Dubai i Ras Al Khaimah

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

7 dana Dubai i Ras Al Khaimah


Simbol luksuza i ekstravagancije Dubaija je Burj Khalifa , preko 800 metara visok neboder. Poput svemirske rakete iz 60-ih godina stoji u pustinjskom pijesku - sjajan i uzvišen. Burj Kahlifa je najviša građevina na zemlji i simbolizira uspon Dubaija. Neograničene mogućnosti za kupovinu, fine pješčane plaže, zadivljujući umjetni otoci kao npr. “The Palm Jumairah” i druga čuda učinila su Dubai svjetski poznatim. Super luksuzni hotel Burj Al Arab također mora vidjeti svaki posjetitelj Dubaija. Ovaj hotel iz snova, izgrađen na umjetnom otoku, sjaji u svojoj prekrasnoj arhitekturi u obliku jedra.
Dubai se između ostalog ubraja u jedno od najsigurnijih i najčišćih odredišta svijeta.

1.dan: let za Dubai
(ukoliko ste rezervirali paket let i transfer)
Sastanak u zračnoj luci i let za Dubai. Dolazak u kasnim večernjim satima. Slijedi transfer do Vašeg hotela s 4*. Smještaj u sobe za sljedeća 4 noćenja.

2. dan: Moderni Dubai
Nakon doručka pozivamo vas na razgled modernog Dubaija. Vidjet ćemo najvažnije atrakcije:Dubai Marinu s njezinim
arhitektonskim čudima, zatim legendarni umjetni otok u obliku palme sa 16 grana, a razgled zvršavamo najvećem šoping centru na svijetu, Dubai Mallu. U ovom centru nalazi se i ogroman akvarij i podvodni ZOO. Ovdje se nalazi i najviši toranj na svijetu, Bjur Khalifa, kojeg možete posjetiti fakultativno (ulaznica sadržana u paketu izleta). U poslijepodnevnim satima imate priliku sudjelovati na "pustinjskom safariju" (fakultativno - sadržano u paketu izleta). Ovaj izlet vodi vas u pustinju. Nakon vožnje po dinama, očekuje Vas tradicionalna večer u kampu s lokalnim specijalitetima, trbušnim plesom, jahanjem na devama i drugim iznenađenjima.

3.dan: Slobodno ili fakultativni izlet u Abu Dhabi
Nakon doručka imate mogućnost sudjelovati na izletu u Abu Dhabi (fakultativno - sadržano u paketu izleta). Vožnjom obalnom pustinjskom cestom stižemo u Abu Dhabi. U panoramskoj vožnji razgledati ćemo arhitektonska čuda ovog
grada, a u nastavku odlazimo do veličanstvene džamije šeika Zayeda, jedne od najvećih džamija svijeta. Nastavljamo do Heritage Villagea, muzej uređen kao tradicionalno selo u kojem možete vidjeti nekadašnji način života na ovim prostorima.

4. dan: Stari Dubai
Doručak. Danas posjećujemo stari dio Dubaija. Smješten uz Dubai Creek. Vidjeti ćemo i Bastakiu - stari četvrt tradicionalnih kuća sa tipičnim tornjevima za ventilaciju. U tvrđavi Al Fahidi u gradskom muzeju upoznati ćemo povijest grada i ovih prostora, a nakon toga brodicama prelazimo Dubai Creek i razgledamo tržnicu zlata i začina. U večernjim satima možete uživati u vožnji brodom uz večeru (Dhow Cruise - fakultativno, sadržano u paketu večera).

5. dan: Sharjah – Ajman City Tour – Ras al Khaimah
Nakon doručka krećemo u smjeru Ras al Khaimaha. Prvo se zaustavljamo u Sharjahu, šarenom i živahnom gradu s brojnim tržnicama i živopisnim kućama. Zbog brojnih galerija i muzeja, poznat je i kao glavni grad kulture u UAE. Nastavljamo prema Ajmanu, poznatom po svojoj obnovljenoj utvrdi. Posjećujemo Markazi Souk , tržnicu gdje brojni obrtnici nude svoje proizvode. Nastavljamo vožnju do Ras al Khaimaha te slijedi smještaj u Vašem hotelu s 5*.

