KINA s YANGTZE krstarenjem

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

14 dana, Kina i fascinantna rijeka Yangtze

Kina & fascinantna rijeka Yangtze
Ovo putovanje Kinom donosi Vam jednu od najširih perspektiva Kine - njezinu prošlost kao i sadašnjost. Kroz povijest ćete putovati carskim palačama i vrtovima, s vojskom od terakote i odlaskom na Veliki kineski zid, a pulsirajući moderan život osjetit ćete na ulicama najvećih metropola: Šangaj i Peking. Između tih metropola imate priliku uživati u uzbudljivoj plovidbi jednom od najvećih svjetskih rijeka – rijekom Yangtze. Jedinstveni krajolik i pejzaži sigurno će Vas oduševiti!

1. dan: let za Šangaj
(uz rezerviran paket „Let i transfer“). Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb/Ljubljana dva sata prije leta. U večernjim satima let preko Istanbula za Šangaj.

2. dan: Šangaj

Dolazak u zračnu luku Šangaj u poslijepodnevnim satima. Slijedi transfer do Vašeg hotela s 4* u Šangaju, gdje ćete boraviti sljedeće 3 noći.

3. dan: Šangaj
Doručak. Današnji dan stoji Vam slobodno na raspolaganju, no preporučujemo da se pridružite našem fakultativnom izletu (uključen u paketu izleta). Prvo krećemo u poznati hram Bude od žada, jedan od najposjećenijih hramova u Šangaju. U hramu se nalazi kip sjedećeg Bude od bijelog žada visine 1,95 m i težine 3 tone. U nastavku posjećujemo vrtove Yu, koji potječu iz doba Ming dinastije. Vrtovi slove kao jedan od najljepših primjera vrtlarske umjetnosti Kine. Poslijepodne ćete u francuskoj četvrti upoznati europsko lice Šangaja. Povratak u hotel..

4. dan: Šangaj
Doručak. Slobodno za vlastito istraživanje Šangaja ili fakultativni cjelodnevni izlet u selo na vodi - Zhujiajiao (uključen u paketu izleta). Unatoč nedavnoj modernizaciji selo će Vas snažno podsjetiti na život u neka davna vremena. Zbog mnoštva malih uličica, mostova i kanala, selo nazivaju „ kineskom Venecijom“.

5. dan: Šangaj
Nakon doručka krećemo autobusom u središte grada gdje ćemo prošetati ulicom Nanjing Road, jednom od najvećih „šoping“ ulica u svijetu. Nakon toga slijedi impozantna lučka promenada „Bund“. Sastoji se od 52 kuće različitih arhitektonskih stilova i ubraja se u jednu od glavnih turističkih atrakcija Šangaja. U nastavku transfer do željezničkog kolodvora i vožnja brzim vlakom do Yichanga. Po
dolasku u Yichang transfer do Vašeg luksuznog broda za krstarenje rijekom Yangtze. Smještaj u kabine te sljedeća 4 dana uživate u prekrasnim krajolicima i neponovljivim prirodnim ljepotama. Uz uključene izlete koji su opisani u nastavku, imat ćete mogućnost
na brodu rezervirati i dodatne izlete koji nisu uključeni u cijenu aranžmana.

6. dan: Yangtze – krstarenje
Doručak. Brod napušta Yichang i mirno uplovljava u lijepi klanac Xiling. Nakon ručka ćemo razgledati branu „Tri klanca“, impozantne dužine cca 2 km i visine 185 m, izgrađenu za najveću hidroelektranu na svijetu. Ručak na brodu, a na kraju dana večera dobrodošlice s kapetanom broda.

7. dan: Yangtze - krstarenje
Doručak. Plovidba kroz 45 km dugi klanac Wu. Na lijevoj i desnoj strani obale rijeke uzdižu se planine visine do cca 1.200 m. Krećemo i na razgledavanje manjim brodovima u manji pritok na kojem nas također očekuje prekrasna priroda. U nastavku prolazak kroz klanac Qutang kojeg smatraju najspektakularnijim klancem od ova tri klanca. Ručak i večera na brodu.

8. dan: Yangtze – krstarenje
Doručak. Plovidba i stanka uz budistički hram Shibaozhai. Shibaozhai pagoda iz doba Qing dinastije majstorsko je djelo izrađeno od drva, smješteno na velikoj izbočenoj stijeni koja je okružena prekrasnim krajolikom. Ručak i večera na brodu..

