Jordan VELIKA TURA

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Jordan
PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja


DAN 1: LET ZA  AQABU
Sastanak u zračnoj luci Zagreb i prijava na let za Istanbul. Dolazak u Istanbul te u nastavku let za Aqabu.

DAN 2: AQABA – WADI RUM
Dolazak u Aqabu oko 2 sata poslije ponoći, sastanak s lokalnim vodičem i u nastavku nakon viznih i carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj u i noćenje.
Nakon doručka slijedi transfer do pustinje Wadi Rum - veličanstvenog i bezvremenskog mjesta, gotovo netaknutog od strane čovjeka i njegovih destruktivnih sila. Ovdje su vrijeme i vjetrovi ti koji su isklesali impozantne i zadivljujuće skulpture, a kako T.E. Lawrence (poznatiji kao Lawrence od Arabije) opisuje je kao “ogromnu, odjekujuću i bogoliku...”. Nazivaju je i kao Mjesečeva ili površina Marsa te je korištena kao savršena kulisa za snimanje filmova: Crveni planet, Marsovac, Prometej, Posljednji dani Na Marsu i Transformes: Revenge of the Fallen. Uživajte u dvosatnoj turi 4×4 beduinskim džipom istražujući najatraktivnija mjesta u ovoj veličanstvenoj prirodi. Zatim dolazimo do kampa gdje će nas očekuje večera i noćenje.

DAN 3: WADI RUM – MRTVO MORE KUPANJE - AMMAN

Nakon doručka slijedi transfer do jedne od najnižih točaka na zemlji 400 metara ispod razine mora. Doživite jedinstveni osjećaj plutanja u vodama bogatim mineralima i definitivno uživajte u blatnoj kupki s dna Mrtvog mora. Uključen je ulaz na privatnu plažu hotela Dead Sea Spa s korištenjem ručnika, tuševa, soba za presvlačenje, te ležalica i suncobrana (ovisno o raspoloživosti). Kasnije navečer transfer do vašeg hotela u Amanu. Večera i noćenja

DAN 4: AMMAN – JERASH – AJLOUN – AMMAN
Nakon doručka krećemo u Jerash. To je bez sumnje jedan od najljepših rimskih gradova sačuvanih na Bliskom istoku. Vidjet ćete spektakularni forum, ulicu s rimskim kolonadama, amfiteatar, hramove, Hadrijanov slavoluk, Artemidin hram… Uživajte u ovoj fantastičnoj atrakciji koju nazivju i aziskim Pompejima. U nastavku vožnjom kroz borove šume i maslinike dolazimo do poznatog dvorac Ajloun. Dvorac je sagradio jedan od Saladinovih generala 1184.-1188. godine i bio jedan od glavnih uporišta u brobi protiv Križara. Zanimljiva je činjenica da su se na vrhu dvorca nalazio jedan dio lanca goluba pismonoše, koji su u samo jednom danu bili sposobni prenijeti poruke od Damaska sve do Kaira. Povratak u hotel na večeru i noćenje.

DAN 5: AMMAN – PUSTINJSKI DVORCI –– AMMAN razgled grada

Doručak. Slijedi obilazak pustinjskih dvoraca Qasr Amra, Qasr Al Kharraneh i Qasr Al Azraq. Ovi dvorci izgrađeni su između 7. i 8. stoljeća pod kalifima Umayada koji su 661. godine Damask učinili novom prijestolnicom. Većina dvoraca leži na drevnom trgovačkom putu prema Medini i Kufi. Jordanski pustinjski dvorci prekrasni su primjeri rane islamske umjetnosti i arhitekture. Njihov fini mozaik i freske, kamen i štukature inspirirani su najboljom perzijskom i grčkom arhitekturom, te rimskom tradicijom. Nazvani su dvorcima zbog impozantnog izgleda, ali ovi pustinjski kompleksi zapravo su služili raznim namjenama kao što su stanice za karavane, poljoprivredna i trgovačka središta, odmorišta i ispostave koje su pomogle dalekim vladarima uspostaviti veze s lokalnim beduinima.
Povratak u Aman i obilazak ove drevne i moderne prijestolnice Jordana, izvorno izgrađene na sedam brežuljaka. S vrha citadele, jednog od najviših brežuljaka pruža se prekrasan pogled na stari grad. Posjetit ćete Citadelu, Arheološki i Folklorni muzej, a u podnožju Citadele nalazi se rimsko kazalište izgrađeno u 2. stoljeću koje se i danas koristi za kulturna događanja.
Povratak u hotel na večeru i noćenje.

DAN 6: AMMAN – MADABA – NEBO– KERAK– PETRA
Doručak. Odlazak do planine Nebo, najsvetijeg mjesta u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Prva crkva sagrađena je ovdje krajem četvrtog stoljeća kako bi obilježila to mjesto. Nastavak vožnje do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayyadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje se nalazi najstarija sačuvana originalna mapa Svete Zemlje (560 n.e.). Potom posjećujemo Kerak. Upečatljiva silueta ovog utvrđenog grada i dvorca odmah će vam pomoći da shvatite zašto su se ovdje odlučivale sudbine kraljeva i naroda. Drevna križarska utvrda, izgrađena kako bi se osigurao siguran prolazak hodočasnicima u Svetu zemlju izgrađena je u 12. stoljeću i nalazi se na 900 m nadmorske visine. Nastavak do Petre, večera i noćenje.

