Malta

Rezervacijska lozinka:
Termini:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Malta

Dobrodošli na Maltu, destinaciju okupanu suncem cijele godine. Ovo otočje nalazi se gotovo u središtu Mediterana, 93 km južno od Sicilije i 288 km sjeverno od Afrike. Sa 7000 godina povijesti, Malteški otoci i Valletta izvrstan su primjer urbanističkog planiranja, koji je zbog svoje jedinstvenosti uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a.

Kamo god krenuli, očekuju vas jedinstvene povijesne znamenitosti. Hramovi, palače, katedrale i utvrde pružaju uvid u živopisnu povijest koju gotovo da možete osjetiti. Povijest Malte duga je i bogata, a seže do osvita civilizacije. Na putu ćete naići na misteriozne prapovijesne lokalitete, srednjovjekovne kapele i osamljene palače vitezova. Oduševit će vas jedinstveni pretpovijesni hramovi, neke od najstarijih kamenih građevina na svijetu, rimske katakombe, srednjovjekovni gradovi i izvanredna arhitektonska i umjetnička ostavština vitezova sv. Ivana (Malteški vitezovi).

Malteški otoci pružaju uzbudljive kombinacije prizora: mediteransko plavetnilo, vapnenačku arhitekturu boje meda i čisto nebo. Gotovo se možete zaljubiti u svaku usku ulicu čarobne Vallete. Malta je apsolutno nezaobilazno odredište za one koji vole kombinirati fascinantnu antičku povijest s arhitekturom i prekrasnom prirodom.

1. dan: Let na Maltu
Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu i prijava na let za Maltu preko Frankfurta. Nakon dolaska slijedi transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Valletta (cijeli dan) – uključen izlet
Doručak. Odlazimo autobusom na cjelodnevni izlet u Vallettu. Tijekom vođenog razgleda kroz živahne ulice Vallette otkrit ćete ljepotu i šarm ovog grada-utvrde kojeg su utemeljili vitezovi 1566. godine. Viteški red sv. Ivana upravljao je otocima 268 godina, a Valleta je najbolji primjer njihove jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku Grand harbour koji se pruža iz vrtova Barracca. Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana (ulaznica uključena), razgledati Caravaggiove majstorske freske u Oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. U katedrali se nalazi i jedan od najljepših mramornih podova na svijetu. Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored Palače velikog meštra. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključen) i kupovinu. Poslijepodne nastavljamo autobusom u panoramski razgled zidina starog grada Vallete, a u povratku prema hotelu prolazimo promenadama Ta Xbiex i Sliema. Noćenje.

3. dan: MDINA – RABAT – MOSTA – TA’ QALA (cijeli dan) – uključen izlet
Doručak. Današnji izlet vodi nas u središnji dio Malte u kojem dominira srednjovjekovni utvrđeni grad Mdina, drevna prijestolnica Malte. Uske, vijugave ulice, koje datiraju još iz srednjeg vijeka, vode do impozantnih utvrda s kojih se pružaju veličanstvene panorame otoka. Tijekom šetnje gradom, koji izgleda kao da je u njemu vrijeme stalo, otkrit ćete primjere različitih stilova arhitekture, uključujući Siculo-Norman palače kao i druge barokne građevine od velike povijesne važnosti. Upravo zbog svega navedenog ovaj “Tihi grad” omiljena je kulisa filmske industrije.
Napuštamo Mdinu kroz Grčka vrata i zaustavljamo se kod ranokršćanskih katakombi u Rabatu prije no što nastavimo do prekrasnih klifova Dingli.
Nakon stanke za ručak (nije uključen u cijenu) posjetit ćemo botanički vrt San Anton smješten u blizini predsjedničke palače, kojoj ćemo se moći diviti izvana.
U nastavku ćemo posjetiti obrtničko naselje TA’QALI uz obilazak radionica malteških obrtnika, prisustvovanje puhanju i oblikovanju stakla, kao i izradi tradicionalnih filigranskih srebrnih i zlatnih predmeta. Za kraj izleta izvana ćemo razgledati prekrasnu crkvu u gradiću Mosta, poznatu po jednoj od najvećih kupola u Europi.
Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Drugačija Malta (poludnevni izlet) – fakultativno
Doručak. Danas nam se možete pridružiti na poludnevnom fakultativnom izletu “Drugačija Malta”. Ovo je vrlo posebnan izlet koji obuhvaća jedno od najistaknutijih aristokratskih mjesta Malte s 400 godina starim vinogradima, u kojima sazrijevaju premium vrhunska vina. Palazzo Parisio opisuju kao 'minijaturni Versailles'. Njegovi bogati interijeri sadrže fine freske, veličanstvena mramorna djela, zrcalne zidove, tromp l'oeil i rijetke slike. Lijepo uređeni vrtovi, priznati kao jedni od najljepših u Europi, odražavaju sjaj ovog gracioznog mjesta. Nakon upoznavanja bogatstva palače, jedna od vodećih vinarija na Malti poziva vas u svoje podrume gdje ćete dobiti detaljnu prezentaciju lokalnog vinarstva i biti pozvani na degustaciju odabranih vina i domaćih specijaliteta.