6. dan: Slobodno
Doručak. Uživajte u udobnosti Vašeg luksuznog hotela! Opustite se na plaži ili uz bazen. Kristalna i topla voda pozivaju vas na uživanje u kupanju. Oni željni istraživanja imaju mogućnost sudjelovati na dodatnom fakultativnom izletu.

7. dan: Povratak

(ukoliko ste rezervirali paket leta)
Nakon doručka, u ranim jutarnjim satima slijedi transfer do zračne luke i povratni let.



VAŽNO: Za hrvatske državljane putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseca od dana ulaska u UAE. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti moguć ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.

Važne napomene i korisne informacije

 

UNOS LIJEKOVA NA RECEPT U UAE:

Ministarstvo zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata je donijelo novu obvezatnu proceduru vezanu za unos lijekova na recept na koju skrećemo pažnju te smo isti naputak stavili u napomenu naših programa:
Svi putnici koji koriste lijekove koji se izdaju na recept trebaju prije dolaska podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovim službenim stranicama kako bi dobili pismo odobrenja koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba.

Procedura je sljedeća:

Na web stranici  www.mohap.gov.ae

-          Kliknuti SERVICES

-          Kliknuti E-SERVICES

-          Odabrati poglavlje PATIENT SUPPORT SERVICES

  •           Kliknut ISSUING PERMISSION TO IMPORT MEDICINES FOR PERSONAL USE
  •           Kliknuti GO TO E-SERVICE (desno gore)
  •           Putnik će biti preusmjeren na dio stranice na kojem unosi svoje osobne podatke (ime, email itd.) i na kojem će moći uploadati sve potrebne dokumente – recept, kopiju putovnice te će se odobrenje ili neodobrenje izdati u roku od 24 sata nakon razamtranja od strane službenika Odjela za lijekove.

Traženi dokumenti:

1. Recept koji je izdao obiteljski liječnik.

2. Medicinsko izvješće u slučaju kronične bolesti / pismo liječnika. 

3.  Sken putovnice.

Link na popis lijekova i regulativu za unos istih u Ujedinjene Arapske Države: http://www.uae-embassy.org/sites/default/files/Guidelines%20for%20carrying%20medecines%20to%20UAE.pdf

 

 



Cijena uključuje:
- 4 x noćenje u hotelu s 4 * u Dubaiju u dvokrevetenoj sobi
- 2 x noćenje u hotelu s 5 * u Ras Al Khaimahu u dvokrevetenoj sobi
- Izleti prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
- Uključena 3 vođena razgleda:

• Moderni Dubai
• Dubai - stari dio grada i tržnice
• Sharjah i Ajman

-NIKAL pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku
- Jamčevno osiguranje prema propisima

 

Cijena ne uključuje:
- paket "let i transfer"
- paket putnog osiguranja (preporučujemo)
- dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

 Doplate u agenciji:

• Paket "Let i transfer": 2.900 kn po osobi
- Asistencija u zračnoj luci polaska
- Povratni direktni let Zagreb - Dubai s uključenim zrakoplovnim pristojbama - Emirates ekonomska klasa
- Transfer zračna luka - hotel-zračna luka
- 1 komad prtljage max. 20 kg po putniku
- 1 komad ručne prtljage max. 7 kg (55x40x20)


• Paket večera: 999,00 kn po osobi
- 3 x večere u hotelu samoposlužni bife (3., 5. i 6. dan)
- Dhow Cruise s večerom (4. dan)

• Paket izleta: 1.099,00 kn po osobi
- Burj Khalifa (2. dan)
- Pustinjski safari s večerom (2.dan)
- Abu Dhabi i džamija Šeika Zayeda (3. dan)

• Paket putnog osiguranja: 300,00 kn po osobi
˗ zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €
 

• Obavezna doplata po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 2.299,00 kn


- Boravišna pristojba u Dubaiju (plaća se u hotelu) po sobi/noći 15 AED (cca. 30 kn)
- Boravišna pristojba u Ras al Khaimahu (plaća se u hotelu) po sobi/noći 20 AED (cca. 38 kn)


Dokumenti potrebni za putovanje:

Hrvatskim državljanima koji putuju u Ujedinjene Arapske Emirate nije potrebna viza, ali putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u UAE.
Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti moguć ulazak u UAE
.