DAN 7: PETRA – MALA PETRA - AQABA
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca. Zbog bogatstva iscrpina, Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. U Malu Petru se ulazi kroz uski klanac koji se zove Siq al-Barid, "hladni Siq". Naziv se odnosi na okolnost da visoki zidovi sprječavaju sunčevu svjetlost da uđe u kanjon i zagrije ga. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Aqabi, smještaj u hotel, večera i noćenje.

DAN 8: AQABA - AQABA
Doručak, danas imate slobodan dan u Aqabi, prekrasnom primorskom ljetovalištu. Aqaba je savršeno mjesto za opuštanje i slobodne aktivnosti. Predlažemo i da se okupate na obližnjoj plaži u toplom i ugodnom Crvenom moru. Večera. U kasnim večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Istanbul.

Napomena: hotelska soba ostaje putnicima na raspolaganju do polaska transfera.

DAN 9: POVRATAK U ZAGREB
Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima.  Večernji let za Zagreb. Prema ponudi Turkish Airlinesa obzirom na vrijeme čekanja eventualno je moguć besplatan izlet u Istanbul ovisno o pravovremenom dolasku i prijavi za turu.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje  hrvatskim državljanima je za ulazak u Hašemitsku Kraljevinu Jordan potrebna važeća  putovnica najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i viza. Viza se dobiva na ulasku u zemlju i uključena je u cijenu aranžmana.

Molimo vas da se o preporukama za putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak  Jordan. 


Uvjeti ulaska u Hašemitsku Kraljevinu Jordan u pandemijskim okolnostima:
Ulaz hrvatskih državljana u Jordan, neovisno o imunizacijskom statusu, je moguć uz QR, kod koji valja ishoditi prije putovanja na poveznici: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

Ishođenje QR koda je uvjet bez kojega se ne može ukrcati na zrakoplov.
Od dana 1. ožujka 2022., za ulazak u zemlju nije potreban PCR test, niti se pri ulazu u zemlju provodi PCR testiranje.
VAŽNA NAPOMENA: jednom ishođen QR kod je valjan za više putovanja.

Predviđena vremena letova:

Polazak 14.9.

TK1054   14SEP  ZAGIST  0855 1210
 TK 812  14SEP  ISTAMM  2055 2310 
 TK 819  21SEP  AQJIST   0140 0435 
 TK1053 21SEP  ISTZAG    0700 0805  


 

Polazak 08.11.

1 TK1056 L  TU 08NOV  ZAGIST HK15  1955 0015*
2 TK 818 L  WE 09NOV  ISTAQJ HK15  0120 0250
3 TK 819 L  WE 16NOV  AQJIST HK15  0345 0730
4 TK1055 L  WE 16NOV  ISTZAG HK15  1850 1900
Cijena uključuje:
• povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Aqaba preko Istanbula
• 7 x noćenje u hotelima s 4* u dvokrevetnoj standard sobi
• 7 x polupansion
• razgledi i prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
• ulaznica na privatnu plažu hotela Dead Sea Spa
• 2 sata vožnja đipovima
• pratitelj grupe na hrvatskom jeziku i lokalni vodič
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja


Cijena ne uključuje:
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
Paket putnog osiguranja
• doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)
• napojnice
• putno osiguranje

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:
• Paket putnog osiguranja: izračun cijene kod rezervacije putovanja
- zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €
- pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
- pokriće Covid 19: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje i ne može se ugovoriti niti se odnosi na otkaz putovanja.

VAŽNO: Paket putnog osiguranja je potrebno ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti paket putnog osiguranja.

● Obavezna doplata po osobi:
• Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.799,00 kn
• Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 30 USD po osobi

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima je za ulazak u Hašemitsku Kraljevinu Jordan potrebna važeća putovnica najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i viza. Viza se dobiva na ulasku u zemlju i uključena je u cijenu aranžmana.

Molimo vas da se o preporukama za putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak  Jordan. 


Uvjeti ulaska u Hašemitsku Kraljevinu Jordan u pandemijskim okolnostima:
Ulaz hrvatskih državljana u Jordan, neovisno o imunizacijskom statusu, je moguć uz QR, kod koji valja ishoditi prije putovanja na poveznici: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

Ishođenje QR koda je uvjet bez kojega se ne može ukrcati na zrakoplov.
Od dana 1. ožujka 2022., za ulazak u zemlju nije potreban PCR test, niti se pri ulazu u zemlju provodi PCR testiranje.
VAŽNA NAPOMENA: jednom ishođen QR kod je valjan za više putovanja.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o preporukama za putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Minimalan broj putnika: 25

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
● jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
● Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
● Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
● Diners karticama do 12 rata (m-token)
● ostalim karticama jednokratno (m-token)
* kod plaćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002843311 i polica od odgovornosti br. P11-7002843308 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

Uvjeti ulaska u Hašemitsku Kraljevinu Jordan u pandemijskim okolnostima:
Ulaz hrvatskih državljana u Jordan, neovisno o imunizacijskom statusu, je moguć uz QR, kod koji valja ishoditi prije putovanja na poveznici: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

Ishođenje QR koda je uvjet bez kojega se ne može ukrcati na zrakoplov.
Od dana 1. ožujka 2022., za ulazak u zemlju nije potreban PCR test, niti se pri ulazu u zemlju provodi PCR testiranje
.

22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan 22 Jordan