5. dan: Hram Hagar Qim i vapnenačka baština (poludnevni izlet) – fakultativno
Doručak. Danas nam se možete pridružiti na poludnevnom fakultativnom izletu “Hram Hagar Qim i vapnenačka baština”. Izlet započinje posjetom jednom od najstarijih kamenoloma na Malti. Danas je pretvoren u vrhunsku turističku atrakciju i pruža živopisan prikaz jedne od vodećih vještina Malte - korištenje vapnenca u građevinske svrhe, vještine čija tradicija seže tisućama godina unatrag. O čaroliji antičke Malte naučit ćete u Hagar Qimu, najznačajnijem pretpovijesnom nalazištu na Malti, s fantastičnim pogledom na širok obzor plavog Mediterana i otočić Filfla. Od Hagar Qima nastavit ćemo do mjesta Wied iz-Zurrieq, gdje se možete, ovisno o vremenskim prilikama, ukrcati na brod (nije uključeno u cijenu izleta) i posjetiti Plavu špilju poznatu po kristalno čistom moru.

6.dan: Tura Tri grada (poludnevni izlet) – uključeno
Doručak. Današnji izlet vodi nas na područje Grand Harbour koje se nalazi nasuprot Valletti, a poznato je po nazivu Tri grada - Vittoriosa, Cospicua i Senglea, gdje su se vitezovi sv. Ivana prvi put naselili 1530. godine. Vožnjom uz Cospicuau stižemo do Vittoriosa gdje ćemo prošetati kroz uske ulice u sjeni povijesnih zgrada i vidjeti prve utvrde raznih viteških redova. Iz vrta Senglea, smještenog na vrhu poluotoka, uživajte u zadivljujućem pogledu od 360 stupnjeva na Grand Harbor, uključujući i impresivan Fort Sant Angelo, odakle je Grand Master La Valette vodio obranu otoka tijekom Velike opsade 1565.

7. dan: Gozo (cijeli dan) – fakultativno
Doručak. Danas nam se možete pridružiti na cjelodnevnom fakultativnom izletu na otok Gozo. Kratkom plovidbom od oko 20 minuta trajektom stižemo do luke Mgarr, gdje ćete odmah osjetiti jedinstveno ozračje ovog otoka. Najprije odlazimo do megalitskog hrama Ggantija, jedne od najstarijih građevina na svijetu uvršetne na UNESCO listu svjetske baštine, starije čak i od egipatkih piramida ili čuvenog Stonehenga. Zatim slijedi posjet srednjovjekovnom kaštelu u Victoriji te zaljevima nalik na fjordove u Xlendi i Dwejri. Gozo je poznat i po svojim zanatima, osobito ručno izrađenoj čipki i pletenim odjevnim predmetima. Posjetitelji otoka bit će impresionirani bujnim zelenilom otoka, njegovim mirnim ozračjem i razlikama u odnosu na veću Maltu.

8. dan: Povratak u Zagreb
Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let. Let zrakoplova za Zagreb preko Frankfurta. Dolazak u Zagreb.

Cijena uključuje:

- povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Malta preko Frankfurta
- 7x noćenje u hotelima s 3* u dvokrevetnoj sobi
- 7x doručak
- razgledi prema programu: Valletta, Mdina, Rabat, Mosta, tura tri grada
- prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
- pratitelj grupe na hrvatskom jeziku
- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja


Cijena ne uključuje

- ulaznice i stručno vođenje za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
 (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
- napojnice
- putno osiguranje

Doplate u agenciji:

• Paket večera:
˗ razdoblju 6.3.-4.4.2019. 525 kn po osobi ( 7x večera)
˗ razdoblju 4.4.-28.5.2019. 450 kn po osobi (6x večera)

• Paket putnog osiguranja 78,00 kn po osobi

˗ zdravstveno osiguranje na putu do 15.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 250 €

• Paket izleta 899,00 kn po osobi

˗ otok Gozo
˗ Hram Hagar Qim i klesarstvo
˗ Malta - aristokracija i vinarstvo

• Obavezna doplata po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 899,00 kn 

​ 

Dokumenti potrebni za putovanje

Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica. 

