Indija

Rezervacijska lozinka:
Termini:
First Minute
4.799 kn 
po osobi
Dvokrevetna soba
25.10.-2.11.2019. (9 dana)
Broj osoba:
       
Broj soba:

9 dana, INDIJA Zlatni trokut!


Indija - Zlatni trokut
Delhi, Agra, Fatehpur Sikri, Amber Fort i Jaipur - naše putovanje u Zlatni trokut vodi Vas do apsolutno najvećih znamenitosti indijskog subkontinenta. Doživite religiju, tradiciju i kulturu iz davno minulih vremena, primjerice Taj Mahal ili Amber Fort, jednu od najljepših palača Rajasthana. U Rajasthanu, “Zemlji kraljeva”, očarat će Vas stare tradicije, upečatljive palače i raskošni grobovi bogatih maharadža i velikih mogula.


1. dan: LET ZA DELHI

(uz rezervirani paket „Let i transfer“)
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije leta. U jutarnjim satima let iz Ljubljane preko Istanbula za Delhi.

2. dan: DELHI – PANORAMSKI RAZGLED GRADA 
Po dolasku u Delhi u ranim jutarnjim satima slijedi transfer do Vašeg hotela, prijava u hotel, doručak i osvježenje. Nakon toga očekuje Vas vođeni panoramski razgled autobusom kroz Stari Delhi. Prvo ćete posjetiti RAJ GHAT (spomenik Mahatmi Gandhiju) i pritom uživati u prekrasnoj šetnji. Nakon toga krećemo dalje autobusom, prolazimo pokraj Crvene utvrde i dolazimo do CHANDNI CHOWK (najstarijeg i najposjećenijeg bazara na tom području). U nastavku Vas očekuje poseban doživljaj: vožnja rikšama kroz živahne ulice CHANDNI CHOWKA. Slijedi vožnja prema Starom Delhiju. Uživajte tijekom vožnje u šarmu starog svijeta u povijesnom Delhiju. Noćenje.

3. dan: RAZGLED NEW DELHI – AGRA
Nakon doručka napuštate Vaš hotel i krećete u razgled New Delhija. Očekuje Vas QUTAB MINAR, najviši kameni toranj Indije, impozantan slavoluk Vrata Indije, predsjednička palača, zgrade parlamenta, državne i upravne zgrade kao i mauzolej Humayun. Nakon toga krećete brzom cestom prema gradu Agri. Grad Agra leži na obalama rijeke Yamune. Ovaj grad spominje se još u najpoznatijem indijskom epu Mahabharata, pod imenom Agrevana ili „granica šume“. Dolazak u hotel na području Agre, prijava i noćenje.

4. dan: AGRA – TAJ MAHAL – CRVENA UTVRDA
Doručak. Danas posjećujete najpoznatiju građevinu Indije – pripremite fotoaparate! Najbolje vrijeme za posjet TAJ MAHALU je rano ujutro za vrijeme svitanja. Divite se impozantnoj arhitekturi kao i vrtu koji okružuje TAJ MAHAL. Nakon toga vraćate se u hotel i uživate u Vašem doručku. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet do utvrde AGRA koja se naziva i Crvena utvrda (uključeno u paketu izleta). Uživajte u prekrasnom pogledu na rijeku Yamunu s Taj Mahalom u pozadini. Ostatak dana stoji Vam slobodno na raspolaganju. U kasnijim poslijepodnevnim satima pozivamo Vas na fakultativni gastronomski izlet „AGRA FOOD TRAIL“ (uključeno u paketu izleta). Noćenje.

5. dan: FATEHPUR SIKRI – JAIPUR
Doručak. Slijedi vožnja za JAIPUR. Putem ćete posjetiti grad FATEHPUR SIKRI koji je udaljen cca 40 km od grada Agre. Razgledat ćete iznenađujuće dobro očuvane veličanstvene zgrade „grada duhova“, uključujući Jama Masjid, palaču Panch Mahal i druge palače koje su i danas svjedoci veličine i sjaja mogulskog carstva iz doba procvata njegove moći. Nastavak prema Jaipuru. JAIPUR, kojeg nazivaju i „crvenim gradom“, glavni je i najveći grad indijske države Rajasthan. Dolazak i prijava u hotel na području Jaipura. Noćenje.

