje:

Hrvatskim državljanima za ulazak u Izrael nije potrebna viza. Za ulazak u Jordan viza je potrebna, dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji kopiju putovnice s osnovnim podacima najkasnije mjesec dana prije polaska. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici. Napomena: putnici koji imaju vizu ili žig arapskih zemalja u putovnici mogli bi na ulasku u Izrael biti detaljnije provjeravani.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. 

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 25.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice: obročno American Express, Diners, MasterCard ZABA, Visa PBZ, sve ostale kartice jednokratno


Predviđena vremena leta:

17.09.-24.09.2019 iz ZAGREBA
TK1054 17.09.2019  ZAGREB ISTANBUL 0910 1225 - let traje 2 sata i 15 min
TK788   17.09.2019  ISTANBUL TEL AVIV     1330 1540 - let traje 2 sata
TK795   24.09.2019  TEL AVIV ISTANBUL      1415 1640 - let traje 2 sata i 25 min
TK1055 24.09.2019  ISTANBUL ZAGREB 1810 1920 - let traje 2 sata i 10 min

1.11.-8.11.2019 iz Ljubljane

TK1062  1.11.2019  LJUBLJANA ISTANBUL 0935 1240 - let traje 2 sata i 05 min
TK786    1.11.2019  ISTANBUL TEL AVIV     1555 1705 - let traje 2 sata i 10 min
TK795    8.11.2019  TEL AVIV ISTANBUL      1215 1530 - let traje 2 sata i 15 min
TK1063  8.11.2019  ISTANBUL LJUBLJANA 1845 1900 - let traje 2 sata i 15 min

22.11.-29.11.2019 iz Ljubljane
TK1062  22.11.2019  LJUBLJANA ISTANBUL 0935 1340 - let traje 2 sata i 05 min
TK786    22.11.2019  ISTANBUL TEL AVIV     1555 1705 - let traje 2 sata i 10 min
TK795    29.11.2019  TEL AVIV ISTANBUL      1215 1530 - let traje 2 sata i 15 min
TK1063  29.11.2019  ISTANBUL LJUBLJANA 1845 1900 - let traje 2 sata i 15 min

03.12.-10.12.2019 iz Ljubljane za Zagreb
TK1062  03.12.2019  LJUBLJANA ISTANBUL 0935 1340 - let traje 2 sata i 05 min
TK786    03.12.2019  ISTANBUL TEL AVIV     1555 1705 - let traje 2 sata i 10 min
TK795    10.12.2019  TEL AVIV ISTANBUL      1215 1530 - let traje 2 sata i 15 min
TK1063  10.12.2019  ISTANBUL ZAGREB 1855 1905 - let traje 2 sata i 15 min

 

Prijevoznik: Turkish Airlines

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan 19 Izrael i Jordan