MURTER LJETOVANJE AUTOBUSOM

Rezervacijska lozinka:
Odaberite termin:
Broj osoba:
       
Broj soba:

LJETOVANJE NA MURTERU UZ PRIJEVOZ I IZLETE
8 dana autobusom GARANTIRANO


Vrijednost više: Ljetujte na otoku Murteru te ujedno upoznajte cijelu SREDNJU DALMACIJU!
Mogućnost izleta na najljepše lokalitete Srednjeg Jadrana uz profesionalne Hrvatske vodiče!
Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

1.dan/SUBOTA/ ZAGREB – MURTER

Polazak autobusa sa Autobusnog kolodvora Zagreb u 08.00 sati. Vožnja autocestom u pravcu otoka Murtera uz kraća zaustavljanja radi odmora. Po dolasku na otok Murter odlazak ravno u hotel te prijava. Poslijepodne kraća orijentacijska šetnja mjestom. Slobodno popodne za kupanje. Večera za putnike sa polupansionom. Noćenje.

2.dan/NEDJELJA/ MURTER - KOSIRINA
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme na otoku Murteru za vlastite sadržaje i kupanje. Za one koji žele, prijevoz busom do obližnje plaže Kosirina. Uživanje u prekrasnom ambijentu i kristalno čistom modrom moru na jednoj od najljepših hrvatskih plaža. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Večera za putnike sa polupansionom. Noćenje.

3.dan/PONEDJELJAK/ MURTER – ŠIBENIK – SV. NIKOLA – SKRADIN – NP KRKA – MURTER

Doručak u hotelu. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na Slapove Krke i Šibenik. Prvo slijedi odlazak u obližnji Šibenik, najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, koji je nastao kao starohrvatska utvrda. Prvo što ćemo obići je utvrda Svetog Nikole. Po dolasku na šibensku rivu, slijedi ukrcaj na brod te cca 30 minutna vožnja do otočića Ljuljevac, koji se nalazi u Kanalu sv. Ante u Šibeniku. Ova tvrđava jedinstvena je renesansna građevina venecijanskog fortifikacijskog graditeljstva i izniman spomenik svjetske graditeljske baštine. Izgrađena je na mjestu nekadašnjeg benediktinskog samostana sv. Nikole po kojem je dobila ime. Gradnja tvrđave započela je 1540. godine. Po dolasku slijedi razgled tvrđave uz pratnju lokalnog vodiča ( Ulaznica za tvrđavu uključena u cijenu ). Nakon razgleda tvrđave slijedi povratak u Šibenik. Po dolasku, slijedi šetnja gradom te razgled uz lokalnog vodiča: Katedrala Svetog Jakova – Trg Republike Hrvatske – Gradska vijećnica – Kneževa Palača – Muzej Grada ( Izvana ) – Biskupska Palača – Trg Četiri Bunara. Kraće slobodno vrijeme za individualno istraživanje grada, ručak te uživanje. U dogovoreno vrijeme sastanak s pratiteljem te slijedi vožnja do Skradina te po dolasku kraća šetnja gradićem. Ulazak u Nacionalni Park Krka brodom ( Ulaznica za NP uključena u cijenu ). NP Krka obuhvaća najljepši dio toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole, odnosno sedam sedrenih slapova. Park odlikuje bogata te raznovrsna flora i fauna, s brojnim endemima. Najviši su slapovi Roški slap i Manojlovac, visok 32m. Tok Krke vodi do Skradinskog buka, najljepšeg dijela ovog nacionalnog parka, u blizini kojeg se nalazi otočić Visovac, usred istoimenog jezera. Obilazak parka i uživanje u prirodnim ljepotama. Povratak u hotel u večernjim satima. Večera za putnike sa polupansionom. Noćenje.

