Istanbul i Kapadokija

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

Najbolje od Turske: Istanbul - Ankara - Kapadokija - Antalija

 

1. dan:  Dolazak u Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2,5 sata prije leta. Dolazak u zračnu luku Istanbul gdje će Vas dočekati naš pratitelj putovanja. Slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe,večera  i noćenje.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola 

Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju. Kada je bila izgrađena, Plava džamija bila je jedina na svijetu sa 6 minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Posjetit ćemo i svjetski poznatu baziliku i 4. najveću crkvu na svijetu, Aja Sofiju , Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je potom pretvorena u džamiju, a danas je ona poznati muzej koji je proglašen osmim svjetskim čudom. Potom odlazite do palače Topkapi , koja je služila kao rezidencijalna palača i sjedište dinastije u Istanbulu, glavnom gradu Osmanskog carstva, neposredno nakon osvajanja Istanbula od strane Fatiha sultana Mehmeda 1473. godine. Palača Topkapi nalazi se na vrhu Serail, jednom od sedam brda Istanbula između Zlatnog roga, Bospora i Mramornog mora. U poslijepodnevnim satima prošetajte Grand Bazarom, ogromnom zgradom bazara u starom gradu s labirintom uličica i prolaza. Zatim posjetite egipatski ili bazar začina i uživajte u orijentalnim mirisima i bojama. Večera i noćenje na području Istanbula.

3. dan: Fascinantna plovidba po Bosporu  - vožnja prema Ankari – muzej Anatolijskih civilizacija

Nakon doručka imate priliku uživati (fakultativno uz doplatu) na fascinantnoj vožnji brodom po Bosporu. Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkovodnim obalama Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Na brodskoj vožnji otkrit ćete mnoga slikovita pročelja kuća, dvoraca i palača. Zatim slijedi vožnja autobusom do Ankare, glavnog grada Turske. Posjetit ćete Ankarsku utvrdu i Muzej Anatolijskih civilizacija s hetitskim nalazima. Večera i noćenje 
na području Ankare.

4. dan: Kapadokija

Nakon doručka slijedi vožnja u unutrašnjost prema gorju. Pokrajina Kapadokija je krajolik neodoljive ljepote, sa svih strana okružena impozantnim planinama. Kapadokija se sa svojim neobično oblikovanim krajolikom, podzemnim crkvama i naseobinama može usporediti s površinom Mjeseca. Stijene raznih oblika izviru iz zemlje poput predimenzioniranih gljiva, a kuće i otmjeni hoteli uklesani u stijene promatraju vas sa svih strana. Prve izbjeglice naselile su ovu pokrajinu u 7.st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su crkve, kapele i samostane isklesali u mekim stijenama. Večera i noćenje 
na području Kapadokije.

5. dan: Kapadokija - Göreme - Uchisar

Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete muzej na otvorenom i jamsku crkvu ukrašenu freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput kakva mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha, odnosno Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu i stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će Vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju dana prošetat ćemo Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel, večera i noćenje na području Kapadokije.

6. dan: Konya – Mevlana – Antalija

Nakon doručka, putovanje nastavljamo kroz raznolike krajolike prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nastavak puta preko gorja Taurus do Antalije. Večera i noćenje  na području Antalije.

7. dan: Antalija i vodopad Karpuzkaldiran

Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje  na području Antalije.

8. dan: Povratni let

U skladu s vremenom leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let Antalya-Zagreb preko Istanbula.

Cijena uključuje:

  • Povratni let u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb/Istanbul i u povratku Antalija-Istanbul-Zagreb s uključenim pristojbama
  • Asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija
  • 7 noćenja s doručkom hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
  • 7x večera iz bogate ponude švedskog stola
    Ulaznice i stručno vođenje: Plava džamija, Hagia Sophia, palača Topkapi, Muzej Anatolijskih civilizacija, Göreme - muzej na otvorenom uz razgled jamske crkve
  • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
  • Voditelj putovanja i lokalni vodič
  • Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

  • paket putnog osiguranja (preporuka)
  • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
  • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

• Paket putnog osiguranja: 
-
 zdravstveno osiguranje na destinaciji :15.000€
- osiguranje prtljage: 250€
- osiguranje od opravdanog otkaza
- pokriće Covid 19: uključuje pokriće liječenja bolesti i posljedica nezgode na putovanju u inozemstvu   nastalih kao posljedica epidemije, vrijedi isključivo uz uplaćeno putno zdravstveno osiguranje i ne može   se ugovoriti niti se odnosi na otkaz putovanja.

