Veličanstveni Dubai

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

ZA REZERVACIJE DO 15.09. DODATNI POPUST OD 400 kn / 53,09 € na paket izleta!!!

Požurite ograničeni broj mjesta!!!

 

Simbol luksuza i ekstravagancije Dubaija je Burj Khalifa, preko 800 metara visok neboder. Poput svemirske rakete iz 60-ih godina stoji u pustinjskom pijesku - sjajan i uzvišen. Burj Kahlifa je najviša građevina na zemlji i simbolizira uspon Dubaija. Neograničene mogućnosti za kupovinu, fine pješčane plaže, zadivljujući umjetni otoci kao npr. “The Palm Jumairah” i druga čuda učinila su Dubai svjetski poznatim. Super luksuzni hotel Burj Al Arab također mora vidjeti svaki posjetitelj Dubaija. Ovaj hotel iz snova, izgrađen na umjetnom otoku, sjaji u svojoj prekrasnoj arhitekturi u obliku jedra. Dubai se između ostalog ubraja u jedno od najsigurnijih i najčišćih odredišta svijeta.

1.dan: LET ZA DUBAI
Sastanak u zračnoj luci Zagreb i polazak na direktnom letu prijevoznika FlyDubai. Slijetanje u Dubai u
kasnim večernjim satima. Slijedi transfer do Vašeg hotela Novotel World Trade Centre 4*  Smještaj u sobe za slijedećih 5 noćenja.

2. dan: TRADICIONALNI DUBAI (UKLJUČENO)- PUSTINJSKI SAFARI (fakultativno)
Nakon doručka pridružite nam se na poludnevnom izletu (uključeno u cijenu) na kojem ćemo istražiti stvaranje Emirata – Dubai. Povijesna četvrt Al Fahidi ( Bastakya)  datira iz 1890-ih. U svom vrhuncu četvrt je imala 60 stambenih jedinica odvojenih vijugavim uskim ulicama. Prošetati ćemo starom četvrti gdje ćete imati priliku vidjeti stare kuće s tornjevima za vjetar. Na taj način su uspijevali rashladiti kuće. Tornjevi su hvatali vjetar i zračili prostorije. Zatim, tradicionalnim brodicama - Abrama, prelazimo na Deira stranu Dubaija gdje će te posjetiti tržnicu začina i tržnicu Zlata. Nastavljajmo prema Jumeirah džamiji (razgled izvana). Izgrađena je u srednjovjekovnom fatimidskom stilu 1978. od bijelog kamena s visokim dvojnim minaretima koji uokviruju veliku središnju kupolu.  Izgledom i bojom nalik je školjci te lokacijom savršeno pristaje nasuprot plaži Jumeirah.

U poslijepodnevnim  satima možete se pridružiti fakultativnom izletu; pustinjski safari. Ovaj izlet Vas vodi u pustinju. Nakon vožnje po dinama, očekuje vas tradicionalna večer u kampu s lokalnim specijalitetima,
trbušnim plesom, jahanjem na devama i drugim iznenađenjima. Povratak u hotel u večernjim satima.

3. dan: SLOBODNO ILI ABU DHABI (fakultativno)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Predlažemo da nam se pridružite na fakultativnom
izletu u Abu Dhabi. Vožnjom obalnom pustinjskom cestom stižemo u Abu Dhabi. U panoramskoj vožnji
razgledati ćemo arhitektonska čuda ovog grada. U nastavku odlazimo do veličanstvene džamije šeika
Zajeda, jedne od najvećih džamija svijeta. U blizini se nalazi i poznata dugačka šetnica Corniche.
Nastavljamo do Heritage Villagea, muzeja uređenog kao tradicionalno selo u kojem ćete vidjeti nekadašnji način života na ovim prostorima. Potpuna suprotnost Heritage villageu je hotel Emirates Palace pored kojeg ćemo proći kasnije tijekom ture. Ovaj ultimativni spoj luksuza, najmodernije tehnologije i arapske arhitekture svjetski je poznat hotel u kojem odsjedaju bogati i slavni. Povratak u hotel.

4. dan:Slobodno ili Sharjah and Ajman (fakultativno) - DHOW CRUISE (fakultativno u večernjim satima)
Nakon doručka vodimo vas na fakultativni izlet u  još dva Emirata – Sharjah i Ajman. Ova tura vodi vas u Sharjah, kulturnu prijestolnicu UAE i treći po veličini  grad u UAE. Posjetite lijepo obnovljenu staru gradsku jezgru koji ugošćuje mnoge impresivne muzeje kao što su džamija Al Noor i džamija kralja Faisala. Zaustavit ćemo se na Blue Souqu  kojeg krasi zanimljiva arhitektura i dom  je za više od 500 trgovina kao što su zlato, srebro, tkanine i prekrasne poznate arapske svjetiljke. Souk se nalazi uz prekrasnu lagunu Sharjah. Posjetiti će te Muzej islamske civilizacije Sharjah. Muzej, otvoren 2008., pokriva islamsku kulturu, s više od 5000 artefakata iz islamskog svijeta. Savršena prilika da saznate više o islamu i njegovim kulturnim tradicijama. Slijedi posjet Ajman Corniche. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima.