4.dan/UTORAK/ MURTER - SLANICA
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme na otoku Murteru za vlastite sadržaje i kupanje. Za one koji žele, prijevoz busom do obližnje plaže Slanica. Cjelodnevno uživanje na najposjećenijoj murterskoj plaži. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Večera za putnike sa polupansionom. Noćenje.
5.dan/SRIJEDA/ MURTER – NIN – ZADAR – VRANSKO JEZERO – MURTER
Doručak u hotelu. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u Nin, Zadar i na Vransko jezero. Naći ćemo se sa lokalnim vodičem i idemo na izlet prema prvoj destinaciji dana, gradiću Ninu. To je gradić smješten oko 15 km sjeverozapadno od Zadra. Centar drevnog grada je otočić, promjera 500 m, povezan s kopnom dvama mostovima, nastao na pješčanom sprudu nekadašnjeg ušća rječice Miljašić Jaruge u more. Sa sjeverne strane okružen je pješčanim sprudom i vikend naseljem Ždrijac, s istočne strane se nalazi solana a na južnoj i zapadnoj strani se nalazi noviji dio samog mjesta. U razgledu sa vodičem ćemo obići: Donja i Gornja vrata - Predromanička crkvica Sv. Križa koja je poznata kao „najmanja katedrala na svijetu“. - Župna crkva Sv. Anzelma - Spomenik Grguru Ninskom, djelo kipara Ivana Meštrovića. Kraće slobodno vrijeme u Ninu te polazak prema Zadru. Šetnja povijesnom jezgrom grada uz lokalnog vodiča i obilazak glavnih znamenitosti: Rimski forum - Crkve Sv. Donata, okrugla predromanička crkva koja je simbol Zadra - Katedrale Sv. Stošije, trobrodna romanička te ujedno i najveće crkva u Dalmaciji - Narodni trg - Trg pet bunara - Crkve sv. Marije - Gradske zidine i vrata - Morske orgulje, jedinstvena i prepoznatljiva po svom kaskadnom obalnom profilu, koji čini neprekidan koncert mističnih tonova. Uz same orgulje nalazi se i glasoviti Pozdrav suncu, još jedna urbana instalacija vrijedna divljenja. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje . Svakako prošećite Kalelargom, najširom zadarskom ulicom koja je opjevana u mnogim pjesmama i ima čak i svoju himnu. U dogovoreno vrijeme polazak prema Vranskom jezeru. Sastanak sa ornitološkim vodičem koji će nas provesti rezervatom te nam ujedno ispričati sve o biljnom i životinjskom svijetu rezervata. Ova tura trebala bi trajati cca 45 minuta. Povratak u hotel. Večera za putnike sa polupansionom. Noćenje.

6.dan/ČETVRTAK/ MURTER – KORNATI – MURTER

Doručak u hotelu. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet ukrcaj na najljepši hrvatski otočni arhipelag. Ukrcaj na turistički brod u mjestu Murter te odlazak u Nacionalni park Kornati uz turističkog vodiča tijekom izleta. Polazak će biti sa glavne luke u Murteru, te slijedi plovidba uz prolazak kroz otočiće u blizini Murtera, i ulazak u nacionalni park na ulaz Opat. Idemo u obilazak otoka duž klifova s najatraktivnije strane koja gleda prema otvorenom moru, te ćemo imati pauzu na otoku Rašip s kupanjem, razgledanjem i pješačenjem do vidikovca. Slijedi vožnja kroz središnji dio NP Kornati do uvale Vruje na otoku Kornat. Tamo ćemo imati ručak u restoranu te slobodno vrijeme za kupanje i razgledanje ribarskog naselja po želji. Potom slijedi vožnja uz otok Kornat i izlaz iz nacionalnog parka kroz prolaz Proversa, pauza sa kupanje s broda kod otočića Bikarijica, te na kraju izleta vožnja duž otoka Žutske skupine Kornata i Murterskih škoja uz povratak u Murter do 18:00 sati. Povratak u hotel. Večera za putnike sa polupansionom. Noćenje.

7.dan/PETAK/ MURTER – SPLIT – TROGIR - MURTER
Doručak u hotelu. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u Split i Trogir. Slijedi vožnja do Splita gdje ćemo se naći sa lokalnim vodičem. Slijedi razgled grada uz pratnju vodiča: Splitska Riva – Peristil – Dioklecijanova Palača u koju ćemo ući i čuti priču o ovoj nevjerojatnoj građevini ( Ulaznica uključena u cijenu izleta ) – Katedrala Svetog Dujma – Kip Grgura Ninskog. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kupnju suvenira te ručak. U popodnevnim satima slijedi vožnja prema Trogiru. Razgled grada kamena i umjetnosti u pratnji stručnog vodiča: Sjeverna Gradska Vrata, Puerta de la Tierra - Katedrala Svetog Lovre - Palača Ćipiko – Gradska vijećnica – Toranj sa satom – Drvo ljubavi – Manastir Svetog Mihaela - Crkva i Samostan Svetog Dominika – Kaštel Kamerlengo – Južna Gradska Vrata. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i uživanje u jednom od najljepših hrvatskih gradova. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Večera za putnike sa polupansionom. Noćenje.

8.dan/SUBOTA/ MURTER - ZAGREB
Doručak. Staviti ćemo stvari u autobus, odjaviti se iz hotela. Slijedi slobodno vrijeme do popodnevnih sati za još jedno kupanje. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.


