TURSKA RIVIJERA I PAMUKKALE

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Vrhunski odmor u Hotelu Meryan 5* s dvodnevnim izletom u regiju Pamukkale i posjetom Laodiceji

1. DAN: ZAGREB – ANTALIJA
Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Potom slijedi transfer, prijava i smještaj u sobe hotela Meryan kod Alanye ili sličnom za slijedeća dva noćenja.

2. DAN: POLUDNEVNA ORIJENTACIJSKA VOŽNJA – BESKONAK I MOST SVETOG PAVLA
Na jutarnjem koktelu dobrodošlice upoznat će vas sa svim potrebnim informacijama vezanim uz putovanje. Nakon toga slijedi orijentacijska vožnja i razgled mjesta Beskonak s mostom Svetog Pavla te šetnja uz poznati kanjon Tazi.

3. DAN: ANTALIJA - KIBYRA - PAMUKKALE
Ujutro napuštamo hotel i prolazimo pored bisera turskog Mediterana Antalije gdje ćemo imati priliku posjetiti jednu od najvećih i najpoznatijih trgovina nakitom u Turskoj. Naučit ćemo nešto o dragom kamenju i fazama proizvodnje veličanstvenog nakita. U nastavku posjećujemo antički grad Kibyra koji se nalazio na granici povijesne Likije. Ovdje možete uživati u povijesti i brojnim očuvanim antičkim ostacima grada. Nastavak do područja Pamukkala. Nakon dolaska imate priliku za opuštanje u termalnoj kupki. Slijedeća dva noćenja ostajete na području Pamukkala.

4. DAN: LAODICEA – PAMUKKALE
Dan započinjemo vožnjom pokraj planine Honaz i posjetom proizvodno- prodajnog objekta za turske tepihe koji se nalazi u blizini mjesta Tavasa. Ovdje ćemo imati priliku vidjeti tepihe tkane svjetski poznatim dvostrukim čvorom, od materijala obojenih prirodnim bojama. Upoznat će nas i sa svim fazama proizvodnje od izrade svile do tkanja. Zatim posjećujemo Laodiceju, smještenu na raskrižju važnih trgovačkih puteva. Nekoć je bila uspješna grad poznat po svojoj crnoj vuni, bankarskim uslugama i medicinskim postignućima. U doba kasne antike imala je veliku židovsku te značajnu zajednicu kršćana. Sveti Ivan spominje Laodiceju kao jednu od sedam azijskih crkava u Knjizi Otkrivenja.
Hierapolis i poznate sedrene terase -fakultativni izlet (30€ po osobi)
Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih sedrenih terasa . Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama koji datira iz III stoljeća prije Krista te impozantno i raskošno rimsko kazalište sa svojih pedeset redova-stepenica amfiteatra.

5. DAN: ANTALIJA
Putovanje nastavljamo prekrasnim krajolikom planine Taurus natrag u Antaliju. Zaustaviti ćemo se u izložbeno-prodajnom objektu gdje ćete imati mogućnost kupnje vrhunskih proizvoda od kože. Slijedeća tri noćenja u Hotelu Meryan kod Alanye ili sličnom.

6. DAN: OPCIONALNI IZLET ILI SLOBODNO VRIJEME
Razmazite se u bogatoj ponudi odličnog hotela, uživajte u šetnji plažom ili nam se pridružite na zanimljivom izletu.

7. DAN: OPCIONALNI IZLET ILI SLOBODNO VRIJEME
Razmazite se u bogatoj ponudi odličnog hotela, uživajte u šetnji plažom ili nam se pridružite na zanimljivom izletu.

8. DAN: POVRATAK
Transfer do zračne luke prema redu letenja i povratni let za Zagreb.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

 

Cijena uključuje:

- Povratni charter let Zagreb - Antalya s uključenim pristojbama
- Asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija
- 5x noćenje u hotelu s 5 * - Hotel Meryan (ili usporedivi) u dvokrevetnoj sobi
- 2x noćenje u hotelu s 4 ili 5* na području regije Pamukkale u dvokrevtnoj sobi
- Dvodnevni izlet u regiju Pamukkale s posjetom Laodiceji
- Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
- Pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku i lokalni turski vodič
- Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

- Polupansion: doručak i večere ( preporuka)
- Hierapolis i poznate sedrene terase - fakultativni izlet (30€ po osobi)
- Putno osiguranje (preporuka)
- Napojnice za lokalne vodiče i vozače
- Fakultativne izlete
- Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

Doplate u agenciji:

• polupansion: 849,00 kn po osobi
˗ 7x doručak i večera iz ponude švedskog stola u hotelima u kojima boravite

• Paket putnog osiguranja:
-
 osiguranje prtljage: 250€
- osiguranje od opravdanog otkaza u vrijednosti do 1000€ po osobi
- pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
- zdravstveno osiguranje na destinaciji :15.000€
- pokriće Covid-19 PZO: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje.
 Cijena osiguranja: od 158,00 kn (20,97 EUR) po osobi 
(za osobe od 0-70 god)
   • Cijena osiguranja Senior: od 237,00 kn (31,46 EUR) po osobi 
(za osobe od 71-80 god)
    • Cijena osiguranja Senior II: NA UPIT 
(za osobe od 81-86 god)

• Obavezna doplata po osobi:

 Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 845,00 kn (112,15 EUR)

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

  • Hierapolis i sedrene stijene: cca 30,00 € po osobi
  • Alanya s uključenim ručkom: cca 50,00 € po osobi
  • Side - Manavgat s uključenim ručkom: 55,00 € po osobi
  • Sema (ples derviša) na području Pamukkale: 20,00 € po osobi
  • Paket 4 ručka :50,00 € po osobi
  • 1 ručak:15,00 € po osobi
  • Vožnja balonom na području Pamukkale:180-250 € (cijena ovisi o potražnji, izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim kapacitetima) više informacija na destinaciji. Napomena: djeca ispod 7 godina ne mogu sudjelovati na ovom izletu.

