SAD - Zapadna Obala

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

SAD - ZAPADNA OBALA

ODREDIŠTA: Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco....

 

Otkrijte s nama zapadnu obalu SAD-a! U usporedbi s istočnom obalom puno je otvorenija, slobodnija i manje konvencionalna. Očekuju vas: Los Angeles - Grad anđela - smješten na obali Tihog oceana sa svojm čuvenim četvrtima i Flmskom industrijom, Las Vegas - prijestolnica kocke sa svojim čudesnim kasinima i hotelima, San Francisco - poznat po svojem mostu Gloden Gate, ali i Alcatrazu. Na putu ćete uživati i u nestvarnim prirodnim ljepotama: Grand Canyon, pustinjski prizori I park sekvoja ostavit će vas bez daha. A doživljaj vožnje po Route 66? Nezaboravno...

1. dan: Let do Los Angeles
(uz rezervirani paket “Let i transfer”)
Sastanak putnika dva sata prije leta u zračnoj luci Zagreb. Slijedi let za Frankfurt u jutarnjim
satima. U prijepodnevnim satima nastavak leta za Los Angeles. Dolazak u Los Angeles u ranim poslijepodnevnim satima. Po dolasku, nakon carinskih formalnosti, preuzimanja prtljage, transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Los Angeles - Laughlin
Doručak. Poludnevni obilazak grada – Beverly Hills, Sunset Boulevard, Hollywood Boulevard, China Theater, Rodeo Drive, Downtown. U nastavku vožnja kroz pustinju prema Laughlinu.
Stanka uz čuveni Bagdad Café. Dolazak i smještaj u hotel u Laughlinu (poznatom i kao mini
Las Vegas).

3. dan: Laughlin - Grand Canyon - Flagstaff
Dorucak. Vožnja prema Grand Canyonu preko Kingmana i u nastavku Seligmana, dijela čuvene ceste Route 66. Poslijepodne ćemo uživati u jedinstvenoj ljepoti nacionalnog parka Grand Canyon, s brojnim foto-stankama uz rijeku Colorado i uz obojenu pustinju (Painted Desert). Noćenje u Flagstaffu.

4. dan: Flagstaff - Monument Valley – Lake Powell - Kanab ili Page
Doručak. Polazak prema sljedećem čudu prirode: dolini spomenika (Monument Valley). Ova dolina bila je pozornica brojnim slavnim filmovima. Stanka uz centar posjetitelja na ulasku u park s kojeg se pruža predivan pogled na jedinstveni vrh Mittens & Merrick Butte. Nastavljamo prema jezeru Lake Powell. Ovdje imate mogućnost za fakultativni let helikopterom iznad jezera Powell. Sljedeća stanka je moćna brana na Glen kanjonu, druga najviša brana u Americi. S nje se pruža nezaboravan pogled preko jezera gdje se kristalno plava voda sudara s grandioznim crvenim stijenama kanjona. Noćenje u Kanabu ili Pageu.

5. dan: Kanab - Bryce - Las Vegas
Doručak. Danas ulazimo u državu mormona - Utah. Slijedi razgled Bryce Canyona, prirodnog amfiteatra promjera 24 km ispunjenog čudesnim geološkim formacijama i raznolikim životinjskim svijetom. Nakon razgleda nastavljamo do Las Vegasa. Smještaj u hotel. Mogućnost sudjelovanja na fakultativnom izletu (uključen u paket izleta) “Las Vegas by Night”.

6. dan: Las Vegas - Valley of Fire - Las Vegas

Doručak. Slobodan dan za vlastito uživanje u brojnim atrakcijama Las Vegasa: šopingu, istraživanju casina, sjajnim predstavama ili jednostavno šetnji čuvenim Stripom. Možete se pridružiti i fakultativnom izletu (uključen u paketu izleta) u dolinu vatre (Valley of Fire).

7. dan: Las Vegas - Death Valley - Bakersfield

Doručak. Vožnja kroz najpoznatiju pustinju “Death Valley”. Dolina smrti najsuše je, najniže i najtoplije mjesto u Sjevernoj Americi. Naziv dolazi od skupine tragaca za zlatom koji su zbog želje da si skrate put završili u suhoj i goloj dolini. Tijekom vožnje zaustavljat ćemo se uz vidikovce s kojih se pružaju pogledi koji ostavljaju bez daha. Zaustavit ćemo se i na Furnace Creek Ranchu, oazi u dolini smrti, na kojem ćete osjetiti kaubojski stil života. Nastavak do Bakersfielda i noćenje.