6. dan: AMBER FORT
Ujutro, nakon doručka, očekuje Vas razgled tvrđave AMBER, koja je do 1728. godine bila glavni grad ove države. Razgledajte hram Kali, dvoranu pobjede ili Jai Mahal i Jagmandir. Moguće je jahanje slonova u tvrđavi Amber (fakultativno – sadržano u paketu izleta). U nastavku Vas očekuje kružna vožnja gradom Jaipur na kojoj ćete vidjeti zvjezdarnicu, gradsku palaču i muzej. Put nas vodi i do Hawa Mahala („Palače vjetrova“). Navečer imate mogućnost pogledati fakultativnu demonstraciju indijskog kuhanja nakon koje slijedi i večera (uključeno u paketu “Gastronomija”). Noćenje.

7. dan: SLOBODNO ILI JEEP SAFARI ILI IZLET “DRUŽENJE SA SLONOVIMA”
Doručak. Danas Vam se pruža mogućnost da Jaipur istražujete sami ili da nam se pridružite na fakultativnim izletima koje smo pripremili za Vas:
1) safari vožnja džipom koja uključuje razgled jednog sela i ručak u Samodi (uključeno u paketu izleta)
2) druženje sa slonovima (više detalja dobit ćete kod našeg agenta).


8. dan: JAIPUR – DELHI
Jaipur i hotel, slijedi povratak u Delhi. Putem ćete imati dovoljno vremena za stanku za ručak i za kupnju nekoliko suvenira. Poslijepodne stižete u Delhi na posljednje noćenje. Danas imate mogućnost pogledati Kingdom of Dreams (fakultativno - uz doplatu), teatralnu i šarenu dramu. Prekrasno „Kraljevstvo snova“ je karneval koji je Indiju učinio jedinstvenom turističkom destinacijom. Noćenje na području Delhija.

9. dan: POVRATNI LET
Doručak. Slijedi transfer u zračnu luku na let za Ljubljanu preko Istanbula u ranim jutarnjim satima (uz rezervirani paket “Let i transfer”). Dolazak u Ljubljanu u kasnim poslijepodnevnim satima.

 

VAŽNO: Za ovo putovanje potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska i viza. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa: www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. Cijena e-vize za Indiju iznosi 80 USD. Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 640 kn. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr


Cijena uključuje:
- 7x noćenje u odličnim hotelima s 3* i 4* u dvokrevetnoj sobi
- 8 x doručak samoposlužni bife
- Izlete prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 Uključeno 6 vođenih razgleda:
• Razgled stari dio Delhija i vožnja rikšom
• Razgled New Delhi
• Taj Mahal u Agri
• Razgled Fatephur Sikri
• Razgled Jaipur
• Razgled Amber Fort
- NIKAL pratitelja na hrvatskom ili slovenskom jeziku
- Pripremu, organizaciju i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:
- Paket "Let i transfer"
- Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- Vizu za Indiju
- Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- Napojnice za lokalne vodiče i vozače
- Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Doplate u agenciji:
• Paket "Let i transfer": cijena 3.300 kn po osobi
- Asistencija u zračnoj luci polaska
- Povratni let u ekonomskoj klasi Ljubljana - Istanbul - Delhi (prijevoznik Turkish Airlines) sa uključenim zrakoplovnim pristojbama
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka
- 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (55x40x20)
- 1 komad prtljage max. 30 kg po putniku

• Paket Gastronomija: 999,00 kn po osobi
˗ 5x večera u hotelu iz ponude švedskog stola (2.-5. i 7 dan)
˗ demo indijskog kuhanja s večerom (6. dan)
˗ večera u lokalnom restoranu (7.dan)

• Paket izleta: 899,00 kn po osobi
˗ Tvrđava Agra Fort (4.dan)
- Agra food trail - gastronomski izlet (4.dan)
- Jahanje slona u tvrđavi Amber (6.dan)
- Izvorna Indija - jeep safari s ručkom (7.dan)

• Viza za Indiju uz agencijsku uslugu izrade vize: 640 kn po osobi

• Paket putnog osiguranja 350,00 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €

• Go Opti dijeljeni transfer Zagreb-Ljubljana (oba smjera): 299 kn po osobi

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 1.499 kn 

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska i viza. Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa: www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. Cijena e-vize za Indiju iznosi 80 USD. Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 640 kn. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr
Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
• popunjen obrazac (koji možete naći na https://indianvisaonline.gov.in/),
• skenirana prva stranica putovnice (tamo gdje su podaci) u PDF formatu (veličine: min 10 KB, max. 300KB),
• skenirana slika za putovnicu ( 5 x 5 cm) u JPG formatu (veličine: min 10 KB, max. 1 MB). 

