Irska tura i dublin

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
1.369,00 EUR | 10.314,74 HRK 
po osobi
Dvokrevetna soba
21.-28.6.2023. (8 dana)
  Dvokrevetna soba
21.-28.6.2023. (8 dana)
 
1.419,00 EUR | 10.691,48 HRK 
po osobi
Dvokrevetna soba
23.-30.8.2023. (8 dana)
  Dvokrevetna soba
23.-30.8.2023. (8 dana)
 
Broj osoba:
       
Broj soba:

 

2023 IRSKA

1. DAN: Zagreb - Dublin
Sastanak u zračnoj luci Zagreb i prijava na direktni let za Dublin. Po dolasku transfer i smještaj u hotelu na području Dublina.

2. DAN: Dublin
Doručak. Danas ćemo istražiti slikoviti glavni grad Irske, Dublin, koji su osnovali Vikinzi. Tijekom panoramskog razgleda grada, u središtu grada otkrivaju se povijesna ulica O'Connell, georgijanske zgrade i trgovi te rijeka Liffey koja dijeli glavni grad. Prolazimo ispred svjetski poznatog Trinity Collegea, osnovanog u 16. stoljeću. Vdjet ćemo i i Dublinski dvorac čiji korijeni sežu u 13. stoljeće i koji je oduvijek imao važnu administrativnu ulogu. Slobodno vrijeme poslijepodne. Predlažemo da posjetite Temple Bar uz rijeku, popularnu zabavnu i umjetničku četvrt Dublina. Mogućnost fakultativnog posjeta pivovari Guinness (u cijeni paketa izleta). Sedam katova muzeja posvećenog najpoznatijem irskom izvoznom artiklu Guinness Stoutu. S vrha pivovare Guinness možete uživati u pogledu od 360' na Dublin uz lokalno pivo. Povratak u hotel.

3. DAN: Galaway
Doručak. Krećemo prema živahnom i popularnom lučkom gradu Galawayu, usput se zaustavljajući u Clonmacnoiseu (uključena ulaznica). Lokalitet ostaci samostanskog mjesta iz 6. stoljeća poznato je po romantičnom pogledu na obale rijeke Shannon, visokim križevima uklesanim u kamenu i okruglim tornjevima. Nastavljamo prema atlantskom lučkom gradu Galawayu, koji je posjetio i Kristofor Kolumbo. Čeka vas šetnja puna otkrića vijugavim srednjovjekovnim cestama kroz stari grad. Slobodno vrijeme. Preporučujemo posjetiti Latinsku četvrt, trg Eyre ili katedralu u Galwayu. Sljedeće 2 noći ćemo provesti u Galawayu.

4. DAN: Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet Stijene Moher i dvorac Bunratty

Doručak. Slobodan dan provedite u vlastitoj organizaciji ili nam se pridružite na fakultativnom izletu (uključen u pakt izleta). Imate priliku doživjeti ljepote okruga Clare, smještenog u zapadnom dijelu Irske. Čeka nas nevjerojatno prirodno blago, litice Moher. Sjaj atlantske obale proteže se na 8 kilometara. Veličanstveni kameni zid spušta se do valova s visine od 200 metara. Odavde se otvara nevjerojatan pogled. Naše putovanje vodi kroz regiju Burren Karst. Podrijetlo ovdašnjih nevjerojatnih stijena, koje podsjećaju na mjesečev krajolik, seže milijunima godina unatrag. Naša sljedeća stanica je kultni dvorac Bunratty, izgrađen u 15. stoljeću i smješten u Nacionalnom parku Bunratty, gdje putujemo u prošlost dok šetamo. Popularni muzej na otvorenom nudi živopisan uvid u život seoskog stanovništva u 19. stoljeću. Povratak u hotel u večernjim satima.