8. dan: Bakersfield - Sequoia & Kings Canyon -Modesto ili Merced
Doručak. Razgled Sequoia National Parka, jednog od najljepših nacionalnih parkova u SAD-u. Neka vas iznenade i očaraju nevjerojatne dimenzije stabala sekvoje koja rastu ovdje. U nastavku vožnja do Modesta ili Merceda i noćenje.

9. dan: Modesto - San Francisco
Doručak. Vožnja do San Francisca. Slijedi razgled grada: Downtown, Union Square, Chinatown, Nob Hill i Russian Hill, Golden Gate park, Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf. Jedan od vrhunaca razgleda je zasigurno Golden Gate i Golden Gate Bridge – 2737 m dugi viseći most sa svojim impozantnim crvenim stupovima. Povezuje San Francisko i Marin Headlands. Slobodno poslijepodne i večer. Mogućnost sudjelovanja na fakultativnim izletima (uključeni u paketu izleta) legendarni Alcatraz i San Francisco by Night. Noćenje na podrucju San Francisca.

10. dan: San Francisco - Pacific Coast - Lompoc ili Santa Maria

Doručak. Polazak iz San Francisco i vožnja do poluotoka Monterey, poznatog po prekrasnim vilama i lijepim plažama. Razgled čuvenog Cannery Rowa i u nastavku gradića Carmel-by-the-Sea, ispunjenog galerijama i jedinstvenim trgovinama. Poslijepodne nastavak vožnje do Lompoca ili Santa Marie. Noćenje.

11. dan: Lompoc - Santa Barbara - Malibu Beach - Los Angeles
Doručak. Slijedi vožnja do Santa Barbare, gdje drvoredi palmi natkrivaju šetnicu uz pješčanu
plažu. Obilazak i slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Los Angelesa preko Malibu Beacha.
Noćenje u Los Angelesu.

12. dan: Los Angeles
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito uživanje u gradu ili imate mogućnost priključiti se fakultativnom izletu (uključenom u paketu izleta) i istražiti poznata naselja smještena uz plaže: Marinu Del Rey, Venice Beach i Santa Monicu.

13. dan: Los Angeles - povratak

Doručak. Slobodno vrijeme do organiziranog transfera u zračnu luku (uz rezervirani paket
“Let i transfer”). U poslijepodnevnim satima slijedi let za Beč.

14. dan: povratak u Zagreb
Dolazak u Beč u ranim poslijepodnevnim satima. Nastavak leta za Zagreb u koji dolazite u
poslijepodnevnim satima.



VAŽNO: Za ovo putovanje u SAD potrebna je viza, veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr

Cijena uključuje:

- 12 noćenja u odličnim hotelima srednje kategorije u dvokrevetnoj sobi
- 12 x kontinentalni doručak
- NIKAL vodič putovanja na slovenskom ili hrvatskom jeziku
- Pripremu, organizaciju i jamčevno osiguranje

 

Cijena ne uključuje:
- paket "let i transfer"
- Eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta.
- paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- vizu za Ameriku
- dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Doplate u agenciji:

• Paket "Let i transfer": cijena 6.000 kn po osobi
- Asistencija u zracnoj luci polaska
- Povratni let u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb - Los Angeles preko Frankfurta /Beča s uključenim pristojbama - avio prijevoznik Lufthansa/Austrian Airlines
- 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (55x40x20 cm)
- 1 komad prtljage max. 23 kg po putniku
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka

• Paket putnog osiguranja 550 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €

• Paket izleta: 1.999 kn po osobi
5. dan: Las Vegas by night
6. dan: park prirode Valley of Fire
7. dan: Alcatraz i San Francisco by night
12. dan: Marina Del Rey, Venice Beach i Santa Monica

• Obavezna doplata po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 4.499 kn

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska i viza.

Informacije o vizama:
USA

Viza je potrebna. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija
ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD.


Napomene

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Zagreb - Los Angeles preko Frankfurta /Beča, avio prijevoznik Lufthansa/Austrian Airlines. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikald.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 2 tjedna prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

 

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 30.

Mogućnosti plaćanja:

· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, MasterCard,Maestro, Visa

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002579602 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći će te na ovdje.

 

 

2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala 2019 SAD - Zapadna Obala