Kapadokija RASPRODANO

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

KAPADOKIJA 

Kružno putovanje KAPADOKIJA: Antalija, Belek, Göreme, Nevsehir...

Kapadokija je ime za čudesno područje koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, povijesnih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i povijest ili u zoru poletjeti balonom iznad bajkovitog krajolika. Iskoristite našu izvanrednu ponudu i pođite s nama u nezaboravnu pustolovinu! 

1.dan: LET ZA ANTALIJU
Direktni charter let iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka. Večera.

2.dan: ANTALIJA – KONYA – KAPADOKIJA
Nakon doručka krećemo prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji. Večera i noćenje na području Kapadokije.

3.dan: GÖREME
Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete podzemne jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomeni neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha ili Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4.dan: MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA
Doručak. Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama i naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno - isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane. Nakon doručka, u jutarnjim satima vožnja i foto-stanke kroz scene ovog nestvarnog i bajkovitog okruženja. U drugoj polovici dana možete se pridružiti fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

5.dan: KAPADOKIJA ˗ ANTALIJA
Nakon doručka napuštamo Kapadokiju i krećemo u smjeru stanice za karavane Sultanahi iz vremena Seldžuka. Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, na čijem području ćete boraviti posljednja tri dana putovanja.

6. dan: ANTALIJA ˗ VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje.

7.dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET
Doručak. Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

8.dan: POVRATNI LET
Doručak. U skladu s vremenom charter leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let.


VAŽNO: Za putovanje u Republiku Tursku hrvatski državljani dužni su ishoditi vizu putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 USD . Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 179,- kn (s uključenim troškom vize). Dodatne informacije zatražite putem naših telefona.

Mjesta koja ćete posjetiti:

Konya, taj bivši glavni grad seldžučkog carstva je danas sedmi najveći grad po veličini. Simbol grada je samostan Mevlana ujedno i muzej islamske umjetnosti i trezor turske umjetnosti i obrta.

Kapadokija je remek-djelo, rezultat stvaranja prirode i čovjeka. Jedan od najneobičnijih prirodnih krajolika na svijetu. Skriva podzemne naseobine i jamske crkve u kojima su generacije kršćana tražile utočište i koje su danas pod zaštitom UNESCA kao kulturno nasljeđe od neprocjenjive vrijednosti. Područje Kapadokije uključuje centre: Urgup, Goreme, Avanos, Üçhisar, Derinkuyu, Kaymaklı i Ihlara. Procjenjuje se da u stijenama ima 3000 crkava u ovoj regiji, od kojih sve nisu otvorene za javnost. U regiji postoje stotine podzemnih gradova. Najimpresivnijih su Kaymaklı, koji ima 8 razina, te Derinkuyu koji seže sve do 55 metara u dubinu. Područje Kapadokije je također poznato po svom tkanju tepiha, vinima i prepoznatljivoj crvenoj keramici Avanos područja.

Göreme, grad čini, zajedno sa kamenim spomenicima, središte nacionalnog parka Göreme te je dio UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. Ovaj krajolik karakteriziraju neobični oblici stupova,obeliska i tornjeva koje su oblikovali pepeo i lava prije 2000 godina pri prvoj vulkanskoj erupciji. Ti oblici dosežu visine i do 40 metara.

Antalija, nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere Ono što najviše privlači iz godine u godinu nove posjetitelje ovog mjesta jesu čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici :Stara gradska jezgra Kaleici i jedan od najsačuvanijih kulturnih ostavština Hadrianova vrata, izgrađena još 130 pr. Kr.). Centar starog grada je rimsko pristanište, sada preuređen u marinu, oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na mediteranskom moru turističko je i kulturno središte regije.



Cijena uključuje:

- povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Antalija
- 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
- 7x doručak iz bogate ponude švedskog stola
- 7x večera iz bogate ponude švedskog stola
- Ulaznice i stručno vođenje prema programu
- Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
- Pratitelj grupe na hrvatskom jeziku
- Jamčevno osiguranje prema propisima


Cijena ne uključuje:

- paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)


Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

• Paket putnog osiguranja: 78,00 kn po osobi

˗ zdravstveno osiguranje na putu do 15.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 250 €

• Agencijska izrada vize za Tursku: 179,00 kn po osobi

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 899,00 kn 


Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

  • Dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom: 55 €
    ili
  • Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom: 55 €
  • Vožnja brodom po rijeci Manavgat, džamija Manavgat s ručkom: 45 €
    ili
  • Geen Canyon Tour sa ručkom: 55€
    ili
  • izlet u grad Alanya s ručkom: 55€
  • Turska večer u Kapadokiji : 45,00 € (plesni show i uključena neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića)
  • Sema (ples derviša) u Kapadokiji: 20 €
  • Vožnja balonom: cca 175 € (ovisi o vremenskim uvjetima)
  • Hamam (Turska kupelj): 35,00 €

*Za realizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije. 