5. DAN: Dingle
Doručak. Danas posjećujemo poluotok Dingle, koji je National Geographic nekoć nazvao "najljepšim mjestom na zemlji". Putujemo do Slea Heada, s kojeg se pruža prekrasan slikovit pogled na planine i obalu. Prije odlaska u Kerry, zaustavljamo se u slikovitom lučkom gradu Dingleu, poznatom po šarenim kućama i ukusnim ribljim restoranima. Smještaj za 2 noći na području County Kerry.

6. DAN: Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet Ring of Kerry i nacionalni park Killarney
Doručak. Slobodan dan provedite u vlastitoj organizaciji ili nam se pridružite na fakultativnom izletu Ring of Kerry i Nacionalni park Killarney (uključeno u paktu izleta). Ovaj dan posvećen je jednoj od najpoznatijih panoramskih ruta. Oko 170 km duga slikovita obalna cesta poznata kao Kerryjev prsten vodi vas danas preko poluotoka Iveragh. S brojnih vidikovaca kao što je Ladies View pruža se fantastičan pogled na nacionalni park Killarney i njegova jezera. Također ćete vidjet obnovljene kamene utvrde u regiji. Strme litice, veličanstvene planine u zaleđu kao i fantastične plaže i dijelom netaknuta priroda karakteriziraju ovu panoramsku cestu. Poslijepodne posjećujemo Nacionalni park Killarney, gdje možete prošetati vrtovima dvorca Muckross ili provesti vrijeme u Killarneyu.

7. DAN: Cashel Rock – Kilkenny - Dublin
Doručak. Krećemo prema impresivnoj stijeni Cashel, povijesnom mjestu poznatom po svojoj srednjovjekovnoj katedrali i samostanu smještenom na vapnenačkom vrhuncu (uključena ulaznica). Savršeno mjesto za fotografiranje. Nastavljamo vožnju do Kilkennya – jednog od najbolje očuvanih srednjevjekovnih gradova. Slobodno vrijeme za istraživanje grada. Biseri koje preporučamo su katedrala, muzej srednjovjekovne milje i The Shee Alms House – zgrada Tudora. Nakon šetnje možet uživati u ozračju pravog irskog puba. U poslijepodnevnim satima vraćamo se u Dublin.

8. dan - Povratni let
U ranim jutarnjim satima uz doručak za ponijeti krećemo na zračnu luku i povratni let za Zagreb.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka agencije: putovati s putovnicom. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Irsku.


 


Uključeno u cijenu:
• Direktni let Zagreb-Dublin s pristojbama, Ryanair, uklj. check-in prtljaga do 20 kg.
• 7 noćenja s doručkom u hotelima s 3 ili 4*
• Prijevozi i razgledi prema programu u udobnom klimatiziranom autobusu
• Ulaznice: Clonmacnoise i Rock of Cashel
• Voditelj putovanja na hrvatskom jeziku
• Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• paket putnog osiguranja (preporučujemo)
• dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
• napojnice za lokalne vodiče i vozače
• troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:
Doplate po želji uz rezervaciju (po osobi):
• Paket 7 večera: 129 € / 971,76 kn
• Paket izleta: 159 € / 1.197,99 kn (Guinness Storehouse, Stijene Moher i dvorac Bunratty, Ring of Kerry i nacionalni park Killarney)
• Paket putnog osiguranja: izračun cijene kod rezervacije putovanja
- zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €
- pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
- pokriće Covid 19: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje i ne može se ugovoriti niti se odnosi na otkaz putovanja.

VAŽNO: Paket putnog osiguranja je potrebno ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti paket putnog osiguranja.

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 2.252,82 kn/ 299 €
- Boravišna pristojba: Plaća se na licu mjesta, prema lokalnim propisima (cca. 2 € / 15,07 kn po osobi i noćenju).

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka agencije: putovati s putovnicom. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Irsku.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o preporukama za putovanja u informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr


Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 5 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Minimalan broj putnika: 20

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
● Diners karticama do 12 rata (m-token)
● ostalim karticama jednokratno (m-token)
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002843311 i polica od odgovornosti br. P11-7002843308 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.


2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska 2023 Irska