Sicilija

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Putovanje na Siciliju 6 dana autobusom i brodom

07.10. i 28.10.2018.

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

1. dan ZAGREB /KA / VRATA JADRANA – CIVITAVECCHIA / NAPULJ
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 01.00 sat. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 01.40 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 03.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Civitavecchia/Napulj. Ukrcaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Noćenje na brodu.

2. dan PALERMO – SIRACUSA - CATANIA
Iskrcaj s broda u jutarnjim satima. Pogled na Palermo je prekrasan u trenu kada brod pristaje, pa budite spremni s vašim kamerama. Krećemo autobusom prema Siracusi, koja je bila najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka (ulaznica uz doplatu) s brojnim znamenitostima, te središta grada koji je smješten na otoku Ortigia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Arteuzijina fontana – Gradska vijećnica i ostaci Apolonovog – za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji. Predivna je Siracusa, toliko da ćete se odmah prisjetiti scena iz filma “Malena” ili naše reklame za Mortadelu. Nastavljamo prema Cataniji. Po dolasku kraći razgled; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele scienze, amfiteatar, kazalište. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

3. dan CATANIA – ETNA - TAORMINA
Doručak. Odlazak do obližnje ETNE - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Odličan osjećaj! Nastavak vožnje do slikovite TAORMINE, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja Taorminom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO
Doručak. Odlazak prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu s lokalnim vodičem na Siciliji: Dolina hramova, Jupiterov, Junonin, Herkulov, Hram Sioskura. Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada pogledate u daljinu s hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Pauza za ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo prema Palermu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer. Probajte cannole! Sicilijanski specijalitet - doslovno. Noćenje.

5. dan PALERMO – BROD
Doručak. Razgled Palerma s lokalnim vodičem - glavnog grada Sicilije koji čuva tragove svoje burne prošlosti: Katedrala – Kraljevska palača – Cappella Palatina – Teatro Massimo – Crkva Martorana – Piazza del Comune s fontanom „Srama“. Slobodno vrijeme. Predlažemo izlet na Monreale uz doplatu. Ukrcaj na brod-trajekt (unutarnje četverokrevetne kabine) u večernjim satima, polazak broda u 20.00 sati. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.

6. dan CIVITAVECCHIA / NAPULJ – ZAGREB
Iskrcaj s broda u Civitavecchia / Napulju. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

NAPOMENA: često putnici pitaju zašto se ne ide na Pompeje, kada su toliko blizu. Međutim, pri polasku na Siciliju nije moguće jer su zatvoreni a pri dolasku broda u Napulj je toliko rano da oni ne rade. Za Pompeje je potrebno minimalno 5 sati te predlažemo da ih posjetite u kombinaciji s Rimom. Također često nas pitate zašto nema večera u hotelu. Razlog je samo jedan, nije moguće stići na sve večere i izgubili bi dosta vremena u predivnim gradovima trčeći natrag u hotel. Stoga predlažemo da tijekom dana, iza podneva ručate u svoje slobodno vrijeme. Prvo noćenje i zadnje noćenje na brodu ponesite manji kofer/ruksak kako ne bi nosili veliki kofer. Na brodu možete večerati, ali i doručkovati u restoranima. Cijene doručka su od 6 eur pa na više ili ručak od 12 eur pa na više. Nitko vam ne brani ponijeti sendvič na brod ili napitak.

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Cijena uključuje:

- prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
- dva noćenja na brodu u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na relaciji Napulj – Palermo – Napulj
- dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u okolici Catanije u dvokrevetnim sobama
- jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Palermu u dvokrevetnim sobama
- razgledavanja prema programu
- lokalni vodič u Palermu
- izlet na Etnu i Taorminu
- pratitelja tijekom putovanja
- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

- doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- ulaznica, slušalice i lokalni vodič Dolina Hramova 15 eur po osobi
- ulaznica i lokalni vodič u Siracusi 17 eur po osobi
- izlet na Monreale 5 eur po osobi
- doplata za jednokrevetnu sobu 590 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
- doplata za jednokrevetnu kabinu 390 kn po osobi
- doplata za dvokrevetnu unutarnju kabinu 190 kn po osobi (ako su dvije osobe u kabini)
- doplata za trokrevetnu unutarnju kabinu (svaka od tri osobe plaća) 130 kn po osobi
- napojnica za vozača i vodiča 2,00 – 5,00 eur po osobi (nije obavezno, po želji)
- putno osiguranje

 Doplate u agenciji:

- doplata za jednokrevetnu sobu 590 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
- doplata za jednokrevetnu kabinu 390 kn po osobi
- doplata za dvokrevetnu unutarnju kabinu 190 kn po osobi (ako su dvije osobe u kabini)
- doplata za trokrevetnu unutarnju kabinu (svaka od tri osobe plaća) 130 kn po osobi
- paket putnog osiguranja 78 kn po osobi
- doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi
- Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
• za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn po osobi
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn po osobi
• za dodatno prazno sjedalo u autobusu 550 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Popusti i doplate:
- jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 30% popusta.
- u slučaju da se na putovanje prijavi 30 osoba, agencija putovanja će povećati cijenu za 400 kn po osobi zbog većeg troška po putniku. Najkasnije 10 dana prije puta ćemo vas o tome i obavijestiti.


Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj osobne iskaznice ili putovnice.

Važne informacije:

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata

Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

Brodar ima pravo promijeniti luku ukrcaja i iskrcaja.


Napomene

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. 

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene  hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 5 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. 

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 30% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 40

Mogućnosti plaćanja:

uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
- kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, MasterCard,Maestro, Visa


 

 

 


Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedina kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

0 0 0 0 0