Napomene
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Zagreb - Dubai - avio kompanija Emirates
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikald.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 2 tjedna prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.



Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 20.


Mogućnosti plaćanja:

· uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, MasterCard,Maestro, Visa

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107.Polica jamčevine br. P45-7002579602 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći će te na ovdje.

Red letenja:

EK130   11.09.2018. Zagreb   Dubai    15:25   22:55
EK129   17.09.2018. Dubai     Zagreb  08:30   12:35

EK130   25.09.2018. Zagreb   Dubai    15:25   22:55
EK129   01.10.2018. Dubai     Zagreb  08:30   12:35

EK130   05.02.2019. Zagreb   Dubai    14:40   23:05
EK129   11.02.2019. Dubai     Zagreb  08:45   12:05

Korisne informacije o  UAE

Ujedinjeni Arapski Emirati su muslimanska zemlja u kojoj jeislamska tradicija vrlo cijenjena, stoga  turisti trebaju paziti na njihove norme ipravila ponašanja.  Iako je to jednazemlja, svaki emirat ima  vlastitapravila i osobitosti.  AbuDhabi se smatra konzervativnim,  dokje Dubai  opušteniji i kozmopolitski. Oblačenje, naročitožena,  treba biti prikladno. Toples jezabranjen. Kratke  suknje i  kratke hlače izvan plaže, cipele na potpeticu, duboki dekolte  itd .. smatraju  se neprikladnim i mogu izazvati negativnereakcije lokalnog stanovništva. Za  njihje veliki grijeh  ljubljenje  i pokazivanje nježnosti u javnosti,  isto se odnosi i na homoseksualnost. Psovanjeje kažnjivo. Fotografiranje lokalnog stanovništva, osobito žena, može izazvativelike probleme, tako da to izbjegavati. U Emiratima se  alkoholno piće može kupiti u samo u duty-freetrgovinama. Također je zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na javnimmjestima- dopušteno je samo u restoranima, noćnim klubovima i barovima kojiimaju ovu posebnu dozvolu.  U EmiratSarja je alkoholno piće u potpunosti zabranjeno, tako da oni ne služeni  u restoranima, ni  u hotelima, ali možete piti alkohol u hotelskimsobama.  U bescarinskoj zoni prije ulaskau UAE može kupiti alkoholno piće  iunijet do 4 lite alkohola. Pušenje je dozvoljeno u svim restoranima, barovima inoćnim klubovima  gdje se služe alkoholnapića. U vremenu Ramazana, tijekom dana su zatvoreni  svi restorani   i otvarajuse tek nakon zalaska sunca. Čak i turisti tijekom dana, u vremenu  Ramazan ne bi trebali jesti, piti niti pušitina javnim mjestima, osim u hotelima. Kao i u drugim muslimanskim zemljama,korištenje droga  i drugih opijata strogoje zabranjena.

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati

Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obaliPerzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.

Površina: 83600 km2

Broj stanovnika: cca 8,3 milijuna

Glavni grad: Abu Dhabi

Jezik: arapski (službeni), gotovo svi  govore engleski

Religija: 96% muslimani, 4% ostali

Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi

Novčana jedinica:emiratski dirham (AED)  vezan  je za dolar i uvijek je 1 USD = 3,67 AED (1AED = 1,9 kn). Sve cijene su u AED, ali može se plaćati u dolarima i eurima.Uvijek je bolje plaćati u lokalnoj valuti. Novac je najbolje mijenjati  u ovlaštenim mjenjačnicama.  Kreditnim karticama možete plaćati na svimmjestima.