  • Cijena osiguranja: 117,00 kn po osobi (za osobe od 0-70 god)
  • Cijena osiguranja Senior: 146,25 kn po osobi (za osobe od 71-80 god)
  • Cijena osiguranja Senior II: NA UPIT ( za osobe od 81-86 god)

Obavezna doplata po osobi:

Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.249,00 kn

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

  • Fascinantna vožnja po Bosporu: cca. 30€ po osobi
  • Istanbul by night: cca. 20€ po osobi
  • Turska večer: cca. 45,00 € po osobi
  • Hamam (turska kupelj): cca. 35,00 € po osobi

    *Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

  Važno: Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za turistička putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica (koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju) i polica putno zdravstvenog osiguranja.

Napomene:

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda. 

Letovi se organiziraju na redovnim linijama Turkish Airlines  Zagreb -Istanbul/ Antalija-Istanbul-Zagreb. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2021. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta. 
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Najmanji broj putnika po polasku: 35.

Mogućnosti plaćanja:

1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata,    MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002776047 i polica od odgovornosti br. P11-70027761090 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

Opće uvjete i upute za turističke paket aranžmane naći ćete ovdje.

 

KORISNE INFORMACIJE O TURSKOJ:

Turska svojim gostima nudi mnogo više od sunca,plaže i mora. Ondje se nalaze zapanjujuće prirodne ljepote, kulturne i povijesne znamenitosti, zanimljiva mjesta i impresivne građevine. Doživite  uzbudljiva putovanja sa NIKAL TRAVEL-om, mješavinu 1001 noći i suvremenosti.

Ljubaznost i gostoprimstvo su veoma važni u Turskoj, stoga su cijene, sa svim pogodnostima i vrlo dobro opremljenim hotelima, pristupačne i povoljne za ugodan odmor. Uvjerite se sami u čaroliju ovog turističkog odredišta  -Turske!

Površina:   814.578 km²

Stanovništvo:         74.724.300

Gustoća naseljenosti:  91 stanovnik/km²

Glavni grad:  Ankara

Najveći gradovi:  Istanbul, Ankara, Izmir, Adana i Antalya

Službeni jezik:  Turski

Novac:  Turska Lira (TRY; YTL) = 100 Novi kuros (Ykr). Novčanice za YTL100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za YTL1 i 50, 25, 10, 5, i 1 novi kuros. 1 turska lira = 2,5 kn

Plaćanje moguće svim karticama.


Vremenska zona:  MEZ +1

Telekomunikacija : pozivni broj za Tursku +90, pozivi iz Turske za Hrvatsku 00395 ( željeni broj bez 0). Sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti  prije putovanja kod telefonske kompanije čije usluge koristite.

Struja:  europski dvostruki priključak, 220 Volt

Geografska obilježja

Turska se geografski proteže preko dva kontinenta te na taj način stvara prijelaz između Azije i Europe. Anatolija, azijski dio, zauzima oko 97 % površine Turske (790 955 km²)dok pritom Istočna Trakija ,europski dio, zauzima oko 3 % površine zemlje (23.623 km²).

Turska obala dugačka 7.200 km se rasprostire na obali Egejskog mora na zapadu, Mediteranskog mora na jugu i Crnog mora na sjeveru.


Klima:Turska se proteže na nekoliko klimatskih zona. Ljeta su vruća,a zime uglavnom blage. Mediteranska je klima u ljetnim mjesecima najbolja za uživanje u Turskim plažama i kupanje,a proljeće ili jesen su idealni za kružna putovanja po Turskoj

 

Praznici: Državni praznici:

1. siječnja Nova godina

23. travnja    Nacionalni dječiji festival

19. Svibnja    Spomen na Mustafu Kemala Ataturka, Dan mladih i sportski festival

30. kolovoza Nacionalnalni dan pobjede

28. / 29. Listopada Festival republike (29. listopada Državni praznik)

Vjerski blagdani se temelje na islamskom lunarnom kalendaru te stoga nemaju fiskni datum To su: Ramadan/Ramazan Bayrami i Blagdan žrtvovanja/Kurban Bayrami. Za razliku od drugih islamskih zemalja u kojima je tjedni dan odmora petak, u Turskoj je to nedjelja.