9. dan: Chongqing – Xi‘an
Doručak. Napuštamo brod i odlazimo do željezničkog kolodvora Chongqing. Slijedi vožnja brzim vlakom do Xi´ana. Po dolasku u Xi´an slijedi transfer do Vašeg hotela s 4*.

10. dan: Xi‘an – noćni vlak za Peking
Doručak. Slobodno za vlastito istraživanje Xi‘ana ili fakultativni izlet (uključen u paketu izleta) koji nas vodi do svjetski poznate vojske od terakote. Vojska se ubraja u jedno od najvažnijih arheoloških otkrića 20. stoljeća. Sastoji se od nekoliko tisuća različito naoružanih vojnika poredanih u redove ovisno o vojnim činovima te od stotina konja i kola. Povratak u hotel. U večernjim satima transfer do željezničkog kolodvora u Xi‘anu s kojeg krećete noćnim vlakom za Peking u takozvanim „mekim“ spavaćim kolima (4-krevetne kabine).

11. dan: Peking – ljetna palača
Dolazak u Peking i transfer do Vašeg hotela s 4*. Nakon smještaja slijedi razgled ljetne palače. Palača, sa svojim prekrasno uređenim vrtovima,jedna je od najvećih turističkih atrakcija grada Pekinga.

12. dan: Peking – Veliki kineski zid
Doručak. Slobodno za vlastito istraživanje ili fakultativni izlet do Kineskog zida (uključen u paketu izleta). Posjet Velikom kineskom zidu kod Mutianyua, koji je građen od 770-475 g.pr.Kr. Zid dužine 21.196 km najveća je građevina na svijetu. S visokih tornjeva i stražarnica pruža se prekrasan pogled na okolna brda i cijeli krajolik. U povratku stajemo kod do Olimpijskog parka kako bismo napravili stanku za fotografiranje uz čuveni stadion "Ptičje gnijezdo".

13. dan: Peking
Doručak. Slobodno za vlastite aktivnosti ili fakultativni izlet (uključen u paketu izleta) koji Vas vodi do najznačajnijih znamenitosti Pekinga. Prvo ćemo posjetiti Trg nebeskog mira (Tiananmen). Vidjet ćete Kineski parlament, mauzolej Mao Zedonga, Kineski narodni muzej kao i Vrata nebeskog mira iza kojih se nalazi Zabranjeni grad. Slijedi Zabranjeni grad, nekadašnja carska palača dinastija Ming i Qing. Na kraju obilazak Nebeskog hrama UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Uz rezervaciju paketa „Let i transfer“ u večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i let za Ljubanu/Zagreb preko Istanbula.

14. dan: Ljubljana
Puni nezaboravnih dojmova dolazite u podnevnim satima u zračnu luku Ljubljana ili Zagreb.

VAŽNO: Za ovo putovanje potrebna je viza, uz putovnicu važeću 6 mjeseci nakon datuma povratka. Za ishođenje vize potrebna je
1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica te osobni odlazak u Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj u
Zagrebu. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr.

Fakultativne izlete moguće je rezervirati na destinaciji kod vodiča ili u agenciji.

Cijena uključuje:
- 6x noćenje u hotelima s 4 zvjezdice u dvokrevetnoj sobi
- 4 x noćenje na brodu tijekom krstarenja rijekom Yangtze (dvokrevetna kabina)
- 1 x noćenje u noćnom vlaku Xian-Peking („mekana“ spavaća kola - kabina s 4 kreveta)
- Brzi vlak Šangaj-Yichang i Chongqing-Xi´an
- 4x večera, 3x ručak i 4x doručak na brodu
- 6x doručak samoposlužni bife
- Izleti prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
- NIKAL pratitelj na hrvatskom ili slovenskom jeziku
- Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
- paket "let i transfer"
- paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- vizu za Kinu
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
- Obavezna napojnica na brodu 150 CNY (oko 150 kn)

Doplate u agenciji:
• Paket "Let i transfer": cijena 4.000 kn po osobi
- Asistencija u zračnoj luci polaska
- Let u ekonomskoj klasi Ljubljana ili Zagreb - Šangaj i Peking - Ljubljana ili Zagreb s uključenim  pristojbama
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka
- 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (55x40x20)
- 1 komad prtljage max. 30 kg po putniku

• Paket izleta: 1.599 kn po osobi
- Šangaj: vrtovi Yu i hram Bude od žada
- Selo na vodi Zhujiajiao
- Xi'an: vojska od terakote
- Peking: Kineski zid i olimpijski park
- Peking: Zabranjen grad i Nebeski hram

