Baltičke prijestolnice

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Ova je tura sjajan način za upoznavanje baltičkih zemalja. Baltičke zemlje pomalo su netipični dio Europe, smještene na sjevernoistočnom dijelu kontinenta. Česte su nedoumice je li najzanimljiviji i najljepši grad Vilnius, Riga ili Tallinn, no najbolji način da to saznate jest da ih istražite s nama! Otkrijte jedinstveni šarm baltičkih zemalja i posjetite njihove gradove, sela i prirodne atrakcije koje skrivaju!

1. dan: Tallinn
Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu i prijava na let za Tallinn. Nakon dolaska u glavni grad Estonije slijedi transfer i smještaj u hotel. Ovisno o vremenu dolaska slijedi razgled grada (panoramski autobusom i pješice). U slučaju kasnog dolaska razgled se premješta na 8. dan. Tallin je najbolje očuvan srednjovjekovni grad sjeverne Europe s očaravajućom arhitekturom. Nekada dom bogatih trgovaca iz Njemačke i Danske danas obiluje mnogobrojnim muzejima, galerijama, restoranima. Obilazak obuhvaća razgled katedrale Aleksandra Nevskog, najznačajniji primjer ortodoksne sakralne arhitekture u Tallinnu.

2. dan: Tallinn – Sigulda
Doručak. Vožnja prema Siguldi uz zaustavljanje na slapovima Keila Joa Waterfalls. S visinom od 6 m, treći je slap po veličini u zemlji. Na lokalitetu se nalazi obnovljena hidroelektrana i jedan od najgrandioznijih ljetnikovaca u Estoniji, kao i poučna staza duljine preko 3 km. Nastavak vožnje prema Siguldi, uz zaustavljanje kod špilje Gutmanis u Latviji, najvećoj špilji Baltika. Špilja je prirodni fenomen i istovremeno mjesto mitske predaje o Rindaugasu koji je suprugu optužio za nevjeru i zakopao ju u korito rijeke Gauje. Prema legendi, njezine su suze stvorile rijeku koja je onda izdubila i stvorila spilju. Noćenje u Siguldi.

3. dan: Sigulda – Riga
Doručak. Slobodno prijepodne ili nam se pridružite na fakultativnom izletu u dvorac Turaida. Srednjevjekovni dvorac smjestio se u istoimenom gradu u pokrajini Vidzeme. Izgrađen je početkom 13. stoljeća u gotičkom stilu, a ovdje se danas nalazi i muzej koji svjedoči o povijest ovoga prostora. Dvorac je izvorno sagrađen od cigle u gotičkom stilu 1214. godine pod Albertom, nadbiskupom Rige, na mjestu uništenog drvenog dvorca livonijskog vođe Caupo od Turaida. Vožnja prema Rigi uz slobodno vrijeme za ručak. Očekuje vas poludnevni razgled grada (panoramski autobusom i pješice) koji kombinira stari dio grada i Art Nouveau distrikt. Centar Rige pod zaštitom je UNESCA, a obiluje starim drvenim kućama. Stari grad broji više od 150 historijskih zdanja, raštrkanih u labirintu ulica, nepromijenjenih od 13. stoljeća. Art Noveau distrikt specifičan je zbog prekrasnih zgrada iz 19. stoljeća. Obilazak obuhvaća (uključeno u cijenu) ulaznicu za katedralu u Rigi, jednu od najstarijih srednjovjekovnih sakralnih građevina na Baltiku. Sjedište je nadbiskupa Evangeličke crkve i jedna od orguljaških atrakcija grada. Noćenje u Rigi.

4. dan: Riga – Vilnius
Doručak. Slijedi vožnja prema Vilniusu sa zaustavljanjem na Brdu križeva. Brdo križeva jedinstveno je sakralno mjesto, jedino takve veličine u svijetu. Poznato okupljalište vjernika različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti obuhvaća zbirku križeva i raspela donešenih iz cijelog svijeta. Od početka 20. stoljeća do danas broj križeva narastao je s oko stotinu do više od 100 000. Nalazi se na UNESCO-vom popisu nematerijalne svjetske baštine u Europi. Slijedi vožnja prema Vilniusu. Poslijepodne razgled grada (panoramski autobusom i pješice). Vilnius je barokni centar istočne Europe, osnovan u 13. stoljeću. Vidjet ćemo Stari grad (pod UNESCOVOM zaštitom od 1994.), univerzitet, katedralu, samostan sv. Bernarda i crkvu sv. Ane. Crkva sv. Ane jedinstveni je primjer kasnogotičke arhitekture i obilježje Starog grada u Vilniusu. Prva drvena crkva stajala je na tom mjestu od 14. stoljeća. Kasnije u razdoblju od 1495. do 1500. franjevci su sagradili kamenu crkvu, koja je dograđena 1582. i poprimila današnji oblik. Prema legendi, kada je Napoleon Bonaparte vidio ovu crkvu, toliko mu se svidjela da je razmišljao da je prenese u Pariz! Noćenje u Vilniusu.

