Egipat - krstarenje Nilom 9 dana

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

EGIPAT - KRSTARENJE NILOM 9 DANA

PUTOVANJE: 9 dana / 7 noćenja

Hurghada, Edfu, Kom Ombo, Asuan, Esna, Luksor

1. dan: Let za Hurghadu
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul s polaskom u 20:30. Dolazak u Istanbul u 23:40 te nastavak putovanja letom za Hurghadu u 02:05.

2. dan: Hurghada - Luksor
Dolazak u Hurghadu u 3:50. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer te smještaj u hotel u Hurghadi. Nakon kasnog doručka slijedi transfer do Luksora te ukrcaj na brod. U večernjim satima imate priliku uživati u zvučno-svjetlosnoj predstavi u Karnaku (fakultativno uz doplatu) te u šetnji slušati priče o slavnoj prošlosti Egipta. Ručak i večera na brodu. Noćenje.

3. dan: Luxor - Edfu
U ranim jutarnjim satima možete se vinuti balonom u visine (fakultativno uz doplatu) i uživati u pogledu na veličanstveni Luksor iz ptičije perspektive.
Nakon doručka krećemo na izlet na zapadnu obalu Luksora. Vidjeti ćemo Memnonove kolose i Dolinu kraljeva u kojoj su pokopani gotovo svi faraoni 18., 19. i 20. dinastije. (1539.-1075. god pr. Kr.). 63 grobnice, a jedna od njih je i čuvenog faraona Tutankamona. Na kraju ćemo posjetiti i posmrtni hram kraljice Hatshepsut, jedne od rijetkih žena koje su zauzele prijestolje faraona. Nakon uzbudljivog izleta vraćamo se na brod i opuštamo na plovidbi za Edfu, a zasigurno zanimljivost će predstavljati i prelazak preko brane u Esni. Ručak i večera na brodu. Noćenje.

4. dan: Edfu - Kom Ombo - Asuan
Nakon doručka idemo na izlet do Kom Omboa gdje ćemo posjetiti impresivni kompleks povezana dva hrama: jednog posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i drugog posvećenom bogu Horusu sa sokolovom glavom. Ondje ćemo naučiti i zanimljivosti o medicini i pčelarstvu u staro egipatsko doba. Nastavak plovidbe do Asuana. Ručak i večera na brodu. Noćenje.

5. dan: Asuan - hram Izide - Nubijsko selo (fakultativno uz doplatu)
Nakon doručka idemo na izlet gdje ćemo posjetiti čuveni hram Izide koji je bio na otoku Philaea, a zbog izgradnje brane i jezera uz pomoć UNESCO-a preseljen je na otoku Agilika. Zatim ćemo posjetiti najveću egipatsku građevinu: Asuansku branu, te vidjeti i najveće umjetno jezero izgrađeno ljudskom rukom (jezero Nasser). Poslije podne imate priliku pridružiti se fakultativnom izletu (uz doplatu) u fascinantno Nubijsko selo. Ručak i večera na brodu. Noćenje.

6. dan: Asuan - Abu Simbel (fakultativno)
Prije zore, uz doručak za ponijeti, imate priliku otići na fakultativni izlet (uz doplatu) autobusom do Abu Simbela gdje ćete imati priliku uživati u razgledu monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Za one putnike koji se ne odluče pridružiti izletu, nakon doručka slijedi opuštanje na brodu. Ručak i večera na brodu. Noćenje.

7. dan: Asuan - Edfu - Esna - Luksor
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Plovidba nizvodno do Luksora. Ručak i večera na brodu.

8. dan: Luksor - kompleksi hramova Karnak i Luxor - Hurghada
Nakon doručka posjet hramskim kompleksima Karnak i Luksor. Karnak je najveći vjerski kompleks na svijetu. Njegova izgradnja započela je 2000. godine pr. Kr. u čast trijade božanstava - Amona, Muta i Konsua. Hramski kompleks Luksor nalazi se na istočnoj obali i posvećen je egipatskim božanstvima Amon, Mut i Honsu. U antičko doba bio je poznat kao Teba. Ručak na brodu. Nakon večere slijedi transfer do zračne luke u Hurghadi te prijava na let za Istanbul.

9. dan: Hurghada - Zagreb
Let za Istanbul s polaskom u 01:35. Dolazak u Istanbul u 04:25. Slijedi nastavak putovanja na letu za Zagreb s polaskom u 07:00. Dolazak u Zagreb u 08:05.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Predviđena vremena letova*:

03.09-11.09.2023. 

