Kuba - tura + ALL Incl na plaži

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

KUBA - PLES I KOKTELI
Havana,Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara, Varadero...

12 dana / 9 noćenja

1. dan : (24.3.2023let za Havanu
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije leta. Prijava na let iz Ljubljane za Istanbul s polaskom u 19:50 sati prema Havani preko Istanbula.

2.dan (25.03.2023): Havana
Dolazak u zračnu luku Havana u 8:20. Nakon obavljanja carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalne agencije i transfer do hotela. Smještaj u hotel, nakon kraćeg odmora slijedi orijentacijska vožnja po Havani uz stanku u čuvenom Hotelu Nacional, ručak u lokalnom restoranu (uključeno u cijenu). Povratak u hotel i noćenje.

3. dan (26.03.2023): Havana
Nakon doručka odlazimo u razgled Havane: polazak iz hotela klimatiziranim autobusom u 9 h, razgled grada koji uključuje bisere Havane: Trg Revolucije, Malecon, Sveučilište u Havani, Hotel Nacional, sjedište vlade Capitol… Nastavak razgleda pješice u pratnji vodica i otkrivanje starog dijela Havane - najbogatije zbirke kolonijalne arhitekture Latinske Amerike pod zaštitom UNESCO-a od 1982. Proteže se između četiri slavna trga: Plaza San Francisco, Plaza Vieja (Starog trga), Plaza de Armas (Trga oružja) i Centralnog trga. Posjet barovima El Floridita – omiljenom baru Garyja Coopera i Jean Paul Sartrea te Bodeguita del Medio, u kojeg su zalazili Hemingway i Pablo Neruda. Obilazak utvrde El Morro s koje se pruža predivan pogled na staru Havanu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. dan (27.03.2023): Slobodno ili fakultativno izlet u Viñales

Nakon doručka uživajte u samostalnom istraživanju Havane ili nam se pridružite na cjelodnevnom izletu u dolinu Viñales, provinciju duhana (uz doplatu, sadržano u paketu izleta). Posjetit ćemo Los Barrigonenes, gdje možete vidjeti kako izgleda život lokalnog stanovništva ovog ruralnog kraja. Napravit ćemo stanku za odmor i fotografiranje na vidikovcu Las Jazmines. Odlazimo u indijansku špilju La Cueva del Indio unutar koje teče rijeka gdje nas očekuje kraća vožnja čamcem kroz špilju. Slijedi odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu i noćenje u hotelu.

5. dan (28.03.2023): Cienfuegos-Trinidad
Doručak. Napuštamo Havanu i krećemo prema Cienfuegosu. Putem ćemo posjetiti imanje Fiesta Campesina. Po dolasku u Cienfuegos obilazak znamenitosti grada, kojeg zovu i Biser juga. Šetnja gradskim ulicama, vanjski razgled Palacio del Valle, izgrađene 1917. Smatra se kubanskim arhitektonskim draguljem. Na palači se isprepliću značajke romanike, gotike i baroka. Slobodno vrijeme. Slijedi odlazak autobusom u hotel na području Trinidada. Večera i noćenje u Villi Yaguanabo ili Villi Guajimico.

6.dan (29.3.223) : Slobodno ili fakultativno izlet u Trinidad
Doručak i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje okolice ili nam se pridružite na cjelodnevnom izletu u Trinidad (uz doplatu, sadržano u paketu izleta). Polazak iz hotela u 8 sati udobnim turističkim autobusom do lokalne agencije u Trinidadu. Ovdje se pridružujete vođenom grupnom razgledu. Posjetit ćete Manaca Iznagu, slavni lokalitet u predgrađu Trinidada poznatom po visokom tornju podignutom 1750. godine. Služio je kao osmatračnica za nadgledanje robova tijekom rada na plantažama šećerne trske. Najviši je takav toranj ikada izgrađen na karipskim plantažama. Zaustavit ćemo se na vidikovcu Valle de San Luis i uživati u pogledu na planinu Escambray i Karipsko more. Ovdje možete snimiti sjajne fotografije. U nastavku posjećujemo lokalnu radionicu keramike i upoznajemo se s izradom i proizvodnjom uporabnih i ukrasnih predmeta. Izlet ćemo završiti šetnjom kroz stari dio Trinidada i njegovim popločenim ulicama, uključujući Plazu Mayor i Plazu Real del Jigüe. Posjetit ćemo slavni Canchanchara bar i kušati istoimeni osvježavajući koktel s medom i rumom. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi povratak u hotel. Noćenje i večera u hotelu.