Dhow cruise s večerom (fakultativno)
Pridružit nam se na vožnju tradicionalnim arapskim brodom (Dhows) uz biffe večeru. Tijekom plovidbe uživat ćete u pogledu na noćnu panoramu Dubaija, njegove svjetleće nebodere uz lagani morski povjetarac. Povratak u hotel u večernjim satima.

5.dan: SLOBODNO – MODERNI DUBAI & Burj Khalifa (falultativno) 
Doručak.  slobodno prijepodne za vlastite programe. Poslijepodne predlažemo fakultativna izlet: Moderni Dubai s Burj Khalifom. U obilasku modernog Dubaija vidjet ćete najvažnije atrakcije Atlantis Photo Stop izvana, The Burj Al Arab Photo Stop izvana i najveći shopping centar na svijetu, Dubai Mall. U ovom centru nalazi se ogroman akvarij i podvodni ZOO (foto stop izvan podvodno tunela), Otok Bluewaters je odredište živahnog životnog stila s prepoznatljivim stambenim, maloprodajnim, ugostiteljskim i zabavnim mogućnostima gdje se nalazi Ain Dubai " Dubai EYE " koji je najviši i najveći kotač za promatranje na svijetu. Zatim odlazimo na 124. kat Burj Khalife, najvišeg tornja na svijetu (ulaznica u cijeni izleta). Povratak u hotel u večernjim satima.

6. dan: LET ZA ZAGREB
Nakon doručka odlazak u zračnu luku i povratak za Zagreb.


Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.


 

Cijena uključuje:

  • Povratni let sa zrakoplovnim pristojbama na direktnoj liniji Zagreb - Dubai, Avioprijevoznik Fly Dubai
  • 5x noćenje u hotelu Novotel World Trade Centre 4* u Dubaiju u dvokrevetnoj standard sobi, 
  • 5x samoposlužni doručak u hotelu 
  • Izleti prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
  • Uključen razgled:  Dubai - stari dio grada 
  • Lokalni vodič na hrvatskom jeziku za vrijeme transfera i izleta uključenih u cijenu 
  • Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

  • Fakultativne izlete
  • Paket putnog osiguranja (preporuka)
  • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 
  • Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 25 USD po osobi
  • Boravišna pristojba u Dubaiju(plaća se u hotelu) po sobi/noći 15 AED (cca. 30 kn)
  • Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti ..)

Doplate u agenciji:

Doplata za 2 večere (rujan): 350 kn (46,45 EUR) po osobi

Doplata za 2 večere (listopada-studeni): 450 kn (59,73 EUR) po osobi

•Fakultativni izleti (doplata u agenciji prilikom Rezervacije, minimum 10 putnika za realizaciju)

  • Paket izleta DXB I (Abu Dhabi, Moderni Dubai, Burj Khalifa i pustinjski safari): 1.599,00 kn (212,22 EUR) po osobi
  • Ili izleti pojedinačno:
  • Fakultativni izlet Abu Dhabi: 470,00 kn (62,38 EUR) po osobi
  • Fakultativni izlet Moderni Dubai I Burj Khalifa: 650,00 kn (86,27 EUR) po osobi
  • Falkltativni izlet Pustinjski safari (Dune dinner safari): 500,00 kn (66,36 EUR) po osobi
  • Fakultativni izlet Dhow cruise: 550,00 kn (73 EUR) po osobi
  • Fakultativni izlet Shajrah&Ajman: 350,00 kn (46,45 EUR) po osobi



• Paket putnog osiguranja: izračun cijene kod rezervacije putovanja
- zdravstveno osiguranje na putu do 30.000 €
˗ osiguranje od opravdanog otkaza
˗ osiguranje prtljage do 500 €
- pokriće COVID-19 za otkaz putovanja (karantena/izolacija nije u pokriću)
- pokriće Covid 19: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu nastalih kao posljedica epidemije (karantena nije u pokriću), vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje i ne može se ugovoriti niti se odnosi na otkaz putovanja.

VAŽNO: Paket putnog osiguranja je potrebno ugovoriti u roku od 3 dana od uplate predujma. Za rezervacije uplaćene unutar 14 dana prije putovanja nije moguće ugovoriti paket putnog osiguranja.

• Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 1.299,00 - 1.699,00kn (172,41-225,50 EUR)
- Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 25 USD po osobi

- Boravišna pristojba u Dubaiju (plaća se u hotelu) po sobi/noći 15 AED (cca. 30 kn)

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Zagreb - Dubai - avio kompanija Fly Dubai.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom  za  2022. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske 
Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 45% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 25 putnika


Važne napomene i korisne informacije:
Za državljane Republike Hrvatske putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseca od dana ulaska u UAE.

Molimo putnike koji nisu državljani Republike Hrvatske da se posebno raspitaju o procedurama ulaska u Veleposlanstvu UAE u zemlji čiji su državljani.

Preporuke za putovanja u UAE (na dan 26.02.2022.)
DUBAI
Obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima.
Nošenje maski u otvorenim prostorima nije više obavezno.
Putnici koji su cijepljeni i dolaze u Dubai moraju pokazati Potvrdu o cijepljenju s QR kodom.
Putnici koji nisu cijepljeni i dolaze u Dubai moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati ili Potvrdu o preboljenom COVID-19 s QR kodom izdanu unutar mjesec dana prije putovanja u Dubai.

ABU DHABI
Obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima.
Nošenje maski u otvorenim prostorima nije više obavezno.
Putnici koji su cijepljeni i dolaze u Abu Dhabi moraju pokazati Potvrdu o cijepljenju s QR kodom.
Putnici koji nisu cijepljeni i dolaze u Abu Dhabi moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati.
Za obilazak turističkih atrakcija i trgovinskih centara potrebno je imati Green Pass i negativan PCR test rađen u UAE.

Djeca mlađa od 12 godina se ne moraju testirati.

 Svi putnici moraju imati popunjenu Zdravstvenu deklaraciju koja se dobije u zračnoj luci ili samom zrakoplovu - Putnici moraju imati putno zdravstveno osiguranje.

- Nošenje zaštitnih maski je obavezno na svim javnim površinama u gradu, osim na gradskim plažama i za stolom u restoranu. U hotelu maska nije obavezna na plaži i prostoru oko bazena. Maska je u hotelu obavezna samo u zatvorenom prostoru i prilikom ulaska u restoran.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za UAE na službenim stranicama MVEP-a. 

Mogućnosti plaćanja:
1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
 - jednokratno i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
 -Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
 - Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
 - Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (m-token)
 - Diners karticama do 12 rata (m-token)
 - ostalim karticama jednokratno ( m-token)
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002843311 i polica od odgovornosti br. P11-7002843308 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.


Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

Planirana vremena letova:



Korisne informacije o  UAE

Ujedinjeni Arapski Emirati su muslimanska zemlja u kojoj je islamska tradicija vrlo cijenjena, stoga  turisti trebaju paziti na njihove norme i pravila ponašanja.  Iako je to jedna zemlja, svaki emirat ima  vlastita pravila i osobitosti.  Abu Dhabi se smatra konzervativnim,  dok je Dubai  opušteniji i kozmopolitski. Oblačenje, naročito žena,  treba biti prikladno. Toples je zabranjen. Kratke suknje i  kratke hlače izvan plaže, cipele na potpeticu, duboki dekolte i slično smatraju se neprikladnim i mogu izazvati negativne reakcije lokalnog stanovništva. Za  njih je veliki grijeh  ljubljenje  i pokazivanje nježnosti u javnosti,  isto se odnosi i na homoseksualnost. Psovanje je kažnjivo. Fotografiranje lokalnog stanovništva, osobito žena, može izazvati velike probleme, tako da to treba izbjegavati. U Emiratima se alkoholno piće može kupiti u samo u duty-free trgovinama. Također je zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na javnim mjestima- dopušteno je samo u restoranima, noćnim klubovima i barovima koji imaju ovu posebnu dozvolu.  U Emirat Sarja je alkoholno piće u potpunosti zabranjeno, tako da oni ne služeni  u restoranima, ni  u hotelima, ali možete piti alkohol u hotelskim sobama. U bescarinskoj zoni prije ulaska u UAE može se kupiti alkoholno piće i unijet do 4 litre alkohola. Pušenje je dozvoljeno u svim restoranima, barovima i noćnim klubovima gdje se služe alkoholna pića. U vremenu Ramazana, tijekom dana su zatvoreni  svi restorani i otvaraju se tek nakon zalaska sunca. Čak i turisti tijekom dana, u vremenu  Ramazan ne bi trebali jesti, piti niti pušiti na javnim mjestima, osim u hotelima. Kao i u drugim muslimanskim zemljama,korištenje droga  i drugih opijata strogo je zabranjeno.

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati

Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.

