Rajski otok Madeira

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

RAJSKI OTOK MADEIRA

Datum putovanja: 29.10.-02.11.2018.

Program putovanja:


1. dan ZAGREB-LISABON-FUNCHAL

Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Let za Lisabon zrakoplovom Croatia airlines u 08.10h. Dolazak u Lisabon, oko 10.25h. Nastavak leta prema Madeiri kompanijom TAP u 12.30h, s dolaskom oko 14.15h. Slijedi vožnja do glavnog grada Funchala te razgled: šetnja povijesnim centrom grada, katedrala Se, tržnica, botanički vrt, radnje s tradicionalnim obrtima, vinski podrumi. Odlazak u hotel. Smještaj i noćenje.


2. dan FUNCHAL-fakultativni izlet EIRA DO SERRADO-MONTE

Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili pak odlazak na fakultativni poludnevni izlet do vrha Pico dos Barcelos s pogledom na zaljev. Predivan vidikovac s pogledom na Funchal te otočiće u daljini. Nastavak vožnje prema Eira do Serrado, te dalje prema selu Monte. Stanka u selu gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburgovca Karla, koji je došao ovdje u azil i tu umro 6 mjeseci kasnije. Povratak u Funchal te slobodno za uživanje u gradu, moru i suncu.. U večernjim satima moguća fakultativna večera u tipičnom restoranu, uz obavezno kušanje lokalnog specijaliteta „Espetada“ i lokalne plesove. Noćenje u hotelu.

3. dan FUNCHAL-fakultativni izlet SANTANA

Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili samostalno istraživanje rodnog otoka Cristiana Ronalda… Također je moguć fakultativni cjelodnevni izlet. Odlazak iz Funchala prema Camachu, koji je poznat po radionicama pletenja košara. Nakon kraćeg razgleda, nastavak za Pico do Areeiro, treću najvišu točku na otoku, na 1810m. Za bistrih dana, pogled na zaleđe otoka je izuzetan. Prolazak kroz šumu Laurissilvu te vožnja prema vrtu Ribeiro Frio. Ovo je mjesto puno bogate vegetacije, s biljkama jedinstvenim za ovaj otok. Tu je i mala farma pastrva koja je postala obvezna stanica za svakog posjetitelja. Sljedeća stanica je Faial i ovdje predlažemo stanku za ručak. Povratak na glavnu cestu i vožnja prema Santani. Poznata po trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima, predstavlja jednu od tradicionalnih slika otoka. Zatim vožnja prema Porto da Cruz, i dalje do vidikovca Portela, uz fascinantni pogled na dolinu i impozantnu stijenu Penha d'Águia. Nastavak prema Machicu, mjestu gdje su prvi puta stigli portugalski mornari 1419. g. Povratak prema Funchalu. Hotel, noćenje.

4. dan FUNCHAL-LISABON

Doručak. Transfer do zračne luke Funchal. Let prema Lisabonu u 08.40h, s dolaskom oko 10.20h. Odlazak u razgled grada autobusom u pratnji vodiča: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama, pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenik Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Slijedi vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Baixa, Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,... Odlazak u hotel. Smještaj. Slobodno poslijepodne za vlastite interese. Navečer fakultativno moguć odlazak na večeru s Fado progamom.

5. dan LISABON-ZAGREB

Doručak. Transfer do zračne luke. Let prema Zagrebu u 11.10h s dolaskom oko 15.20h.


Cijena uključuje:

- povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Funchal-Lisabon-Zagreb
- smještaj u hotelima 4* u 1/2 sobama s doručkom
- stručnu pratnju tijekom putovanja, prijevoz autobusom uz razglede Funchala i Lisabona
- jamčevinu i organizaciju putovanja.


Cijena ne uključuje:

- zrakoplovne pristojbe (1.390 kn),
- jednokrevetnu sobu (990 kn),
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike,
- boravišnu taksu u Lisabonu (1 euro po osobi/noćenje plativo na licu mjesta)
- fakultativne izlete
- osobnu potrošnju
- paket putnog osiguranja


Doplate u agenciji:

- Pristojbe zračnih luka 1390 kn po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu 990 kn po osobi( obavezna doplata ukoliko osoba putuje sama)
- Paket putnog osiguranja 78 kn po osobi


Fakultativni izleti / uplata u agenciji, min 15 osoba:

• Izlet Eira do Serrado 250 kn
• Izlet Santana 295 kn
• Večera u restoranu na Madeiri 285 kn,
• Večera u restoranu s Fado programom cc 390 kn

 

 Napomene
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. 

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 5 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
 

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 30% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 20


Mogućnosti plaćanja:

· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, MasterCard,Maestro, Visa







PORTUGAL INFO:
Površina: 89.015 km 2 (Hrvatska za usporedbu ima povrinu 56.452 km2)
Stanovništvo: Portugalci su prilično homogeni, pripadaju romanskoj grupi naroda. Ima ih oko 10.700.00. Manji postotak čine useljenici iz afričkih zemalja.
Glavni grad: Lisabon – oko 600.000 stanovnika (šira područje izvan grada ima oko 2 mil.stanovnika)
Valuta: Euro
Klima: razlikuju se dvije klime: oceansku i sredozemnu. Na sjeveru Portugala, pod utjecajem Atlanskog oceana, prevladava oceanska klima. Obilježavaju je svježa ljeta, blage zime i dosta padalina tijekom čitave godine. Na jugu države prevladava sredozemna klima zbog utjecaja Mediterana. Nju pak obilježavaju vruća ljeta te blage i vlažne zime.
Ime Portugal: potječe od rimske riječi Portus i Cale – što bi značilo lijepa luka.
Povijest: u 16. stoljeću je Portugal bio svjetska pomorska sila. Pod svojom je upravom držao brojne kolonije-od Brazila, preko afričkih kolonija (Mozambik, Angola, Sao Tome) pa preko Azije - Istočni Timor, Macao. Brojni Portugalci su doprinijeli otkrivanju novih pomorskih puteva. Tako je Bartolomeo Diaz 1487. otplovio uz zapadnu obalu Afrike do juga i otkrio prolaz do Indijskocg oceana. Godine 1487. Vasco da Gama je oplovio Afriku. Godine 1500. je portugalac Cabral otkrio Brazil. A Portugalac Magellan je početkom 16. stoljeća prvi čovjek koji je oplovio svijet. Koncem 16. stoljeća, Portugal je pao pod vlast Španjolske i od tada vremenom gubi gospodarsku snagu. Portrugalu pripadaju Azorski otoci i otok Madeira, smješteni u Atlasnkom oceanu, koji su stoljećima bili stanice za opskrbu tijekom plovidbe preko Atlantika.
Kupovina: većina trgovina radi od 10h do 19h
Kultura: Najpoznatiji kulturološki elemenat Porugala je Fado, vrsta melankolične glazbe.
Vremenska razlika: -1h u odnosu na Hrvatsku

Madeira je portugalski arhipelag koji se sastoji od 4 vulkanska otoka smještena sjeverozapadno od Afrike.
Površina Arhipelaga je 801 km2 ( za islustraciju, naš otok Cres ima površinu 405 km2)
Madeira je poznata po ugodnoj, suptropskoj klimi te po proizvodnji kvalitetnih vina.
Glavni grad otoka je Funchal, poznat po kvalitetnim restoranima i živopisnoj turističkoj ponudi.
Nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo je rođen na Madeiri, pa se i zračna luka u Funchalu zove po njemu.

0 0 0 0 0 0