TK1056   ZAG-IST  20:30 - 23:40 (let traje 2 sata i 10 minuta)

TK702     IST-HRG  02:05 - 04:50 (let traje 2 sata i 45 minuta)

TK1430   HRG-IST  01:35 - 04:25 (let traje 2 sata i 50 minuta)

TK1053   IST-ZAG   07:00 - 08:05 (let traje 2 sata i 5 minuta)

Avio-prijevoznik: Turkish Airlines

*Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjenama.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima je za ulazak u Egipat potrebna važeća putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te viza. Viza se dobiva u zračnoj luci po dolasku u Egipat.  Cijena vize iznosi 27 €. 
Molimo Vas da se o preporukama za putovanje u Egipat informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske  www.mvep.hr

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite uvjete ulaska u Egipat.

Cijena uključuje:

  • Povratni let sa uključenim zrakoplovnim pristojbama Zagreb – Hurghada preko Istanbula, prijevoznik Turkish Airlines
  • 1 noćenje u dvokrevetnoj sobi s doručkom u hotelu s 4* u Hurghadi
  • 6 noćenja u dvokrevetnoj kabini na brodu 5* na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera)
  • 1 ručak na brodu ili u restoranu na dan povratka
  • 1 večera na brodu ili lunch paket za večeru na dan povratka
  • Izlete prema programu:
    • Zapadna obala Luxora, Mnemonovi kolosi i Dolina Kraljeva
    • Hramski kompleks Kom Ombo
    • Asuanska brana i hram Izide
    • Hramski kompleks Luxor i Karnak
  • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
  • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

  • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
  • Paket putnog osiguranja
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu / kabinu na brodu (obavezno ako osoba putuje sama)
  • Napojnice za lokalne vodiče, vozače, osoblje na brodu (obavezna doplata 56 €)
  • Vizu (doplata u zračnoj luci po dolasku u Egipat - cijena iznosi 27 €)

Obavezna doplata po osobi:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu / kabinu na brodu (obavezno ako osoba putuje sama): 190 € (1.431,56 kn)
  • Napojnice za lokalne davatelje usluga (obavezna doplata na destinaciji): 56 € (421,93 kn) po osobi
  • Viza za Egipat: 27 € (203,43 kn) po osobi

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

  • Paket putnog osiguranja (izračun cijene pri rezervaciji putovanja)
    -Zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
    -Osiguranje od opravdanog otkaza
    -Osiguranje prtljage do 500 €

VAŽNO: Paket putnog osiguranja potrebno je ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti cjelokupan paket putnog osiguranja, već jedino zdravstveno osiguranje na destinaciji te osiguranje prtljage.

Fakultativni izleti: doplata na destinaciji

  • Hram Abu Simbel:124 € (934,28 kn) po osobi
  • Let Balonomu Luksoru:129 € (971,95 kn) po osobi
  • Svjetlosno-zvučni spektakl u Karnaku: 45 € (339,05 kn) po osobi
  • Nubijsko selo: 35 € (263,71 kn) po osobi

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama te su važeće na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu te su podložna promjenama.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u Egipat informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Minimalan broj putnika: 25

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:

Načini plaćanja:
1. Internet bankarstvo, opće uplatnice
2. Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● Jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. On-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token, aplikacija)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Diners karticama do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Mastercard ZABA do 12 rata (m-token, aplikacija)
● Ostalim karticama jednokratno (m-token)
*Prilikom plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% (prilikom rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002925883 i polica od odgovornosti br. P11-7002925882 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane možete pronaći ovdje.

    KORISNE INFORMACIJE O EGIPTU:

    Među misterioznim zemljama na našem planetu Egipat zauzima posebno mjesto. Tko od vas nije čuo za savršeni matematički izračun Velike Keopsove piramide, tajanstvene Sfinge s glavom faraona i tijelom lava ili o veličanstvenim hramovima podignutima u čast bogova – nama?

    Neka vas spori tok rijeke Nil odvede prema Asuanu, okruženom bujnim zelenilom i rijetkim egzotičnim drvećem, grmljem i cvijećem. Osjetit ćete bezvremenost povijesnog Luxora s okolicom gdje se nalazi većina egipatskih spomenika, uključujući i legendarnu Dolinu kraljeva. Zavirite iza vela i otkrijte misterije moćne i drevne egipatske civilizacije.

    Površina: 1.010.408 km²

    Stanovništvo: 104.635.983 

    Gustoća naseljenosti: 104 stanovnika/km²

    Glavni grad: Kairo

    Najveći gradovi: Kairo, Aleksandrija, Giza, Shubra - El - Kheima, Suez, Luksor...