GARANTIRANI POLASCI
Polasci su isključivo od subote do subote.
Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.
Minimalan broj putnika: 40
Rok prijave: Do 7 dana prije puta
Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranihCIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• Prijevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji Zagreb - Murter - Zagreb
• Prijevoz na plažu Slanica i Kosirina
• Smještaj s doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama hotela Borovnik 4*
• Turističkog pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
• Osiguranje od odgovornosti
• Jamčevinu turističkog paket aranžmana
• Sve razglede prema programu
• Troškove organizacije i realizacije programa


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• Doplata za polupansion: 450 kn
• Doplata za puni pansion: 900 kn
• Doplata za jednokrevetnu sobu: 900 kn
• Popust za djecu u sobi sa 1 ili 2 odrasla: 10%
• Vlastite troškove
• Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju
• Boravišna pristojba u hotelu: cca 12 kn osoba/dan - PLAĆANJE U KUNAMA NA RECEPCIJI HOTELA
• Fakultativne izlete
• Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
• Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail info@nikal.hr


FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja):

IZLET TVRĐAVA SVETI NIKOLA, ŠIBENIK, SKRADIN I NP KRKA: 460 kn (minimalno prijavljenih 20 putnika)
Uključuje lokalnog vodiča na svim lokalitetima, ulaznicu za tvrđavu Sv. Nikola, prijevoz brodom do tvrđave Sv. Nikola, razgled tvrđave, vođenu turu Šibenikom, ulaznicu za NP Krka, Prijevoz brodom u NP Krka do Skradinskog buka ( Visovac i Roški Slap ), prijevoz autobusom do i od svih lokacija )

IZLET NIN, ZADAR I VRANSKO JEZERO: 190 kn (minimalno prijavljenih 20 putnika)
Uključuje lokalnog vodiča na svim lokalitetima, Ulaznicu za Vransko jezero uz lokalnog ornitološkog vodiča, prijevoz autobusom do i od svih lokacija

IZLET SPLIT I TROGIR: 190 kn (minimalno prijavljenih 20 putnika)
Uključuje lokalnog vodiča na svim lokalitetima, Ulaznicu za sve dijelove Dioklecijanovr Palače uz lokalni razgled, Ulaznicu za Tvrđavu Kamerlengo u Trogiru, prijevoz autobusom do i od svih lokacija

IZLET NA KORNATE: 350 kn (minimalno prijavljenih 20 putnika)
Prijevoz brodom do Kornata, ručak na brodu ili u jednom od restorana na Kornatima, prijevoz autobusom do i od lokacije ukrcaja.

*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog moguće promjene cijene ulaznica


NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
• 1 red – sjedalo 3, 4 –100 kn
• 2 red – sjedalo 5, 6, 7, 8 –100 kn
• sjedala iza 2. vrata – 100 kn
• ostala raspoloživa sjedala - 50 kn

UDALJENOSTI
• Plaža Sv. Andrija (pješčano-šljunkovita) - 500 - 700 m
• ACI Marina Betina - 4,4 km
• Park prirode Vransko jezero - 12,1 km
• Tvrđava sv. Nikole - 19,1 km
• Zabavni park Fun Park Mirnovec - 19,6 km
• Nacionalni park Kornati - 11,3 km
• Nacionalni park Krka - 35 km


VAŽNA NAPOMENA
• Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
• Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
• Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
• Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
• Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
• Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.
Odgovorni organizator: Putolovac d.o.o.

Mogućnosti plaćanja:
1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
- jednokratno sve debitne i kreditne kartice
- obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12 rata, Diners do 12 rata, , MasterCard ZABE do 12 rata (potreban token ili m-token)
3. on-line plaćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
- Visa Premium PBZ do 6 rata
- Visa Inspire PBZ banke do 12 rata
- Master Card Zagrebačke banke do 12 rata (potreban token ili m-token)
- Diners karticama do 12 rata
- ostalim karticama jednokratno
*kod plaćanja debitnim i kreditnim karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5 %

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Organizator: Nikal d.o.o. HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. P45-7002776047 i polica od odgovornosti br. P11-7002776109 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.

 


HOTEL BOROVNIK 4*
Hotel Borovnik 4*, poznat i kao hotel s dugom tradicijom, sagrađen je u samom centru mjesta Tisno na otoku Murteru s udaljenošću cca 500 m od plaže. Svojim gostima nudi 70 luksuzno opremljenih soba kapaciteta 150 mjesta, a uz to nudi i različite sadržaje kao što su otvoreni bazen, večernja i dnevna terasa, suvenirnica, mjenjačnica, frizerski salon, sauna, spa-centar, teretana i slično čime se gostima biti osiguran rekreativni odmor. Klimatizirane sobe su opremljene TV-om sa satelitskim programima i mini barom. Objekt je opskrbljen besplatnim wi-fi internetskim pristupom. U sklopu hotelskog restorana i pizzerie, gosti uz pizzu mogu kušati razna jela domaće ili internacionalne kuhinje. Na raspolaganju je i bar sa sladoledom. Mjesto Tisno je atraktivno mjesto za odmor tijekom cijele godine. S tipičnim primorskim krajolikom, pješčanim plažama, uređenom obalom, s dugom tradicijom organiziranog turizma, Tisno danas nudi raznovrsni smještaj i bogatu rekreacijsku ponudu vezanu uz plovidbu, jedrenje, školu ronjenja i druge sportove.