Toskana, Firenca i Cinque Terre

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Program putovanja

GARANTIRANI POLASCI

Dodatna vrijednost: uključene večere (polupansion)!

Moguć polazak iz Varaždina i Čakovca uz prethodnu najavu.

1. dan ZAGREB/KA/RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peron 502-506) u 05.00 sati. Moguć ukrcaj u Karlovcu (Ka Petrol) i Rijeci (Sjeverno odmorište Vrata Jadrana), uz usputna zaustavljanja do Bologne. Po dolasku, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu je i glavni grad pokrajine Emilie-Romagne – „trbuha Italije“. Uživajte šetajući brojnim arkadama, divite se crvenim krovovima i srednjovjekovnoj arhitekturi. Napunite svoje trbuhe s delicijama kao što su parmiggiano reggiano, prosciutto crudo ili mortadela i sve to zalijte čašom Lambrusca. Otkrijte barem jednu od sedam tajni koje krije ovaj čarobni studentski grad. Savjetujemo i da posjetite najstariju medicinsku učionicu – Teatro anatomico, mjesto gdje su se nekad obavljale javne obdukcije. Nastavljamo putovanje prema Montecatini Termama. Smještaj u hotel. Stižemo oko 19.00 sati, a večeru planiramo u 20.30 sati. Predlažemo šetnju i čašu vina. Noćenje.

2. dan FIRENCA vlakom
Doručak. Ujutro s pratiteljem putovanja krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet vlakom u Firencu – srce Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Zašto vlakom? Zato što je brže i udobnije, a za 50-ak minuta dolazimo direktno u centar grada. Izlazimo na stanici Santa Maria Novella gdje nas čeka naša lokalna vodička. Slijedi razgled grada u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme možete utrošiti u šetnju do najveće tržnice u gradu – Mercato centrale ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Predlažemo posjet galeriji Uffizi s našom lokalnom vodičkom (obavezna najava u agenciji). Ponavljamo vožnju vlakom i vraćamo se na večeru u hotel. Poslije večere predlažemo odlazak uspinjačom na Montecatini Alto – stari grad smješten na brežuljku iznad termi. Vožnja traje oko 10 minuta, a gore vas čeka talijanska „piazza“ iz filmova. Nakon šetnje sjednete na neku od terasa na trgu, uživate u čaši chiantija ili Aperol špricera i osjećaju Toskane. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan MONTECATINI TERME – CINQUE TERRE – PISA – MONTECATINI TERME – izlet autobusom, brodom i vlakom
Doručak. Našim autobusom krećemo prema nacionalnom parku Cinque Terre. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Tu se ukrcavamo na brod. Vrlo brzo brod pristaje u slikoviti Portovenere, jedno od omiljenih mjesta engleskog pjesnika Byrona. Nastavljamo dalje brodom do nacionalnog parka Cinque Terre. Jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije. Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom, do kojeg stižemo također brodom. Manarola ima predivnu prirodnu luku na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Boravak u Manaroli je iznimno čudesan, jer su vidici oko njega najljepši. Pauza za kavu i fotografiranje. Povratak u La Speziu vlakom. Nastavljamo dalje prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa gdje vam pogled bježi sa krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Iskoristite slobodno vrijeme za to. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Napomena: na polascima u ljetnim terminima izlet u Cinque Terre će biti cjelodnevni kako bi se mogli kupati, a razgled Pise će biti zadnji dan, nakon Lucce.

4. dan LUCCA – RIJEKA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo prema obližnjoj Lucci. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi. Cijena od 4 eura i uspon nije ništa naspram predivog pogleda na grad. Nakon toga se nagradite ručkom na trgu Piazza dell’Anfiteatro koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg rimskog amfiteatra. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se iza ponoći.

Državljani RH za Italiju ne trebaju vizu, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili valjana putovnica.


 

 


Cijena uključuje:

- prijevoz turističkim autobusom prema programu
- smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 3 - polupansiona (doručak i večera); (večera se sastoji od paste, glavnog jela i deserta; svakako nije švedski stol, ali bude sasvim dovoljno)
- razgledavanja prema programu
- pratitelja tijekom putovanja
- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- cjelodnevni izlet autobusom; brodom i vlakom u NP Cinque Terre* i posjet Pisi iznosi 25 eur po osobi
- izlet u Firenzu vlakom, usluga lokalnog vodiča te slušalice za razgled grada 15 eur po osobi
- ulaznica za Galeriju Uffizi po osobi 350 kn (bez čekanja u redu, rezervacija termina, ulaznica, slušalice i lokalno vođenje na    hrvatskom jeziku) obavezna najava i plaćanje u poslovnici
- kartu za uspinjaču na Montecatini Alto – 7 eur po osobi
- boravišna pristojba 1 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata u hotelu 3*
- doplata za jednokrevetnu sobu 390 kn
- moguća doplata za hotel 4* na upit
- putno osiguranje

Doplate u agenciji:

- doplata za jednokrevetnu sobu 390 kn (obavezna ako putnik putuje sam)
- paket putnog osiguranja 78 kn po osobi
- ulaznica za Galeriju Uffizi 350 kn po osobi (bez čekanja u redu, rezervacija termina, ulaznica, slušalice i lokalno vođenje na    hrvatskom jeziku) obavezna najava i plaćanje u poslovnici
- doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi.
- Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
  za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn po osobi
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn po osobi
- za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn po osobi (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Popusti:
· jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50% popusta
· odrasla osoba na pomoćnom ležaju po redovnoj cijeni

 *Napomena: ukoliko bude lošije vrijeme i brod ne može isploviti iz La Spezije, izlet u Nacionalni park Cinque Terre će se cijeli obaviti vlakom.

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 05.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 07.30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

 

Napomene

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata

Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. 

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene  hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije organizatora.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 5 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.


Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. 

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 30% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 40

Mogućnosti plaćanja:

- uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
- kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, MasterCard,Maestro, Visa

 



Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dvaju velikih otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Kopnena joj je granica na sjeveru, u Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadu, Austrijom na sjeveru te sa Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. Morsku granicu Italija ima s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan smještene su unutar teritorija Italije.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0