 

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i viza. 
Viza se može ishoditi putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 179,- kn (s uključenim troškom vize). Dodatne informacije zatražite putem naših telefona.

Državljanima BiH  viza nije potrebna,  dovoljna je putovnica važeća 6  mjeseci nakon povratka.

 

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju charter prijevozom. Točno vrijeme polaska biti će objavljeno 3 tjedna prije  putovanja.

Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije  putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

Prijave /rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana   prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 35


Mogućnosti plaćanja:

· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, MasterCard,Maestro, Visa

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmanesastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002579602 i polica od odgovornosti br. P11-7002579601 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći će te na ovdje.


 

KORISNE INFORMACIJE O TURSKOJ:

Turska svojim gostima nudi mnogo više od sunca,plaže i mora. Ondje se nalaze zapanjujuće prirodne ljepote, kulturne i povijesne znamenitosti, zanimljiva mjesta i impresivne građevine. Doživite  uzbudljiva putovanja sa NIKAL TRAVEL-om, mješavinu 1001 noći i suvremenosti.

Ljubaznost i gostoprimstvo su veoma važni u Turskoj, stoga su cijene, sa svim pogodnostima i vrlo dobro opremljenim hotelima, pristupačne i povoljne za ugodan odmor. Uvjerite se sami u čaroliju ovog turističkog odredišta  -Turske!

Površina:   814.578 km²

Stanovništvo:         74.724.300

Gustoća naseljenosti:  91 stanovnik/km²

Glavni grad:  Ankara

Najveći gradovi:  Istanbul, Ankara, Izmir, Adana i Antalya

Službeni jezik:  Turski

Novac:  Turska Lira (TRY; YTL) = 100 Novi kuros (Ykr). Novčanice za YTL100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za YTL1 i 50, 25, 10, 5, i 1 novi kuros. 1 turska lira = 2,5 kn

Plaćanje moguće svim karticama.


Vremenska zona:  MEZ +1

Telekomunikacija : pozivni broj za Tursku +90, pozivi iz Turske za Hrvatsku 00395 ( željeni broj bez 0). Sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti  prije putovanja kod telefonske kompanije čije usluge koristite.

Struja:  europski dvostruki priključak, 220 Volt

Geografska obilježja

Turska se geografski proteže preko dva kontinenta te na taj način stvara prijelaz između Azije i Europe. Anatolija, azijski dio, zauzima oko 97 % površine Turske (790 955 km²)dok pritom Istočna Trakija ,europski dio, zauzima oko 3 % površine zemlje (23.623 km²).

Turska obala dugačka 7.200 km se rasprostire na obali Egejskog mora na zapadu, Mediteranskog mora na jugu i Crnog mora na sjeveru.


Klima:Turska se proteže na nekoliko klimatskih zona. Ljeta su vruća,a zime uglavnom blage. Mediteranska je klima u ljetnim mjesecima najbolja za uživanje u Turskim plažama i kupanje,a proljeće ili jesen su idealni za kružna putovanja po Turskoj

 

Praznici: Državni praznici:

1. siječnja Nova godina

23. travnja    Nacionalni dječiji festival

19. Svibnja    Spomen na Mustafu Kemala Ataturka, Dan mladih i sportski festival

30. kolovoza Nacionalnalni dan pobjede

28. / 29. Listopada Festival republike (29. listopada Državni praznik)

Vjerski blagdani se temelje na islamskom lunarnom kalendaru te stoga nemaju fiskni datum To su: Ramadan/Ramazan Bayrami i Blagdan žrtvovanja/Kurban Bayrami. Za razliku od drugih islamskih zemalja u kojima je tjedni dan odmora petak, u Turskoj je to nedjelja.

Hrana i piće: Kao i u drugim Mediteranskim zemljama, i Turska kuhinja je vrlo zdrava, svježa i ukusna. Glavni sastojci jela su meso (janjetina, piletina, teletina) i povrće (npr. grah, paprike, luk, češnjak, krumpir, itd..,a kao prilog se poslužuje riža ili žitarice. Važan sastavni dio turske kuhinje su također i riba i morski plodovi.

2019 Kapadokija 2019 Kapadokija 2019 Kapadokija 2019 Kapadokija 2019 Kapadokija 2019 Kapadokija 2019 Kapadokija 2019 Kapadokija 2019 Kapadokija 2019 Kapadokija 2019 Kapadokija