Hrana i piće: Kao i u drugim Mediteranskim zemljama, i Turska kuhinja je vrlo zdrava, svježa i ukusna. Glavni sastojci jela su meso (janjetina, piletina, teletina) i povrće (npr. grah, paprike, luk, češnjak, krumpir, itd..,a kao prilog se poslužuje riža ili žitarice. Važan sastavni dio turske kuhinje su također i riba i morski plodovi.

Covid-19 informacije 

Putovanja u doba pandemije su smanjena, ali nisu obustavljena. Brojne državne granice su se potpuno ili djelomično zatvorile, za prijelaz nekih potrebno je predočiti negativan PCR test, dok je ulazak u neke države moguć isključivo uz izricanje mjere samoizolacije. Svoja putovanja u druge države u ovim uvjetima treba prilagoditi propisanim mjerama. U nastavku ćete pronaći važne i korisne informacije za putovanje. 

Napomene o zdravstvenim formalnostima i uvjetima ulaska u pojedinu zemlju mogu se pronaći na stranicama MVEP na idućoj poveznici - http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja

Agencija Nikal radit će grupna putovanja samo za države za koje nije potrebna samoizolacija ni po ulasku u državu niti po povratku.

Turska

Za ulazak u Tursku potrebno je imati negativan PRC test na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 72 sata (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz), Te su mjere aktualne do 15. travnja. Svi putnici koji putuju u Tursku (osim putnika koji su u tranzitu kroz Tursku i djece mlađe od 6 godina) dužni su ispuniti putni obrazac „Traveler Entry Form“ (dostupan na poveznici http://register.health.gov.tr) kojeg je potrebno ispuniti u roku od 72 sati prije ulaska u zemlju. Obrazac treba isprintati ili spremiti na mobitel kako bi pokazali prilikom prijave na let. Prilikom ispunjavanja potrebno je imati putovnicu. Na osnovu tih informacija bit će Vam određen tzv. HES kod („Hayat Eve Sigar“) koji je potreban za ulaz u sve ugostiteljske, uslužne objekte i trgovačke centre u Turskoj.

U Turskoj je trenutno obavezno nošenje zaštitne maske na svim javnim mjestima (otvorenim i zatvorenim) i održavanje fizičke distance te je na snazi i zabrana pušenja na ulicama i na stanicama javnog prijevoza kako bi se suzbilo širenje korona virusa. Savjetujemo da se pridržavate osnovnih higijenskih mjera, ponesete za sobom zaštitne maske i dezinfekcijsko sredstvo za ruke te da često perete ruke toplom vodom i sapunom. 

Restorani, slastičarnice, kafići i slične uslužne djelatnosti otvoreni su između 7 i 19 sati, te se mogu  koristiti do 50% kapaciteta, a od 19 do 24 sata funkcionira samo dostava. U  mjestima koji još uvijek imaju vrlo visokorizični status ugostiteljski objekti su i dalje zatvoreni i koriste samo usluge preuzimanja paketa na licu mjesta od 10 do 20 sati i dostave od 20 do 24 sata. Trgovački centri, trgovine, tržnice i frizeri otvoreni su tijekom tjedna od 10 do 20 sati. U pokrajinama koje imaju vrlo visokorizični status na snazi je i policijski sat za lokalno stanovništvo. Ograničenja policijskog sata se ne odnose na turiste, ali moguće su češće policijske ophodnje i legitimiranja osoba, imajte uvijek uz sebe putovnicu.

Na našim autobusnim turama po Turskoj organizirali smo sljedeće mjere: 

smanjen je broj osoba u autobusu (max 34 osobe), osobe koje putuju skupa sjedit će skupa, osobe koje putuju same, imati će prazno mjesto pored sebe. Svi autobusi se prije polaska na turu dezinficiraju, te se na ulazu nalazi dezinfekcijsko sredstvo za ruke. Tijekom putovanja svi putnici moraju nositi maske, te je zabranjeno jesti i piti u autobusu. 

U javnim prostorima hotela obavezno je nošenje maske. Posluživanje hrane (doručak i večera) ovisno o broju gostiju biti će poslužena kao izbor menia ili švedski stol. U slučaju švedskog stola, hotelsko osoblje će Vam staviti hranu po vašem izboru na tanjur. Isti princip (izbor menia ili švedski stol) biti će primjenjen i prilikom dodatnih ručkova.

Korištenje bazena i hammama u hotelima je dozvoljeno, ali uz prethodnu rezervaciju termina.