• Paket večera: 1.199 kn po osobi
-  5 x večere u hotelu bife (2.-4, 11. i 13. dan)
- pekinška patka (12. dan)


• Paket putnog osiguranja 500 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €

• Go Opti djeljeni transfer Zagreb - Ljubljana (oba smjera) 299 kn po osobi
Moguća doplata za dvokrevetnu kabinu u vlaku  Xi'an - Peking 699 kn po osobi (ovisno o raspoloživosti)

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 2.999 kn
- Obavezna napojnica na brodu 150 CNY (oko 150 kn)

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje potrebna je viza, uz putovnicu važeću 6 mjeseci nakon datuma povratka. Za ishođenje vize potrebna je 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica te osobni odlazak u Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj u Zagrebu. Više informacije o uvjetima ishođenja vize zatražite putem našeg info telefona 0800 85 66 ili na e-mail: info@nikal.hr.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju na redovnoj liniji avio kompanije Turkish Airlines. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr


Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 20.

Mogućnosti plaćanja:
· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, MasterCard,Maestro, Visa

 

Predviđena vremena leta:

14.3.- 27.3.2019. iz Zagreba
TK1054 14.3.2019. ZAGREB ISTANBUL 2000 0010 - let traje 2 sata i 10 min
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 1 sat i 35 min
TK26 15.3.2018. ISTANBUL ŠANGAJ 0145 1710 - let traje 10 sati i 25 min

TK21 27.3.2019. PEKING ISTANBUL 0050 0625 - let traje 10 sati i 35 min
Čekanje u Istanbulu na sljedeći let 12 sata i 30 min
TK1055 27.3.2019. ISTANBUL ZAGREB 1900 1905 - let traje 2 sata i 05 min

18.4.- 1.5.2019. iz Ljubljane
TK1064 18.4.2019. LJUBLJANA ISTANBUL 2000 2320 - let traje 2 sata in 20 min
Čekanje u ISTANBULU na sljedeći let 2 sata i 5 min
TK26 19.4.2018. 2018 ISTANBUL ŠANGAJ 0125 1645 - let traje 10 sati i 20 min

TK21 01.05.2019. PEKING ISTANBUL 0010 0520 - let traje 10 sati i 10 min
Čekanje u ISTANBULU na sljedeći let 1 sata i 35 min
TK1061 1.5.2019. ISTANBUL  LJUBLJANA 0655 0810 - let traje 2 sati i 15 min

17.10.2019.-30.10.2019 iz Zagreba

EK130 17.10.2019. ZAGREB DUBAI 1525 2255- let traje 5 sata i 30 min
Čekanje u DUBAI na sljedeći let 3 sata i 55 min
EK302 18.10.2019. DUBAI ŠANGAJ 0250 1530 - let traje 8 sati i 40 min

EK307 29.10.2019. PEKING DUBAI  2340 0430 - let traje 8 sati i 50 min
Čekanje u DUBAI na sljedeći let 5 sata i 30 min
EK2012 30.10.2019. DUBAI  ZAGREB 1000 1315 - let traje 6 sati i 15 min

CODESHARE - OPERATING FLT  FZ1793

*Prijedlog agencije Nikal:
U vrijeme čekanja na slijedeći let možete se pridružiti besplatnom razgledu Istanbula u organizaciji Turkish Airlines. Vođenje na engleskom jeziku. Agencija Nikal ne odgovara za organizaciju i izvedu razgleda  Istanbula.
Više informacija i uvjete organizacije možete vidjeti na: https://www.turkishairlines.com/en-gb/flights/fly-different/touristanbul/index.html 

 

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene korisnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002579602 i polica od odgovornosti br. P11-7002579601 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.



 

KORISNE INFORMACIJE O KINI

VELIČINA: 9.596.961 km2

STANOVNIŠTVO: cca 1,35 milijarde

GLAVNI GRAD: Peking (Beijing)

JEZIK: kineski odnosno mandarinski; mongolski (službeni u autonomnoj pokrajini Nei Mongol), uigur (službeni u autonomnoj pokrajini Xinjiang Uygur), tibetanski (službeni u autonomnoj pokrajini Xizang - Tibet) te mnogi jezici etničkih skupina

VJERA: većinom taoizam i budizam, 3-4% kršćanstvo i 1-2% islam

POLITIČKO UREĐENJE: komunistička država, 23 provincije, 5 autonomnih pokrajina i 4 gradske općine

LOKALNO VRIJEME: GMT + 8 (za cijelu zemlju)

VRIJEME: Kina je ogromna zemlja s mnogo različitih klimatskih područja. U Kini su poznati svi mogući klimatski ekstremi, od teške zime do iznimne vrućine. Na putovanje u Kinu može se otići u bilo kojem dijelu godine, no potrebno je izabrati krajeve koji tada imaju najugodniju klimu. Za cijelu se zemlju uvijek preporučuju mjeseci između ožujka i kasnog studenog kada je u većem dijelu zemlje proljeće, ljeto ili jesen, a temperature su najugodnije.