Napomene

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim   uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikald.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije   Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 2 tjedna prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne     snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.


Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana   prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 20.


Mogućnosti plaćanja:

· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, MasterCard,Maestro, Visa

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002579602 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći će te na ovdje.

Predviđena vremena leta:
06.03.- 13.03.2019.
LH1405 06.03.2019. ZAGREB FRANKFURT 06:25 07:55 Let traje 1 sat i 30 minuta
LH1276 06.03.2019. FRANKFURT MALTA 10:35 13:05 let raje 2 sata i 30 minuta
LH1277 13.03.2019. MALTA FRANKFURT 13:55 16:35 Let traje 2 sata i 40 minuta
LH1404 13.03.2019. FRANKFURT ZAGREB 20:20 21:40 Let traje 1 sat i 20 minuta

20.03.- 27.03.2019.
LH1405 20.03.2019. ZAGREB FRANKFURT 06:25 07:55 Let traje 1 sat i 30 minuta
LH1276 20.03.2019. FRANKFURT MALTA 10:35 13:05 let traje 2 sata i 30 minuta
LH1277 27.03.2019. MALTA FRANKFURT 13:55 16:35 Let traje 2 sata i 40 minuta
LH1404 27.03.2019. FRANKFURT ZAGREB 20:20 21:40 Let traje 1 sat i 20 minuta

04.04.- 11.04.2019.
LH1415 04.04.2019. ZAGREB FRANKFURT 14:25 15:55 Let traje 1 sat i 30 minuta
LH1312 04.04.2019. FRANKFURT MALTA 20:30 22:55 let traje 2 sata i 25 minuta
LH1977 11.04.2019. MALTA MUNCHEN 12:30 14:50 Let traje 2 sata i 20 minuta
LH1714 11.04.2019. MUNCHEN ZAGREB 15:45 16:45 Let traje 1 sat

08.05.- 15.05.2019.
LH1415 08.05.2019. ZAGREB FRANKFURT 14:40 16:10 Let traje 1 sat i 30 minuta
LH1312 08.05.2019. FRANKFURT MALTA 20:30 22:55 let traje 2 sata i 25 minuta
LH1311 15.05.2019. MALTA FRANKFURT 17:25 20:05 Let traje 2 sata i 40 minuta
LH1404 15.05.2019. FRANKFURT ZAGREB 21:45 23:05 Let traje 1 sat I 20 minuta

21.05.- 28.05.2019.
LH1415 21.05.2019. ZAGREB FRANKFURT 14:25 15:55 Let traje 1 sat i 30 minuta
LH1312 21.05.2019. FRANKFURT MALTA 20:10 22:35 let traje 2 sata i 25 minuta
LH1311 28.05.2019. MALTA FRANKFURT 17:40 20:20 Let traje 2 sata i 40 minuta
LH1404 28.05.2019. FRANKFURT ZAGREB 21:40 23:00 Let traje 1 sat I 20 minuta
Hotel Gillieru Harbour 3* 

Hotel  Gillieru Harbour 3* smješten je u zaljevu Sv. Pavla u mjestu Bugibba na Malti. Centar grada udaljen je 100 metara od hotela. Lokalna tradicionalna obilježja odražavaju se u dizajnu ovog malog, ali prestižnog hotela, koji se nalazi uz obalu, a iz pojedinih jedinica pruža se pogled na staru ribarsku luku. Na samo nekoliko minuta hoda nalaze se brojne trgovine, restorani, barovi, casino, te ostale turističke aktivnosti duž šetališta. 

Bazen
Soba3
Bar

Smještaj

Sve sobe imaju kupaonicu, balkon, klima uređaj, telefon s izravnim biranjem, satelitsku televiziju, mini bar (doplata), sušilo za kosu i sef.

Uslužuje se kontinentalni buffet doručak i servirana večera – meni (doplata).

Internet stranica
http://www.gillieruharbourhotelstpaulsbay.com

2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta 2019 Malta