Let balonom u Kapadokiji je moguć (ovisi o vremenskim uvjetima). Popunjenost košara ovisi o raspoloživosti, te morate biti spremni biti sa drugim ljudima koji će biti blizu Vas (nemoguće držati razmak 2 metra). Prije ulaska u košaru balona sudionicima se mjeri temperatura. 

Prilikom ulaska u Hrvatsku do 31. 3. također se potrebno testirati ili ići u samoizolaciju u trajanju od 10 dana. Testiranje je moguće obaviti u Turskoj prije odlaska. Cijena PCR testa je cca 30 € po osobi.

Organizirani PCR test za grupu: Medicinsko osoblje dolazi u hotel, gdje uzima uzorak. Rezultate testa grupa dobiva nakon 24 sata.

Popis mjesta i cijene gdje se može obaviti PCR testiranje u RH: https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763

Testove putnik obavlja o svom trošku.

Prilikom potvrde putovanja (uplate) smatra se da je putnik suglasan s uvjetima putovanja te da će se o svom trošku pobrinuti za eventualni PCR ili genski test, te je dužan, ako i gdje je potrebno, isti pokazati prije samog leta ili ulaska na bilo koju od destinaciju predviđenih programom putovanja. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju pozitivnog testa na COVID-19 ali će asistirati u korist putnika a prema avio kompaniji da se putniku izda voucher za korištenje u budućnosti.

Mjere na zračnim lukama:

Prilikom ulaska u zračnu luku potrebno je imati kod sebe putne dokumente i pridržavati se svih propisanih mjera. Obavezno je nošenje maski, držanje distance, korištenje dezinfekcijskog sredstva za ruke te je preporučljivo koristiti self check inn gdje je to god moguće. Preporučeno je doći na zračnu luku 3 sata prije leta, jer prijave na let mogu teći usporeno.  Temperatura se mjeri prilikom check-ina (prijave na let i predaje prtljage). Molimo da se pridržavate oznaka za održavanje razmaka svugdje gdje su postavljene u zračnim lukama. U zračnoj luci i u avionu potrebno je nositi zaštitnu masku (medicinsku masku ili FFP zaštitnu masku bez ventila), ostale vrste maske (platnene, štitnici za lice, šalovi i marame) nisu dozvoljeni za korištenje prilikom leta. Preporučeno vrijeme nošenja medicinske maske je 4 sata, pa ponesite dovoljno maski kako bi ih mogli promijeniti prilikom leta. Aviokompanije su prilagodile svoje poslovanje i usluge povećanoj zaštiti putnika. Neki od njih su da se avioni redovito i temeljito čiste i dezinficiraju, opremljeni su zračnim HEPA filtrima koji se obično koriste u bolnicama za filtriranje onečišćenja u zraku poput virusa i bakterija.  Svo osoblje nosi zaštitnu opremu, a suhi obroci se poslužuju na letovima dužim od 2 h u paketima sa jednokratnim priborom.. Ukrcaj i iskrcaj putnika odvija se sporije nego inače, kako bi se izbjegle gužve, te vas molimo za strpljenje.

Putnici su dužni pridržavati se mjera i uputa koje su na snazi u odredišnoj zemlji, kao i u zemljama tranzita te mjera i uputa navedenim u ovom tekstu i na stranicama MVEP. Upućujemo sve putnike da se tijekom cijelog putovanja pridržavaju propisanih mjera, kao i svih osnovnih epidemioloških i higijenskih mjera, nose zaštitne maske na mjestima gdje se nalazi više ljudi, često peru ruke toplom vodom i sapunom te uvijek imaju uz sebe dezinficijens i zaštitnu masku. Agencija ne odgovara za stanja nastala nepoštivanjem propisanih mjera od strane putnika.

Uvjeti  za otkaz putovanja ili promjenu termina 

Za sve Vaše nove rezervacije za putovanja u organizaciji Nikal d.o.o. moguća je besplatna promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanje u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID -19 pandemijom.

Za sve ostale okolnosti vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Nikal d.o.o. 

I dalje preporučujemo policu osiguranja od otkaza i zdravstvenog osiguranja u inozemstvu za sve ostale nepredvidive slučajeve

Putnik se mora ponašati odgovorno prema sebi i suputnicima, te ne smije putovati ukoliko ima simptome bolesti. 

Zadržavamo pravo kontrole tjelesne temperature na početku i tijekom putovanja kao i obvezu nošenje zaštitne maske tamo gdje je to nužno potrebno.



22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija 22021 Istanbul-Kapadokija