*Za realizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije na destinaciji.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju redovnim linijama/ charter prijevozom. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 35% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Najmanji broj putnika po polasku: 35.

Mogućnosti plaćanja:
1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
 - jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
 -Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
 - Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
 - Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (m-token)
 - Diners karticama do 12 rata (m-token)
 - ostalim karticama jednokratno ( m-token)
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002843311 i polica od odgovornosti br. P11-7002843308 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.


Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći će te na ovdje.

 

KORISNE INFORMACIJE O TURSKOJ:

Turska svojim gostima nudi mnogo više od sunca, plaže i mora. Ondje se nalaze zapanjujuće prirodne ljepote, kulturne i povijesne znamenitosti, zanimljiva mjesta i impresivne građevine. Doživite  uzbudljiva putovanja sa NIKAL TRAVEL-om, mješavinu 1001 noći i suvremenosti.

Ljubaznost i gostoprimstvo su veoma važni u Turskoj, stoga su cijene, sa svim pogodnostima i vrlo dobro opremljenim hotelima, pristupačne i povoljne za ugodan odmor. Uvjerite se sami u čaroliju ovog turističkog odredišta  -Turske!

Površina:   814.578 km²

Stanovništvo:         74.724.300

Gustoća naseljenosti:  91 stanovnik/km²

Glavni grad:  Ankara

Najveći gradovi:  Istanbul, Ankara, Izmir, Adana i Antalya

Službeni jezik:  Turski

Novac:  Turska Lira (TRY; YTL) = 100 Novi kuros (Ykr). Novčanice za YTL100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za YTL1 i 50, 25, 10, 5, i 1 novi kurs. 1 turska lira = 2,5 kn

Plaćanje moguće svim karticama.

 

Vremenska zona:  MEZ +1

Telekomunikacija : pozivni broj za Tursku +90, pozivi iz Turske za Hrvatsku 00395 ( željeni broj bez 0). Sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti  prije putovanja kod telefonske kompanije čije usluge koristite.

Struja:  europski dvostruki priključak, 220 Volt

Geografska obilježja

Turska se geografski proteže preko dva kontinenta te na taj način stvara prijelaz između Azije i Europe. Anatolija, azijski dio, zauzima oko 97 % površine Turske (790 955 km²)dok pritom Istočna Trakija ,europski dio, zauzima oko 3 % površine zemlje (23.623 km²).

Turska obala dugačka 7.200 km se rasprostire na obali Egejskog mora na zapadu, Mediteranskog mora na jugu i Crnog mora na sjeveru.

 

Klima: Turska se proteže na nekoliko klimatskih zona. Ljeta su vruća, a zime uglavnom blage. Mediteranska je klima u ljetnim mjesecima najbolja za uživanje u Turskim plažama i kupanje, a proljeće ili jesen su idealni za kružna putovanja po Turskoj

 

Praznici: Državni praznici:

1. siječnja Nova godina

23. travnja    Nacionalni dječji festival

19. Svibnja    Spomen na Mustafu Kemala Ataturka, Dan mladih i sportski festival

30. kolovoza Nacionalni dan pobjede

28. / 29. Listopada Festival republike (29. listopada Državni praznik)

Vjerski blagdani se temelje na islamskom lunarnom kalendaru te stoga nemaju fiksni datum To su: Ramadan/Ramazan Bayrami i Blagdan žrtvovanja/Kurban Bayrami. Za razliku od drugih islamskih zemalja u kojima je tjedni dan odmora petak, u Turskoj je to nedjelja.

Hrana i piće: Kao i u drugim Mediteranskim zemljama, i Turska kuhinja je vrlo zdrava, svježa i ukusna. Glavni sastojci jela su meso (janjetina, piletina, teletina) i povrće (npr. grah, paprike, luk, češnjak, krumpir, itd..,a kao prilog se poslužuje riža ili žitarice. Važan sastavni dio turske kuhinje su također i riba i morski plodovi.

 

Hotel MERYAN 5* 

Naslovna
IzZraka
ZgradaIzvana
bAZEN

 

Hotel Meryan nalazi se u turističkom centru Alara i smješten je na samoj plaži. Centar mjesta s brojnim mogućnostima za kupovinu udaljen je oko 3 kilometra. Zračna luka Antalija udaljena je oko 85 kilometara. Hotel s pet zvjezdica ima ukupno 365 soba. U predvorju se nalazi recepcija, lobby bar i lounge. Hotel raspolaže s 6 liftova, a sve prostorije su klimatizirane. Gastronomsku ponudu objekta čini nekoliko restorana i barova. Za wellness i sport na raspolaganju su unutarnji bazen, hamam, sauna i fitness centar. U SPA-centru nude se različite masaže i kozmetički tretmani. 

 

Lobby
Restoran
ParkRestoran
Hrana1
Hrana4
Wellnes
Resimgoster2
SobaTwin
Kupaona

 

Smještaj

Sobe s privatnom kupaonicom modern su uređene i opremljene sušilom za kosu, ravnim TV-om, klima uređajem, telefonom, mini-barom te wifi Internet pristupom (uz naplatu).

Internet stranica
www.meryan.com

22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale 22 Turska rivijera i Pamukkale