5.dan: Vilnius – Riga
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite sadržaje ili nam se pridružite na fakultativnom izletu u dvorac Trakai. Nalazi se na otoku u jezeru Galvė. Trakai je bio jedno od glavnih središta Velike Kneževine Litve, a dvorac je imao veliku stratešku važnost. Nakon burne povijesti i oštećenja, sredinom 20. st. dvorac je obnovljen i danas je velika turistička atrakcija. Popodnevni povratak u Vilnius i vožnja prema Rigi. Prijava u hotel u Rigi, noćenje.

6. dan: Riga – Pärnu – Tallinn
Doručak. Slijedi vožnja prema Pärnu, gradu u jugozapadnoj Estoniji na obali zaljeva Pärnu, dijelu Riškog zaljeva na Baltičkom moru. Pärnu je poznato međunarodno lječilište s blatnim kupkama i najpopularnije odredište zdravstvenog turizma u Estoniji. Slobodno vrijeme za razgled i šetnju ili ručak (u vlastitom aranžmanu). Nastavak vožnje prema Tallinnu, glavnom gradu Estonije. Dolazak u hotel u Tallinu. Noćenje.

7. dan: Tallinn
Doručak. Slobodan dan za vlastite sadržaje ili nam se pridružite na fakultativnom izletu u Helsinki. Transfer iz hotela i odlazak na trajekt na 2,5-satnu vožnju prema Helsinkiju. Po dolasku, tramvajski odlazak u grad i obilazak Helsinikija. Vanjski razgled Predsjedničke palače, katedrale, popularne shopping ulice Esplanadi… Istražite uličice, trgovine i Market Square, središnji gradski trg koji od proljeća do jeseni vrvi prodavačima finske hrane i suvenira. Slobodno vrijeme za ručak (u vlastitom aranžmanu) ili kupovinu prije ukrcaja na trajekt za povratak u Tallinn. Po dolasku trajekta, transfer do hotela. Noćenje u Tallinnu.

8. dan: Tallinn
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do 16:00 h kada slijedi transfer do zračne luke Tallinn. Prijava na povratni let kući.


Cijena uključuje:

- Povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Frankfurt - Tallinn, prijevoznik Lufthansa
- 7x noćenje s doručkom u hotelima s 3* i 4*
- Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
- Razgledi i ulaznice prema programu
- Pratitelj na hrvatskom ili slovenskom jeziku + lokalni vodič na lokalitetima
- Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje


Cijena ne uključuje:

- paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)


Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

• Paket putnog osiguranja: 78,00 kn po osobi

˗ zdravstveno osiguranje na putu do 15.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 250 €

• Paket 3 izleta: 999,00 kn po osobi

- dvorac Turaida (3.dan)
- dvorac Trakai s uklj. tradicionalnim lokalnim ručkom (5.dan)
- Helsinki (7. dan)

• Paket 7 večera: 899,00 kn po osobi

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.499,00 kn 
 

 

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

 

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

Prijave /rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana   prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 35


Mogućnosti plaćanja:

· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, MasterCard,Maestro, Visa

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmanesastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002693094 i polica od odgovornosti br. P11-7002692130 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći će te na ovdje.


 

Jedan od UGOVORENIH HOTELA na kružnom putovanju:

hotel s + 3* PANORAMA VILNIUS

 

Hotel Panorama nalazi se u povijesnoj jezgri Vilniusa u blizini starih gradskih vrata Ašura, gradske vijećnice, litvanske filharmonije i povijesnih ulica starog grada u kojima se nalaze brojni luksuzni butici, suvenirnice, restorani i noćni klubovi. Iz većine soba pruža se prekrasan pogled na panoramu grada.

Hotel nudi smještaj u 224 sobe u kategoriji +3*.

Standardne sobe opremljene su privatnom kupaonicom, SAT TV-om, bežičnim internetom, telefonom i sušilom za kosu. Udoban i prostran restoran poslužuje bogati doručak.
Više na: www.panoramahotel.lt