    Službeni jezik: arapski, dok se u turističkim krajevima govori njemački i engleski

    Religija: 85-95% muslimani, 5-15% koptski pravoslavni kršćani

    Novac: valuta upotrebe u Egiptu je egipatska funta. Podijeljeno je na 100 stopa ili 1.000 miligrama. Njegov je kod EGP, a kratica LE koja dolazi iz francuskog jezika slobodni egipatski. Što se tiče njegovog simbola, obično se koristi E £. Na egipatskom se zove valuta ginaih. 1 € = cca. 34 EGP

    U Egiptu možete mijenjati svoju valutu za egipatsku funtu u bankama, mjenjačnicama te hotelima. Novac možete podići i izravno s bankomata. U nekim se objektima može platiti kreditnom karticom. Uz to, neke trgovine prihvaćaju plaćanje u eurima ili dolarima.

    Vremenska zona: istočnoeuropska vremenska zona - nema razlike u odnosu na Hrvatsku

    Telekomunikacija: pozivni broj za Egipat je +20, pozivi iz Egipta za Hrvatsku 00385 ( željeni broj bez 0). Nećete moći upotrebljavati vlastitu mobilnu mrežu kao što to radite u državama EU. WiFi Vam je dostupan na brodu te u hotelu. Možete kupiti dodatnu SIM karticu. Najpoznatiji pružatelji mobilnih usluga s najvećom pokrivenošću su Vodafone Egypt te Orange.

    Struja: električni napon je 220 V a u uporabi su iste utičnice kao i u Hrvatskoj, dakle, ne trebate adapter

    Geografska obilježja:

    Egipat se nalazi u sjevernoj Africi, između Sredozemnog i Crvenog mora, dok se Sinajski poluotok nalazi u jugozapadnoj Aziji.
    Glavna je značajka ove zemlje velik kontrast između doline i delte Nila i okolnih pustinjskih prostora. Dolina Nila proteže se od juga prema sjeveru, poput zelene vrpce kroz pustinju i najveća je oaza na svijetu. Dno doline čini nekoliko viših prirodnih terasa i naplavne nizine. Kod Kaira se Nil dijeli na dva rukavca. Ondje počinje plodna delta Nila, kanalima ispresijecana nizina koja na sredozemnoj strani završava pojasom obalnih sprudova i plitkih laguna.
    Egiptu pripada i Sinajski poluotok. Geografski je to dio Azije, smješten između Sueskog i Akapskog zaljeva. Na jugu se uzdiže granitna uzvisina Sinajskog gorja, prema sjeveru preko širokih pustinjskih ravnjaka, ispresijecanih vadijima, prelazi u široku obalnu nizinu uz Sredozemno more.

    Klima:

    U Egiptu prevladava suptropska pustinjska klima, ali u uskom obalnom pojasu i na sjeveru prevladava mediteranska. Ondje zimi padne nešto kiše (150 – 200 mm). Drugdje su padaline vrlo rijetke (manje od 50 mm na godinu), a pojavljuju se u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja česta je pojava hamsina, vrućeg vjetra iz Libijske pustinje.

    Proljetni i jesenski mjeseci su najpogodniji mjeseci za putovanje u ovu egzotičnu zemlju. Egipat će vam u rujnu i listopadu dati dobro zagrijanu vodu, a temperatura zraka ugodnu za opuštanje. Prosječne temperature zraka kreću se od 30-35°C

    Zdravstvo: cijepljenje nije potrebno. Preporučujemo da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

    Kupovina: na bazarima i u trgovinama nude se tradicionalni proizvodi od alabastera, zlata i drveta, tepisi, proizvodi od kože, ružino ulje, papirus, začini i razni suveniri. Kultura nalaže da se pri kupnji cjenka.

    Odjeća i obuća: Zbog velikih razlika u temperaturi između dana i noći (ovisno o dobu godine) predlažemo odijevanje u slojevima, te topliju odjeću za večeri. Preporučujemo udobnu sportsku obuću.

    Hrana i piće: egipatska kuhinja temelji se na jelima od povrća, tj. namirnica koje rastu iz zemlje. Koshari, mješavina riže, leće, i makarona nacionalno je jelo, a jedno od najpopularnijih jela je ful medames – jelo od sušenog boba. Bob se također koristi i za pripremanje falafela koji je izvorno nastao u Egiptu i proširio se na druge dijelove Bliskog Istoka. Preporučujemo konzumaciju pića pakiranih u bocama, nekorištenje leda, a alkoholna pića mogu se konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.

    Državni praznici:

    8. siječnja - koptski Božić

    26. siječnja - Dan revolucije i nacionalne policije

    17. travnja - Sham El-Nessim

    20.-24. travnja - Ramazanski bajram

    25. travnja - dan oslobođenja Sinaja

    1. svibnja - međunarodni praznik rada

    27.6.-1.7. - Kurban bajram

    19. srpnja - Islamska nova godina

    27. rujna - rođendan proroka Muhameda

    6. listopada - dan oružanih snaga

    23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana 23 Egipat - krstarenje Nilom 9 dana