Prijevoz taksijem je skup, ali  vozila su moderna i klimatizirana. Kretanje je-5 AED svaki slijedeći km je 2 AED. Dubai i Abu Dabi- izuzetno dobra povezanost  metro-om uz prihvatljive cijene.

Ostaliemirati -javni prijevoz odvija se autobusima .Važno: zabranjena konzumacija hrane i pića u vozilima javnog prijevoza.

Klima jesuptropska-pustinjska. Ljeta su vruća i vlažna . Zime su ugodne, s  dnevnim temperaturama oko 20-25 ° C. Sezonakupanja je od kraja ožujka  do početkaprosinca. Sunčeva zračenja  su mnogo jačanego kod nas, tako da je poželjno korištenje krema za sunčanje s visokim faktoromi izbjegavati sunce od 11:00 do 17:00 sati. Uvijek nosite vodu,sunčane naočalei šešire.

Električni napon 220V,ali potreban je adapter (kao u Velikoj Britaniji).

Mobilne mreže:VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Odjeća:preporučuje se lagana lanena i pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratkehlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa daodjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati ujavnosti bez majice, osim na plaži.

Hrana i piće:Zastupljena je internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela:shawarma - janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh;falafel - pržene okruglice od slanutka i začina, humus - namaz od slanutka,tabbouleh - libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima.Popularni su i plodovi mora i meso s roštilja . Voda nije pitka. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskimrestoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nijedozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Trgovine uglavnomrade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do22 sata ( Dubai Mall do ponoći) bez prekida preko tjedna, osim petkom od 14 do 22sata. 


 Hilton Garden Inn Al Mina

UAE / Dubai

 
    

Lokacija: Hilton Garden Inn Al Mina se nalazi u Port Rashid u Dubaiju. 12 km od zračne luke. Tržnica tekstila je udaljena 2,5 km, Dubai Mall je udaljen 10-ak minuta vožnje. 

Sadržaj: Recepcija, restoran i bar, vanjski bazen, fitness centar, suvenirnica.


Smještaj: udobne sobe sa klima uređajem, vlastita kupaonica s tuš kabino ili kadom, sušilo za kosu, sef u sobi, mini bar, kuhalo za vodu, kavu ili čaj, WiFi. 

Web stranica:

http://hiltongardeninn3.hilton.com/en/hotels/uae/hilton-garden-inn-dubai-al-mina-DXBAMGI/index.html

 

 Double Tree by Hilton Resort & Spa Marjan Island

UAE / Ras Al Khaimah 

  

Lokacija: Doubletree by Hilton Resort se nalazi na otoku Marjan, u blizini mjesta Al Hamra na području Ras Al Khaimah.Hotel se nalazi na 450 m dugoj privatnoj pješčanoj plaži. Trgovački centri Al Hamra Mall i Al Hamra Village nalaze se na 5 minuta vožnje.


Sadržaj: recepcija, nekoliko restorana i barova, unutarnji bazen, vanjski bazen, dječji bazen, vodeni park, spa centar, frizerski salon, trgovina, fitness centar, bilijar, odbojka na pijesku, pikado, stolni tenis, razni sportovi na vodi. Besplatan bežični pristup internetu dostupan je na javnim mjestima.

Smještaj: Površina sobe 32m2, imaju balkon ili terasu, klima uređaj, vlastitu kupaonicu s tušem ili kadom, sušilom za kosu, flat screen TV, mini bar, sef.


Web stranica:

http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/uae/doubletree-by-hilton-resort-and-spa-marjan-island-RKTMIDI/index.html


18 Dubai i RAK 18 Dubai i RAK 18 Dubai i RAK 18 Dubai i RAK 18 Dubai i RAK 18 Dubai i RAK 18 Dubai i RAK 18 Dubai i RAK 18 Dubai i RAK