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Ljubljana - Istanbul - Delhi avio kompanija Turkish Airlines.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr


Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 20.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, MasterCard,Maestro, Visa

 

Predviđena vremena leta:

30.11 – 8.12.2018 iz Ljubljane s Turkish Airlines
TK1062 30.11.2018 LJUBLJANA ISTANBUL 0935 1340 - let traje 2 sata i 05 min
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 15 min
TK716 30.11.2018 ISTANBUL DELHI 2055 0515* (sljedeći dan) - let traje 5 sati i 50 min

TK717 08.12.2018 DELHI ISTANBUL 0625 1125 - let traje 7 sati
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 20 min
TK1063 08.12.2018 ISTANBUL LJUBLJANA 1845 1900 - let traje 2 sata i 15 min


07.02. – 15.02.2019 iz Ljubljane s Turkish Airlines
TK1062 07.02.2019 LJUBLJANA ISTANBUL 0935 1340 - let traje 2 sata i 05 min
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 15 min
TK716 07.02.2019 ISTANBUL DELHI 2055 0515* (sljedeći dan) - let traje 5 sati i 50 min

TK717 15.2.2019 DELHI ISTANBUL 0625 1125* - let traje 7 sati
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 7 sati i 20 min
TK1063 15.02.2019 ISTANBUL LJUBLJANA 1845 1900 - let traje 2 sata i 15 min

  

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002579602 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.Zemljopisni položaj
Republika Indija, koja je smještena u Južnoj Aziji i pokriva veći dio Indijskog podkontinenta, druga je najmnogoljudnija država na svijetu, s više od milijardu stanovnika koji govore više od sto različitih jezika. Indija graniči s Bangladešom, Mianmarom, Kinom, Butanom, Nepalom i Pakistanom, a na jugu je oplakuje Indijski ocean, gdje ima susjede Šri Lanku i Maldive. Najveća gradska područja su Mumbai na jugozapadu i Calcutta na rijeci Ganges.
 
Površina: 3,166,414 km2
 
Broj stanovnika 1.1 milijardu (god. 2005)
 
Državno uređenje Republika od 1947 god.
 
Glavni grad New Delhi, 13.8 milijuna stanovnika (god. 2001)

Pozivni broj  +91

Vremenska zona  UTC +5.30 odnosno +4:30 sata od srednjeeuropskog vremena zimi, a +3:30 sata ljeti.

Klima

Vruće tropsko vrijeme s velikim razlikama od regije do regije. Najhladnije vrijeme traje od prosinca do veljače s hladnim, svježim jutrima i noćima te suhim, sunčanim danima. Vrlo vruće vrijeme je između ožujka i svibnja kada je suho, prašnjavo i neugodno. Monsunske kiše se pojavljuju u većini regija ljeti između lipnja i rujna.
 
Novac
Rupi (INR; simbol Rp)= 100 paisa. Novčanice za Rp 1000, 500, 100, 50, 20, 10 i 5. Kovanice za Rp 5, 2, 1 i 50, 25, 20 i 10paise.
 
Jezik
Glavni jezik je hindu koji govori oko 30% stanovništva. Engleski jezik je uveden u Ustav radi nekolicine službenih protokola. U Ustavu je jos 17 jezika. Muslimanska populacija većinom govori urdu.  

The Golden Palms Hotel & Spa, Delhi 

  

Lokacija: hotel je smješten u Patparganj, 10 minuta vožnje od Anand Vihar metro stanice i 15 minuta od željezničke stanice. U blizini hotela je tržnica i shoping centar.

Sobe:  prostrane sobe koje dolaze s modernim sadržajima kao što su TV sa satelitskim programima, Wi-Fi signalom, individualni klima uređaj, kuhalo za kavu/čaj, mini bar. Sve sobe imaju privatne kupaonice.

Web stranica :https://www.goldenpalmshoteldelhi.com/index.html

 

Hotel Mansingh Palace 

   

Lokacija:  Smješten samo 1.5 km od poznatog Taj Mahala, pruža gostima predivan pogled na Taj Mahal i okolicu. Mansingh Palace udaljen je 4 km od Agra Cant željezničke stanice i 10 km od Kheria Aerodroma. Povijesni dio Agra Forta je udaljeno samo 5 km.

Opće informacije: Mansingh Palace, Agra ima vanjski bazen i fitness centar. Tu se nalaze i 2 restorana i bar za uživanje u osvježavajućim pićima.

Smještaj: sobe su elegantno uređene i klimatizirane, opremljene sa SAT/TV. Sve sobe imaju vlastite kupaonice sa tušem i sušilom za kosu.

Web stranica: https://www.mansinghhotels.com/Mansingh-Palace-Agra/overview2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija 2019 Indija