Površina: 83600 km2

Broj stanovnika: cca 8,3 milijuna

Glavni grad: Abu Dhabi

Jezik: arapski (službeni), gotovo svi  govore engleski

Religija: 96% muslimani, 4% ostali

Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi

Novčana jedinica: emiratski dirham (AED)  vezan  je za dolar i uvijek je 1 USD = 3,67 AED (1AED = 1,9 kn). Sve cijene su u AED, ali može se plaćati u dolarima i eurima.Uvijek je bolje plaćati u lokalnoj valuti. Novac je najbolje mijenjati  u ovlaštenim mjenjačnicama.  Kreditnim karticama možete plaćati na svim mjestima.

Prijevoz taksijem je skup, ali  vozila su moderna i klimatizirana. Kretanje je-5 AED svaki slijedeći km je 2 AED. Dubai i Abu Dabi- izuzetno dobra povezanost metro-om uz prihvatljive cijene.

Ostali emirati -javni prijevoz odvija se autobusima .Važno: zabranjena konzumacija hrane i pića u vozilima javnog prijevoza.

Klima je suptropska-pustinjska. Ljeta su vruća i vlažna. Zime su ugodne, s dnevnim temperaturama oko 20-25 ° C. Sezona kupanja je od kraja ožujka  do početka prosinca. Sunčeva zračenja  su mnogo jača nego kod nas, tako da je poželjno korištenje krema za sunčanje s visokim faktorom i izbjegavati sunce od 11:00 do 17:00 sati. Uvijek nosite vodu, sunčane naočale i šešire.

Električni napon 220V,ali potreban je adapter (kao u Velikoj Britaniji).

Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Odjeća: preporučuje se lagana lanena i pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.

Hrana i piće: Zastupljena je internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma - janjetina ili piletina s povrćem, umotano u roti, arapski kruh; falafel - pržene okruglice od slanutka i začina, humus - namaz od slanutka, tabbouleh - libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s roštilja . Voda nije pitka. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.

Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata ( Dubai Mall do ponoći) bez prekida preko tjedna, osim petkom od 14 do 22 sata. 


NOVOTEL WORLD TRADE CENTRE DUBAI ****

Novotel WTC je hotel s 4 * i ima izvrsnu lokaciju za istraživanje najvećih atrakcija Dubaija. Udaljen je samo 5 minuta hoda od stanice metroa, dok su Burj Khalifa, Dubai Mall, Dubai Fraime i džamija Jumeirah udaljeni samo nekoliko minuta vožnje.

Gostima hotela na raspolaganju su vanjski bazen, fitness centar, spa (uz doplatu) i sauna. Gosti mogu uživati ​​u obroku u hotelskom restoranu, a u hotelu se nalaze dva bara i kafić. Besplatni WiFi internet pristup dostupan je u cijelom hotelu.

Sobe su prostrane i moderne, s TV-om ravnog ekrana, aparatom za čaj/kavu i vlastitom kupaonicom.

Web: https://www.novotel-dubai-world-trade-centre.com/

Covid -19 informacije za putovanja u UAE - 28.09.2022.

DUBAI

  • Nošenje maski obvezno je samo u zdravstvenim ustanovama i javnom prijevozu
  • Putnici koji su cijepljeni i dolaze u Dubai moraju pokazati Potvrdu o cijepljenju s QR kodom
  • Putnici koji nisu cijepljeni i dolaze u Dubai moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati ili Potvrdu o preboljenom COVID-19 s QR kodom izdanu unutar mjesec dana prije putovanja u Dubai

 
ABU DHABI

  • Nošenje maski obvezno je samo u zdravstvenim ustanovama i javnom prijevozu
  • Putnici koji su cijepljeni i dolaze u Abu Dhabi moraju pokazati Potvrdu o cijepljenju s QR kodom
  • Putnici koji nisu cijepljeni i dolaze u Abu Dhabi moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati
  • Za obilazak turističkih atrakcija i trgovinskih centara potrebno je imati Green Pass i negativan PCR rađen u UAE.


Unos lijekova za osobne potrebe

U listopadu 2018. godine Ministarstvo zdravstva UAE obznanilo je kako svi stranci uključujući i strance s odobrenim boravkom, su dužni prije ulaska u UAE ishoditi suglasnost nadležnih emiratskih tijela za unos lijekova za osobne potrebe posredstvom web stranice Ministarstva zdravstva UAE

https://www.mohap.gov.ae/en/services/issuing-permission-to-import-medicines-for-personal-use

U suprotnom, stranci neće moći unijeti lijekove te će biti sankcionirati sukladno zakonodavstvu UAE.

 

 


 

22 Dubai 22 Dubai 22 Dubai 22 Dubai 22 Dubai 22 Dubai 22 Dubai 22 Dubai 22 Dubai 22 Dubai