ZDRAVLJE: Obveznih cijepljenja nema.

HRANA I PIĆE: Kineska je kuhinja poznata i omiljena u cijelom svijetu. Poseban je doživljaj kušanje kineske hrane upravo tamo odakle dolazi - u Kini. Osnova je svakog kineskog obroka uvijek riža kojoj se dodaju razni umaci i prilozi. Takvih umaka i priloga ima bezbroj, a mogu biti mesni, riblji ili povrtni. Mnogo je jela s rezancima koji su najčešće od riže. Budući da je Kina tako velika, specijaliteti se mijenjaju od regije do regije.

U Kini je na raspolaganju i dovoljno svježeg voća i raznih slastica. Među pićima caruje uvijek prisutni zeleni čaj, no ne manjka niti ostalih zanimljivih bezalkoholnih pića na biljnoj ili voćnoj bazi. Od alkoholnih je pića moguće kušati zanimljivo žuto vino, raznorazna lokalna žestoka pića i lokalno pivo.

Preporučujemo da pijete vodu iz bočice. U Kini je u svim hotelima i restoranima na raspolaganju prokuhana voda za piće. Za sve će vam ostale podatke na raspolaganju biti vaš vodič.

SIGURNOST: Kina je sigurna zemlja. Unatoč pretežno ljubaznim i poštenim ljudima u gužvama na tržnicama i turističkim mjestima uvijek se kreću i džepari koje privlači vaša imovina. Preporučujemo vam da tijekom putovanja pazite na osobnu imovinu i da na putovanje ne nosite dragocjenosti ili druge vrijednije predmete.

ODJEĆA: U Kini možemo biti odjeveni po "europskoj" modi. Predlažemo da vaša garderoba uključuje odjeću koja pokriva koljena (polukratke hlače). Sa sobom je dobro imati odjeću za vruće, ali i za hladnije vrijeme. Dobro je biti spreman na sve vremenske uvjete koji su, s obzirom na područje u koje putujete, različiti. Koji dodatni komad tople odjeće nigdje vam neće biti naodmet.

Preporučuje se dobra zaštita od jakog sunca i zaštita od vjetra te moguće kiše. Od obuće vam preporučujemo udobne, zatvorene cipele u kojima možete hodati te otvorene cipele s dobrim potplatom za vruće dane.

LOKALNA VALUTA: Yuan; 1 yuan (= 10 jiaov) 1 yiao (= 10 fenov)

KREDITNE KARTICE I BANKOMATI: Kreditnim karticama možete plaćati u većim trgovinama u gradovima. Novac možete podizati na bankomatima s različitim provizijama (VISA, MASTERCARD, ponegdje MAESTRO). Ponekad podizanje na bankomatima i plaćanje kreditnim karticama nije moguće stoga vam za svaki slučaj preporučujemo da ponesete i  gotovinu.

PLANIRANI TROŠKOVI: Za tekuću potrošnju (hrana, piće, manje kupnje) predviđa se potrošnja od 20 do 25 EUR dnevno. U gornji iznos nisu uključene preporučljive napojnice i doplate.

KOMUNIKACIJA, TELEFON, INTERNET: Pozivni broj za Kinu je 00 0086 + područni broj (bez 0) + broj koji se poziva.

Telefoni su na raspolaganju u većini mjesta, mobiteli većinom svugdje rade. Internet je dostupan gotovo u svim mjestima.

ELEKTRIČNI NAPON: Napon je 220 V i uglavnom se koriste jednake utičnice kao što ih i mi koristimo.

VIZA: Hrvatima je za Kinu potrebna viza. U Zagrebu je sami možete izvaditi ili za Vas to možemo učiniti mi uz naknadu. U potonjem vam slučaju uz prijavu šaljemo obrazac, a putovnicu i fotografiju u boji nam dostavljate najmanje 10 dana prije polaska. Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci.

 

2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem 2019 KINA s YANGTZE krstarenjem