7. dan (30.3.2023): Santa Clara - Varadero
Doručak. Polazak prema Santa Clari, obilazak Trga revolucije i spomen-područja Che Guevari. Posjetit ćemo i blindirani vlak, memorijalni park i muzej na otvorenome, podignut u sjecanje na bitku za Santa Claru. Nakon obilaska, oko 14 sati slijedi transfer do Varadera. Smještaj u hotelu ROC Arenas Doradas u superior sobama na bazi Ultra All Inclusive usluge za sljedeća 4 noćenja.

8.-10 dan (31.0.2023-2.4.2023): Varadero
Slobodan dan za uživanje na plaži uz uslugu Ultra All Inclusive

11. dan (03.04.2023): Varadero – zračna luka Havana – let za Istanbul
Transfer do zračne luke Havana u ranim jutarnjim satima. Po dolasku prijava na let za Istanbul s polaskom u 9:10.

12. dan (04.004.2023): Istanbul
Dolazak u Istanbul oko 8:30 satima i prijava na let za Ljubljanu s polaskom u 17:50. Dolazak u Ljubljanu u19:00.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska u zemlju i viza (turistički karton) koji pribavlja agencija NIKAL. Prilikom prijave (barem 45 dana prije polaska) agenciji je potrebno dostaviti čitljivu fotokopiju putovnice. Zdravstveno osiguranje u iznosu od 30.000 EUR obavezno je za dobivanje vize za Kubu.

Po dolasku je obvezno predočiti i ispunjeni obrazac zdravstvenog nadzora Declaración de Sanidad del Viajero (https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio).


Cijena uključuje:
Povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Ljubljana - Havana preko Istanbula u ekonomskoj klasi, prijevoznik Turkish Airlines
1x ručak u lokalnom restoranu u Havani
3 noćenja s doručkom u hotelu s 3 ili 4 zvjezdice u Havani
2 noćenja s polupansionom u hotelu s 3 zvjezdice na području Cienfuegosa
4 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu s 4 zvjezdice u Varaderu
Prijevoze prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
UKLJUČENA 3 RAZGLEDA
Havana
Cienfuegos
Santa Clara i Che Memorial
NIKAL pratitelja putovanja na hrvatskom ili slovenskom jeziku i lokalni vodič
Pripremu, organizaciju i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:
Vizu za Kubu
Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
Napojnice za lokalne vodiče i vozače
Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
Transfer do/od polazne zračne luke (Ljubljana) u vlastitoj organizaciji putnika

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:
Paket izleta: 1.017,16 kn (135,00 €) po osobi:
Dolina Viñales i indijanska spilja s uključenim ručkom
Trinidad s uključenim ručkom
Tropicana show: 904,14 (120,00 €) kn po osobi

Paket putnog osiguranja: izračun cijene kod rezervacije putovanja
zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
osiguranje od opravdanog otkaza
osiguranje prtljage do 500 €
pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
pokriće Covid 19: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje i ne može se ugovoriti niti se odnosi na otkaz putovanja.

Viza za Kubu: 301,38 kn (40,00 €) po osobi
Usluga ishođenja vize: 113,18 kn (15,00 €) po osobi

Obavezna doplata po osobi:
Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama):2.252,81 kn (299 €)
Napojnice za lokane davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji): 30 EUR po osobi
Dokumenti potrebni za putovanje:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska u zemlju i viza (turistički karton) koji pribavlja agencija NIKAL. Prilikom prijave (barem 45 dana prije polaska) agenciji je potrebno dostaviti čitljivu fotokopiju putovnice. Zdravstveno osiguranje u iznosu od 30.000 EUR obavezno je za dobivanje vize za Kubu.

Po dolasku je obvezno predočiti i ispunjeni obrazac zdravstvenog nadzora Declaración de Sanidad del Viajero (https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio).

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kalkulacija je rađena na dan 01.09.2022. i agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5% ili značajnih promjena cijena goriva. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o preporukama za putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Minimalan broj putnika: 20

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o. IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
Internet bankarstvo, opće uplatnice
Debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
On-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
Diners karticama do 12 rata (m-token)
ostalim karticama jednokratno (m-token)
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002804669 i polica od odgovornosti br. P11-7002804688 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela 2023 Kuba - zemlja plesa i koktela